Ajax-loader

Újabb ​kóstoló az Ezer nap Velencében szerzőjének szenvedélyes életéből Marlena, az újdonsült velencei feleség életének ez az újabb ízes szelete a házaspár Toszkánába költözését meséli el. A két ember határtalan lelkesedéssel és igencsak behatárolt anyagiakkal indul útnak a lagúnák városából egy kétszáz lelket számláló falucskába, időtlen idők óta művelt olajfaligetek és etruszk hőforrások közé.
Beköltöznek egy félig-meddig renovált egykori istállóba, ahol se telefon, se központi fűtés, a konyha pedig csak talpalatnyi, és hamarosan összebarátkoznak Barlozzóval, a falu önjelölt elöljárójával. Barlozzo gazdag helyi folklórral átitatott elbeszélései betekintést engednek számukra – és számunkra is – Toscana lelkébe. Hőseink részt vesznek az évszakokhoz kötődő ünnepeken, megkóstolják a frissen sajtolt olívaolajat pirított házikenyérre csorgatva; a bundázott cukkinivirágot tengeri sós vízzel meghintve. Falusi osteriákban vacsoráznak, ahol az aznapi fogás vagy termés kerül az asztalra. Elkísérjük őket szelídgesztenyét és szőlőt szüretelni, erdei gombát gyűjteni, decemberi hidegben fára mászni és szemenként olívabogyót szedni. Barlazzó az ősi gyógyfőzetektől a toszkán gazdálkodás hagyományaiig mindenhez ért, és szívesen megosztja ismereteit a két jövevénnyel; bár titkokat is rejteget, s ezek egyike a falu szépével, Florianával kapcsolatos.

Értékelések
4.0/5 - 1 értékelés alapján


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

45.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók