Kapcsolódó könyvek
Gordon Ramsay - Roz Denny - Gordon Ramsay's Passion for Seafood
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Segal Viktor - Piknik
Magyarország egyik legismertebb és legelismertebb chefje és gasztronómiai tanácsadója ezúttal a nagyközönséget veszi célba. A "Piknik" az élet apró örömeit, az együttlét örömét dicséri, és ehhez kínál egyszerűen, legfeljebb 20 perc alatt elkészíthető hideg és meleg ételeket, italokat. A városi piknikelés, a kirándulás, a grillezés és a balatoni, illetve tengerparti pihenés témája köré rendezett receptek kivétel nélkül egészséges ételeket mutatnak be, a helyi alapanyagok, idényzöldségek és -gyümölcsök használatára buzdítanak. A "Piknik" számos vegetariánus ételt is ajánl, horvátországi fejezetében pedig ötleteket kínál a tenger gyümölcseinek beszerzésére és egyszerű elkészítésére.
Carla Bardi - Hajra Makda - Ting Morris - Egytálételek
Levesek, raguk, frissensültek... mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat - húsokat, zöldségeket, fűszereket - egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de használhatunk sütőt, tűzhelyet vagy az új kedvencet, a slow-cookert, a lassan főző edényt. Az ínycsiklandó, egészséges, tápláló ételek rövid időn belül már tálalhatók is.
Ebben az átfogó, több mint 300 receptet tartalmazó szakácskönyvben hagyományos és modern ételrecepteket is találunk a bouillabaisse-től a Shepherdpástétomig, a borscstól a cheddar fondüig.
Ismeretlen szerző - Mediterrán ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Kádas Lajos - Déligyümölcsök a konyhában
Ez a szakácskönyv olyan ételeket leveseket, húsételeket, köreteket, desszerteket mutat be, amelyek déligyümölcsökből készülnek. Ismert és kevéssé ismert trópusi gyümölcsök narancs, citrom, banán, mandarin, mangó, ananász, grapefruit, avokádó, papaya, pomelo, datolya, füge, lime, gránátalma, maracuja, kókusz, karambola, kaki, licsi, pepino, mézdinnye, nashi, physalis, kumquat, kiwi az alapanyagai ezeknek a különleges, ínycsiklandozó ételeknek. A színpompás, ínycsiklandó fogások elkészítésének fortélyai mellett megismerhetjük az egyes gyümölcsök eredetét és jellemző tulajdonságait is. A könnyebb elkészítés érdekében a bonyolultabban hámozható és szeletelhető gyümölcsöknél bemutatjuk feldolgozási folyamatukat is. A nemritkán meghökkentő ízkombinációk, a rafinált, mégis egyszerűen elkészíthető fogások segítségével új színekkel gazdagíthatjuk a megszokott menüsort.
Jamie Oliver - Jamie's Kitchen
Need a kickstart in the kitchen?
Accompanying Jamie Oliver's new TV series - where he sets up a restaurant which is also a school for for young chefs - _Jamie's Kitchen_ is the ultimate guide for people who love great food and want to cook. It's packed with clear, no-nonsense advice and inspiration, as well as over 100 brand-new recipes from the cookery course and the restaurant.
Jamie's approach is honest and easy - this is not a heavy 'cook like a professional' book, weighed down with facts, figures and techniques. Jamie guides you through different cooking methods - from poaching and boiling, to char-grilling and pot-roasting. He encourages you to have confidence, a sense of independence, a laugh and - importantly - to be the boss in your own kitchen. Check out the hints and tips on how to take recipes in different directions and how to be inspired when shopping - spotting what's good, what's in season and what's good value.
It's like having Jamie in the kitchen with you, helping out with great advice and shortcuts to fantastic cooking, remembering all the tough stuff, so you don't have to. In no time at all, he'll have you trying loads of new ideas as well as cooking up a storm with old favourites.
Horváth Ildikó - Szabó Zsuzsanna - Torták
Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére.
Ismeretlen szerző - Házi receptjeim
Aki szeret főzni, gyűjti is az emlékezetes vagy egyszerűen csak jó recepteket: a nagymama töltött káposztáját, a tévében látott egzotikus finomságot, a szomszéd néni sütijét, a barátok új grillváltozatát, vagyis az innen-onnan való recepteket. Vagy ha valami miatt különösen jól sikerül a rakott kel, a karácsonyi bejgli, gyorsan leírja, mit változtatott a recepten, nehogy elfeledje.
Erre szolgál ez a könyv: az innen-onnan származó receptek méltó keretbe foglalására.
Horváth Ilona - Szárnyasételek: kacsa, liba, pulyka
Válogatásunkban Horváth Ilona klasszikusai mellett gyakorlott háziasszonyok és nagymamák legkedveltebb receptjeit gyűjtöttük egy csokorba. Pelle Józsefné, Máté Pálné, Boda Zoltánné és Tóth Gézáné - Horváth Ilonához hasonlóan - mindannyian a hamisítatlan magyar konyha képviselői, egyúttal kiadónk számos alkalommal bizonyított, legsikeresebb szakácskönyveinek szerzői.
Frank Júlia - A legfinomabb sajt- és tojásételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Kedvenc szakácskönyvem
Mindenki tud főzni! A főzés alkotás, és örömet okoz. Főzni könnyebb, mint azt sokan gondolják. Dr. Oetker Kedvenc szakácskönyve kedvet csinál a főzéshez, még azoknak is, akik eddig féltek fakanalat ragadni. Több mint 100 új recepttel rukkol elő, melyeket 150 étel és fázisfotó kísér. Mediterrán csirkeszárny, burgonyasaláta pestóval, tortillatekercs lazaccal, sárga marchacurry, gyors túrótorta - hogy csak néhányat említsünk kedvcsinálónak. Mindenki meg tudja csinálni, mindenkinek sikerül, mindenkinek örömet okoz.
Halmos Monika - Fenséges csirkefalatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Gina Greifenstein - 1 szelet hús - 50 recept
Ha szereti a húsféléket, a mindennapi rántott húsból azonban már elege van, akkor éppen az Ön számára állítottuk össze a rafinált recepteket. A változatosság garantált, legyen szó akár sertés-, borjú-, akár csirke- vagy pulykahúsról. A hússzeletek valódi sztárok lehetnek krémes mártásokban, ropogósra sütve, ízletes hozzávalókkal felgöngyölve vagy nyársra tűzve is.
Ismeretlen szerző - Évszakok konyhája
Chuck Williams számos ínycsiklandó csemegéjét rejti a mindig friss hozzávalókból kreált 200 recept mindegyike, melyeket eredetileg a díjnyertes mesterszakács, szerző és oktató, televíziós műsorok ünnepelt háziasszonya, Joanne Weir állított össze.
A receptek mellett nagyszerű fotók segítenek a választásban és adnak ötleteket a tálaláshoz.
Az évszakonként csoportosított receptek között lapozgatva számos jó tanácsra és technikai fogásra bukkanhatunk.
Az év bármely időszakát, bármely napját ünnepivé varázsolhatjuk, ha a természet gazdag tárházából könnyen elkészíthető, finom ételekkel lepjük meg családunkat vagy vendégeinket. Olyan tavaszi különlegességekkel például, mint a Borsókrémleves citromos tejszínnel, a Sült báránycomb mentaszósszal, az Erdeigomba ragu és a Fehércsokoládé hab eperrel; vagy olyan nyári kedvencekkel, mint a Hosszúmetélt sárga paradicsommal és morzsával, a Kardhalszelet mangóval és csípős avokádómártással, a Csípős grillezett kukorica vagy a Szedres baracktorta. Aztán következnek az őszi finomságok, a Tökleves pirított diós vajjal, az Omlós lazac pikáns lencsével, a Magvas piláf vörös áfonyával és fenyőmandulával, valamint a Fejtetőre állított körtés mézeskalács; majd végül, de nem utolsósorban az olyan szívmelengető téli csodák, mint a Rákleves, a Koronás sertéssült sült almával, a Homár mandarinos-snidlinges vajjal és a Puliszkapuding borban párolt téli gyümölcsökkel.
A könyv bevezető oldalai részletesen bemutatják, hogy mely évszakban mely hozzávaló a legfinomabb, és hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű, legízletesebb darabokat. Lépésről lépésre követhetjük az ételek elkészítését, és végül pazar fotók szemléltetik az egyes évszakokra jellemző zöldség- és gyümölcskínálatot.
Raphaele Vidaling - Kóstold meg és vegyél el!
A kötetben több mint 50 modern és ötletes receptet talál, csábítási trükkökkel fűszerezve. A könyvben szereplő minden étel valóban elkészült, mesterséges színezőanyagok és lakkok nélkül, és majdnem mindegyiket természetes fényben, egy átlagos lakásban fényképezték le. Ezek mindenki által elkészíthető receptek, a nagy séfek költeményeivel nem versenghetnek, de nem is a leghétköznapibbak: az ehető anyagok és a találékonyság házasságából születtek, félúton a kémia és a költészet között.
Eric Treuillé - Birgit Erath - Barbecue
A Barbecue nagyszerű móka, hiszen a tűzzel játszunk. Ízletes, fűszeres, füstös, sistereg. Kell ennél több? - kérdi Eric Treuille főzőiskolai tanár és hivatásos konyhafőnök. Mindenki szereti a grillrácsról levett, sistergő fogásokat. Eric Birgit Erath fűszerszakértővel fogott össze, hogy kikísérletezze számunkra a pácok titkos összetételét. Ők ketten ebben a könyvben megnyitották a lángok nyalta fogások valóságos kincsestárát. Köztük olyan egzotikus fogásokkal ismerkedhetnek meg az olvasók, mint a csípős-savanyú garnéla, a gyömbéres-szójás csirke vagy a T-bone steak csípős petrezselyemmártással.
Cornelia Schinharl - 15 perces ebédek és vacsorák
De szép is lenne: esténként, amikor hazaérkezünk mindjárt valami finomat ehetünk... íme, tessék: keleties kuszkuszsaláta, egzotikus pulykacsíkok zöldcitromos chilimártással vagy medtiterrán babsaláta ricottával. Jól hangzik? Most jön a java: minden fogás elkészül röpke negyedóra alatt. Kezdődhet a pihenés!
Ismeretlen szerző - Mennyei sütemények, csodás desszertek
Miért ajánljuk ezt a szakácskönyvet? Mert könnyen követhető leírásokat tartalmaz, és ugyanúgy találhat benne különleges és izgalmas recepteket, ahogyan hagyományos és tradicionális ízeket is. Kiknek ajánljuk ezt a szakácskönyvet? Mindenkinek, aki szívesen sürög-forog a konyhában, aki szereti a süteményeket, desszerteket és édességeket. Azoknak, akik kedvelik a jól bevált, hagyományos, tradicionális ízeket, és azoknak, akik szívesen kísérleteznek új, különleges és kicsit extrém süti receptekkel. Mindenkinek, aki a sütés szerelmese.
Jenny White - Három, és kész!
Szakácskönyvünk izgalmas, új megközelítésben összeállított recepteket kínál a modern konyha kedvelőinek. Valamennyi étel-ital ínycsiklandóan ízletes, ám elkészítésükhöz nincs szükség háromnál több alapanyagra (néha készen kapható hozzávalókra). A könyv tizenegy jól áttekinthető fejezete minden alkalomra kínál recepteket - a reggelitől a tízórai harapnivalókon és a teasüteményeken át, a friss hozzávalókból összeállított ételekig, a gyorsan elkészíthető levesektől az elegáns vendégváró fogásokig.
A kötet bevezetőjében összefoglalót olvashat a minimalista konyha legfőbb sajátosságairól, megtudhatja, hogyan varázsolhat könnyedén pompás ételeket-italokat, a lehető legkevesebb alapanyag felhasználásával.
Bede Anna - Vegasztrománia
Bede Anna középiskolában tanít, emellett kiállításokat szervez és a Vegasztrománia blog szerzője.
Fantasztikus fotóit, könnyű receptjeit évek óta kedveli a közönség, a blogot pedig 2012-ben a legjobb Gasztroblognak választotta a Goldenblog zsűrije.
Bede Anna első könyvét ugyanazok az erények jellemzik, mint blogját: receptjei könnyűek, egyszerűek, nem igényelnek különleges jártasságot a konyhai műveletek terén. A mintegy 75 recept a hagyományos ételsor szerint oszlik fejezetekre, így az ételek között akad desszert, leves és főétel is. A bloghoz hasonló az a szellemiség is, ami a könyvet jellemzi: szerzője nem akar 'téríteni', nem akarja a vegetáriánus életmódot olvasóira erőltetni. Egyszerűen annyit szeretne bemutatni, hogy "a vega konyha nem csak a rántott sajtot jelenti" - teszi pedig mindezt sokoldalú, izgalmas receptek segítségével.
A kötet receptjeinek nagy része exkluzív, azaz kizárólag a könyv számára készül, és a Vegasztrománia blogon nem jelenik meg. Hasonlóan exkluzívak a fotók, melyeken a szerző a blogtól megszokott stílusban és képi világgal jelennek meg az ételek. A recepteket és fotókat egy fiatal grafikus könnyed, játékos illusztrációi egészítik ki majd a könyvben.