Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


GytAnett
4.5/5

A ​sorozat második részével megint úgy jártam, hogy hopp, egyszer csak a végére értem. :D Szeretem az olyan könyveket, amikben annyira el tudok merülni, hogy észre sem veszem, hogy már az utolsó fejezetet olvastam el. :)
Kalapos Éva nálam ezt el tudja élni. Könnyed, gördülékeny, fiatalos a nyelvezete. Sőt, helyenként annyira fiatalos, hogy lövésem sincs, hogy egy-egy szó mégis mit akar jelenteni. Pedig úgy gondolom, hogy a magam 24 évével még nem vagyok öregnek mondható. :D
Szeretem, hogy tele van aktuális utalásokkal. Mind zenében, mind filmben, mind sorozatban. Elhiteti velem, hogy ez a valóságban is megtörténhet bárkivel.
Amiért pedig hatalmas nagy piros pont jár, az a _disz_es problémák megemlítése, történetbe hozása. Úgy gondolom, hogy manapság még mindig riadalmat kelt, ha valaki pl. diszlexiás. Az pedig engem is meglepett, hogy ha későn kerül diagnosztizálásra, és nem kezelik, akár hangulatingadozással, agresszióval is járhat. Azt hiszem, hogy valamikor majd jobban utánanézek a témának, mert ez bizony érdekes, és bármikor találkozhatunk egy olyan emberrel, akinek ilyen problémái vannak. Vagy akár a gyerekünk is járhat is. #Annak ellenére sem tudok túl sokat a témáról, hogy párom is diszlexiás. Kb. annyit tudok róla, hogy nem tudunk feliratos filmet nézni, mert ő nem bírja követni. És ennyi.#
A sorozatot mindenképpen folytatni fogom, majd lesem a könyvtárban, hogy mikor viszik vissza a harmadik részt. :)


Doreen
4.0/5

Ez ​is egy cuki, gimis sztori. Csakhogy van benne egy kis csavar, mert itt nem minden szereplőnek habostorta az élete és igenis vannak rossz napjaik, hetedik. Ez tetszett benne, mert egyedivé tette és kiemelte a többi gimis sztori közül.
Mégsem éreztem azt, hogy ez olyan hű de jó könyv lenne. Nem fogott meg annyira. Persze azért kiváncsi voltam rá és olvastam. Nekem egyszer olvasós sztori, de mindenképp megéri.
Ginnyt nagyon megkedveltem, a többiekkel viszont nem szimpatizáltam, de igazából gondom sem volt velük. Semlegesek maradtak számomra.
Alapvetően jó sztori, de hiányzik belőle egy kis plusz.


ƨɔɴом
1.5/5

Istenem… ​még mindig tele van tök felesleges sallangokkal, feleslegesen generált vitákkal, és bizonytalansággal. Flóra még mindig az egész világot meg akarja menteni, és az összes emberbe valami naiv módon csak a jót látja. Márk számomra minden csak éppen nem szimpatikus, még mindig nagyon kúl meg menő, ahogyan az is, hogy ráfogja a túlkapásait arra, hogy ah Flóra ezt nem értheti, mert hát tapasztalatlan. Annyira nagyon jó fej ez a gyerek, nem? És akkor ott van a “balhéja”, ami miatt az egész könyv valami nyomozásba csap, hogy úristen vajon mi lehet a rohadt nagy titka, aztán mikor kiderül, akkor generelálódik az újabb bajság. [spoiler]Amúgy a következő könyvekben lesz még olyan szereplő akinek nincs valami titkos betegsége? UNALMAS már. [/spoiler]
És itt van az egyetlen érdekes szereplő a könyvben, a Dani. Kb. miatta folytattam az egészet, mert érdekelt, hogy vajon mi lehet az a baromság, amiről Flóra zagyvál, aztán a végén frankón kiderül, hogy az édes kis Flórának a száját kellett volna kinyitnia egy NEM-re, és akkor nem is történt volna semmi. Funny.
A finálé fénypontja pedig, ami még mindig a sztori háttéreben húzodik, hogy a 13 évesünk nem veti meg a balhés bandákat és bódultabb állapotban van a kelleténél. 13 évesen… vicc. És hát édes kis Flóránk persze, úgy érzi, hogy hogyan másként érezhetné át ezt a tini hisztit (amit éppen nem ő generál), mint, hogy [spoiler]ő is kér egy slukkot! :D[/spoiler]
Komoly gondok vannak ezzel a könyvvel, de igazából baromi jókat szórakozom rajta, hogy ezt kell a tiniknek eladni.
A kedvencem:
Újra Zsani, a tökéletes lány, aki kb fabatkát sem ér, csak ő a legjobb barátnő így szerepeltetni kell, és az a lényeg, hogy a tökéletes lány szájából tökéletes szavakat halljunk. És mi lehetne még tökéletesebb egy olyan lánytól, aki leküzdötte a betegségét és nagyon imádja a barátait, mint az, ha bölcsességeket olyan szuper bölcsességeket oszt meg társaival, mint eme szépség: “A szülők nem normálisak (…). Semmi értelmesről nem lehet velük beszélni.” – ez az, nőveljük még a tinédzserek ellenérzését a szülők felé, nehogy véletlenük beszéljenek velük, mert igaz, ha kakiba kerülnek, na ők aztán mindent megoldanak egyedül. Blablabla.


sztinus
5.0/5

Awww, ​tudom, hogy sorozat, de így befejezni!!!!!
Azt hittem nehezen rázódom vissza a sorozatba, de nem így volt. Annyira bírom az összes karaktert, az összes esemèny èletszagú, mai, friss.
Szerintem ma folytatom, és ilyen karantènidőkben vègig is érek vele;)


konyvolvaso
5.0/5

Gördülékeny ​történet, bele lehet merülni és hirtelen vége lesz. Ismét egy gimnáziumról szóló történet mely napjainkban igen népszerű. Minden korosztály részére érdekes lehet akikről szól és a szülőknek is, hogy lássák más szemszögből is, a diákok reagálásán keresztül is. Aktuális témákat boncolgat amikkel napjainkban kezdünk ismerkedni. Ilyen a diszlexia, drogok vagy bandázás is említésre kerül.


Újraolvasás. ​Négy és fél csillag. Teljesen reális. Szerintem.

Flóra, még mindig próbálja megoldani, saját és mások gondjait is, a rengeteg dráma körülötte néha már kicsit sok is a könyvben.
Geri szerintem nagyon egyedül érzi magát, nem véletlen, hogy a drogokhoz folyamodott.
Márk nem meri felvállalni a betegségét, amit meg is értem, mert a mai társadalom minden kis apró hibáért képes kicikizni.

Nagyon zavart az egész könyv alatt, hogy ami az előző résznek a függővége lett az ennek a résznek csak a végén oldódott meg/derült ki.

Sajnálom Danit, hisz nem csinált semmit, és ezért át kellett mennie egy másik suliba, nem is értem, hogy miért nem haragszik Flórára, hisz ő nem tisztázta a helyzetet, ezért az ő hibája az egész.

Flóra a legvégső elkeseredésében, hogy közelebb jusson a testvéréhez a droghoz nyúlt, és megint függővég lett.


marta_melyi
4.5/5

Mint ​már az előző résznél említettem, ez a „sötét oldal”, ami kimaradt a Szent Johannából, Egy ikerpár titkos naplójából és még a Hűvösvölgyi suliból is. Kilóg, mert még ha velünk nem történik is meg minden tragédia, azért sejtjük, hogy a tinik élete legfeljebb a Disney Channelen habostorta…

Itt írtam le bővebbben:
http://turkizbagoly.blogspot.hu/2014/05/kalapos-eva-dac-2.html


Adrirawia
5.0/5

Nem ​hittem volna, hogy egy ifjúsági könyv tud nekem újat mutatni, és láss csodát. Kalapos Éva megint egy fantasztikus könyvet írt.
Most vettem csak észre, hogy a fejezet címek azok film címek. Ébredő sötétség, Lenyűgöző teremtmények, Női szervek és még sorolhatnám. Nem mindig értettem a fejezetcím adást, de nem zavart igazán.
Nem tudom hirtelen mennyi időt ölel fel a kötet, de azt kell mondjam, bánom már, hogy nem olvastam el egy az egyben. Egy nap alatt. Vagy nem is tudom. Tényleg, fantasztikus. Főleg, mennyi mindenen keresztül mennek a szereplők, és már-már kezdtem elveszteni az érdeklődésem, de feltűnt Dani a színen és mindent megváltoztatott. Tudni akartam mi a fene történt. Meg, hogy összejön-e Flórával.
Shipelem őket amúgy, de az az érzésem, hogy nem fognak összejönni. Bár már temetem, mint Jont miután szívbe szúrták.
Tetszettek a témák, amiket felhozott az írónő. Drog, szexualitás, szerelem, tanulási zavarok, és az élet apró dolgai. Hogy milyen jó lehet egy koncert.
Tetszett az is, hogy hogyan tudnak összefogni a tagok, ha segíteni szeretnének a másikon.
Örülök annak, hogy a végére kiderült mi történt Dani és Flóra között.
Egyébként kedvenc szereplőm Ági, kicsit sajnáltam, hogy Ákossal könyvesboltról könyvesboltra jártak :D De legalább próbálkozott a fiú, és nem hiába. Ágival kapcsolatban még annyit kell elmondanom, hogy teljesen magamat látom benne, és ez ijesztő. Az más kérdés, hogy ő külsőleg ellentétem, kivétel a magasság, mert mindketten alacsonyak vagyunk:D Meg talán még haj-szemszínben is, bár nem emlékszem pontosan, hogy is nézhet ki.
De annyira illik rá az a szövegrészlet a könyvből hogy “Ági, talán éppen az olvasmányai és az élénk fantáziája miatt, egy igazi kis úrinő, akihez közel kell kerülni, udvarolni kell neki, megnyerni a kegyeit” Illetve ahogy a végén van, hogy tényleg másik korban tudná elképzelni magát. Pár hónapja én is megkaptam ezt, de nem tehetek róla, ha Tessa Grey és Will Herondale társaságában szeretném ölni a démonokat London utcáin a viktoriánus korban.
Szóval visszatérve a témákra, szerintem nagyon eltalálta az írónő, és érződik, hogy nagyon friss könyv, hisz még mindig aktuális problémákat boncolgat.
Nagyon megéri elolvasni a fiatalabb korosztálynak is, a “hogyan ne csináld” dolgokat is meglehet belőle tanulni, de a “hogyan csináld” dolgok is ott vannak benne.
{{ ÉS ÚRISTEN A LEGVÉGE! Konkrétan Danival voltam, hogy nehogy szívjon egy slukkot. De úgy érzem, hogy megtette. Meg amikor odaadta a képet Flórának, már éreztem valamit, hogy nem okés a srác, valamit tervez. Hát jól éreztem }}


Camelia
4.0/5

Csak ​most jutottam ide hogy írjak, pedig már egy ideje elolvastam…
Hát hol is kezdjem??… Az előző részez érezhetően jobb volt, ebben már nem annyira volt az is amit az előző értékelésből kihagytam, vagyis az angol szavak. Na itt már érezhetően kevesebb volt, ami egy kicsit dobott a történeten :)
Nagyon örültem neki hogy egy kicsit több Danis rész is volt benne, és kiderült hogy miért utálja az apja Danit és Dani szülei Flórát. Az hogy elkísérte és megvédte Flórát a Hálóban az sokat dobott rajta a szememben. Így lett egy másik kedvenc szereplőm Ákos mellett, és az Dani.
Gerit magát és a dolgait még mindig nem tudom megérteni. Sokkal jobban érzékeltethette volna az írónő ezt a magamba zuhanok és elkezdek mindenféle hülyeséget csinálni problémát ha mondjuk nem egy 13 éves srácról, hanem egy 16-17 évesről van szó. Azt is furcsálltam, hogy az egyetemisták gond nélkül bevesznek egy 13 évest a bandájukba. Nálunk a 12-esek inkább csak lenézik a kisebbeket… Remélem most már hogy Flóra elment érte és beleszívott ő is a cigibe, ezáltal meggondolja majd magát és inkább normális életet fog élni mint egy 13 évesnek kellene.
Kifejezetten örültem neki hogy a nagy kínlódások után Ági és Ákos végre összejöttek, ők is nagyon cukik együtt.
És még valami! Nem hiszem el hogy még egy beteg lett a könyvben. De emiatt legalább kiderült hogy miért titokzatoskodik a Márk annyira. Nekem ez a fiú kezd egyre jobban unszimpivé válin, nem tudom miért.
Remélem minden jóra fordul majd a kövi részben és Flórának nem lesz túl nagy baja amiatt, hogy beleszívott a cigibe… :)


NinaAva
3.5/5

Flóra ​túl sokat hisztizik ebben a részben. Néha már-már irritál, de máskülönben nem lenne vele semmi bajom.
Márk túl sokat titkolózik ebben a részben. Tökéletes a “cuki pasi” szerepre, de olyan, mintha direkt csinálná ezt Flórával, hogy kikészíti…
Gergő csak játssza a meg nem értett #művészt# fiút.
Ági és Ákos egy cuki szerelmespár lettek, őket bírtam. Segítettek Flórának és megvigasztalták, mellette álltak a “nehéz időkben”.
Ginny-t nagyon megkedveltem, segítőkész, aranyos lány, jófej, szimpatikus szereplő a könyvben.
Zsaninak alig van jelentősége a könyvben, csak jól adja a BFF szerepet, és vigasztalja vagy helyrerakja néha Flórát.
Dani a legszimpatikusabb szereplő, titokzatos, de igaz barát lett, aki próbál segíteni Flórán, még ha a lány nem is nagyon hagyja #eleinte.#

A vége eléggé irracionális lett… Összességében lehetett volna a könyvben kevesebb #rinyálás# hiszti, és több érdekesebb dolog, történés, de most már érdekel, hogy mi lesz a folytatása….


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

9.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók