Ajax-loader

A ​mű arra keresi a választ, hogy kik vagyunk. Hogyan formálódtunk az élet hatalmas üstjében, milyen rejtélyes múlt áll mögöttünk – ezekre a kérdésekre csak az utóbbi időben kezdtünk feleletet találni.
„Mi emberek hasonlatosak vagyunk a küszöbön hagyott újszülötthöz írják kinek ruhájára nem tűztek magyarázatot arról, ki ő, honnan származik, milyen előnyös vagy hátrányos tulajdonságokat hordoz, vagy kik az ősei.” Ez a könyv az árva anyakönyvének egy lehetséges változata. Sagan és Druyan visszakalauzol bennünket a nap és bolygóinak születéséig és az élet felbukkanásáig, a mai helyzetben kulcsszerepet játszó tulajdonságaink a szex és az erőszak, a szeretet és az önzetlenség, a hierarchia, a tudatosság, a nyelv, a technika és az erkölcs eredetéig.
A gondolkodók közül sokan félnek attól, hogy a gondjaink már túl nagyok lettek számunkra, hogy az emberi természet legmélyebb rétegeiből fakadó okok miatt képtelenek vagyunk megoldani ezeket, hogy eltévedtünk. Hogyan kerültünk ekkora bajba? Hogyan mászunk ki belőle? Miért vagyunk alapvetően bizalmatlanok a tőlünk különbözőkkel szemben? Miért hajlunk ennyire a feltétlen engedelmességre? Mi a férfi és a nő? Miért igyekszünk letagadni rokonságunkat a többi állattal? Milyen kötelezettségeink vannak velük szemben? Van-e a bensőnkben valami, ami örökös önzésre és erőszakra ítél bennünket? Mint a szerzők írják: „…Szinte rettegve láttunk munkához. Végül azonban okot találtunk a reményre.”
A könyv fontos gondolatokat fogalmaz meg közérthető, világos stílusban. E merész, szenvedélyes és lélegzetelállítóan széles látókörű mű új szemszögből próbálja láttatni a világot – a tudományos eredményeket összegezve alkot képet arról, honnan jöttünk, kik vagyunk, és hová tartunk.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

14.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók