Ajax-loader

A ​veszteség feldolgozásától lélek újjászületéséig olasz módra

A Citromból limoncellót azokhoz szól, akiknek a közelmúltban súlyos személyes válsággal kellett szembenézniük. Azokhoz szól, akik érezték már úgy, hogy vereséget szenvedtek, de most újra vissza akarják nyerni az életkedvüket. Azokhoz szól, akiket emlékeztetni kell arra, hogy minden tél új tavasznak adja át a helyét.
Nem szükséges Itália szülöttének lenni ahhoz, hogy értékes tanácsokat kapjunk ebből a könyvből, de hatni fog bárkire, aki első kézből szerzett már tapasztalatokat az olasz kultúrából. A mondás – miszerint: „Ha az élettől csak citromot kapsz, készíts limonádét belőle!” – arra utal, hogy fogadjuk el, amit az élet ad, s hozzuk ki a lehető legjobbat belőle. Van ebben igazság, mégis úgy hangzik, mintha arra biztatna, hogy egy életen át csak mosolyogva tűrjünk. Végtére is a citrom, még ha cukrot adunk is hozzá, megőrzi keserű ízét.
A limoncello – az olasz citromlikőr – metafora érzékletesebben írja le, hogyan érdemes szembenézni kihívásainkkal.

RAELEEN D’AGOSTINO MAUTNER az önsegítő műsorairól és előadásairól ismert rádiós személyiség saját és mások tapasztalatait osztja meg velünk arról, hogyan álljunk talpra a minket ért trauma – szeretett családtagunk, rokonunk, netán munkánk, otthonunk, egészségünk elvesztése – után, és hogyan forduljunk megújult lélekkel egy szebb jövő felé.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók