Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


lilla_csanyi
4.5/5

Fontos ​jótanács! Csak akkor vedd a kezedbe ezt a könyvet, ha nincs körülötted 10-14 éves kiskamasz, mert én a 200-adik oldal környékén már minden ilyen korú gyerekre úgy reagáltam, hogy: “Nem! Takarodj innen, te kis vérszomjas szörnyeteg!!!”
Köddé váltak recept: végy fél kiló Legyek Urá-t, fűszerezd meg női karakterekkel, adj hozzá 10 dkg Harry Pottert, és tádááámm! Kész a Köddé váltak. Ütősnek hangzik? Az is.
Kezdjük a karakterekkel. OMG, ezek a karakterek annyira élnek, hogy lemásznak a lapokról!!! Pedig Michael Grant alapvetően elég egyszerű receptekkel dolgozik – a nemes lelkű fiú, aki nem akar hős lenni, a lány, akit az eszéért szeretnek, a bohókás jóbarát – de mégis, olyan finoman és mesterien építi bele a jellemábrázolást, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat…No csak, olyan, mintha Sam a szomszéd srác lenne, Astriddal egy osztályba jártunk a gimiben, satöbbi. A rosszfiúk igazán rosszak és Drake-et nagyon szívesen agyoncsaptam volna akár egy kiskanállal is.
A történet szintén egyszerű elemekből építkezik, de végig izgalmas, feszült és nyomasztó a hangulata, és egyáltalán nem kiszámítható. Bírom a horrort, meg a gonosz sztorikat, de azért ez néhol még engem is sokkolt pl amikor SPOILER Drake ugye megsérült, és gondolkodás nélkül lefűrészelték a kezét…pff…SPOILER VÉGE.
Az egyetlen, amit kifogásolni tudok, az a borító. Ennél azért kicsit több kreativitást érdemelt volna ez a remek könyv!
Mindenkinek, aki szereti a sötét hangulatú, ötletes történeteket, csak ajánlani tudom!


Panna
5.0/5

Bakker ​ez nagyon Ott volt!!!
Miért nem folytatják?!
Sokkal de sokkal jobb jó pár könyvnél / sorozatnál!!!


Ezt ​a történetet annyira tudtam volna szeretni! De egyszerűen nem….
Teljesen jó az alapötlet. Hihetetlen történetet lehetett volna kikanyarintani belőle, viszont: MIÉRT kellett különleges képességekkel felruháznia szerencsétleneket?! Nem elég nekik így is a szüleik teljes hiánya,a felnőttek eltűnése, a felnőtté válók közeledő eltűnése, nem…szenvedjenek még a különleges erejüktől is.
Az író nagyon elcseszettnek látja a fiatalokat, némi igazság talán van is benne, de korántsem ilyenek. Az ő világában minden fiatal totálisan ugyanazt csinálta, de a valóságban legalább harminc felé szóródnának, és néhány fiatal jóval erkölcsösebb,lelkiismeretesebb, mint a felnőttek (vagy nagyobb gyerekek)….
A vége alapján én egyből arra gondolok, hogy a felnőtteket is “hasonló látomás” találta meg, de nem hiszem el,hogy MINDEN EGYES FELNŐTT bedőlt volna egy “kísértetnek”. Mindenki,de két barom kamasz, nem? Ugyanmár… A jelenés alapján szerintem, aki bedőlt, az meg is halt.

Mindenesetre nem tudom,hogy mit lehet erről még öt részen keresztül rizsázni, és valahogy nem is szeretném megtudni…


Szerintem ​velem van a baj, mert mostanában szinte minden könyvet kritizálok, de nekem ez sem csúszott… Túlzás, hogy kiolvastam, inkább átlapoztam. Egyáltalán nem kötött le, pedig a fülszöveg annyira ígéretesnek tűnt.
Segítség, olvasási válságban szenvedek!! :/


molly_
4.0/5

Ja ​hogy ez egy sorozat..?! Méghozzá 6 kötetes?!
Lassan indultak be a dolgok, és néha, amikor sokáig nem történt semmi, el is untam magam, de így már egy kicsit érthetőbb ez a sok üresjárat.. egészen az utolsó mondatig nem tudtam, hogy egy sorozat első részét olvasom, pedig régóta fájt már a fogam erre a könyvre, csak hát sose néztem utána jobban.. ^^" hoppá..
Tetszett, de nem sok kérdésre kaptam választ.. pedig kérdésből akadt bőven. A szereplők nem nőttek a szívemhez, a fordítás pedig nem a legjobb, de maga a sztori zseniális, izgalmas, brutális és elgondolkodtató, megérte elolvasni.
Bővebben: http://seholsetalallak.blogspot.hu/2015/11/michael-grant-kodde-valtak.html


Fancsee
4.0/5

Ez ​aztán eléggé érdekes volt.
Eltűnik minden 15 éves, és annál idősebb ember. Az állatok mutálódni kezdenek. A megmaradt gyerekek egy része megmagyarázhatatlan módon valamilyen erővel rendelkezik.
Az alapötlet nagyon tetszett, ráadásul már az első oldalon megkezdődik a tényleges történet: köddé válnak az emberek, egyedül maradnak a gyerekek, a csecsemők.
A könyv több karakter szemszögéből épül fel, ami már az elején felkeltette a kíváncsiságomat, hiszen nem minden szereplő ismerte akkor még a másikat. Így maradt a kérdés: vajon hogyan fognak találkozni és mi közük lesz egymáshoz?
A karakterek sablonosnak mondhatóak, hiszen van egy szerény főhősünk, akire mindenki felnéz. Van egy rendkívül intelligens hősnőnk. Illetve mellettük sok jó barát, akik szintén mindent megtennének az előbb említettekért. És ott vannak még a már megszokott ellenségek is. De éppen ettől vált izgalmassá a történet. #na meg a különleges képességektől.# Örültem, hogy végre egy olyan könyvet foghattam a kezemben, aminek nem tudtam már jó előre a csattanóját. Értem ez alatt azt, hogy valójában miért, és hogyan tűntek el az emberek. Eszembe sem jutott ez az ötlet, pedig utólag belegondolva, elég kézenfekvő volt. Ettől eltekintve a végkifejlet nem okozott meglepést, számítani lehetett rá. Arra viszont nem gondoltam, hogy az író ilyen sok szálat fog elvarratlanul hagyni: ki, vagy mi a Sötétség?, Sam édesanyjának naplójának a rejtelmei, mi történik Orccal?, mi Astrid különleges képessége?, mitől mutálódtak az állatok?… és még sorolhatnám.
Az egyetlen dolog, amit kifogásolok #és ami miatt járt az egy csillagos levonás# , az a mérhetetlenül sok erőszak és brutalitás. Értem én, hogy félnek, és az élelmük sem elég már olyan hosszú időre… de amit főleg Drake művelt, az elképesztő. Ekkora szadistát #ráadásul 14 évest…# még nem láttam. Bár a többi akadémistát sem lehet angyalnak titulálni, az biztos.
Ettől függetlenül kíváncsi vagyok a következő részre, főleg az elvarratlan szálak miatt, szóval biztos vagyok benne, hogy olvasni fogom. Egyszer mindenképpen megéri.


Roni_olvas
4.5/5

Mindig ​rácsodálkozom arra, hogy mennyire másképp “szól” egy könyv, ha annak nem női, hanem férfi írója van! Egész más a hangulata, stílusa, másként tűnnek fel a karakterek- még akkor is, ha azok a könyvekben tipikusan megjelenő szereplők is-, más a regény egész lendülete és szemléletmódja. Néha nagyon kell az ilyen regény! Jólesik.
Maga a könyv végig hihetetlenül érdekes és izgalmas – köszönhetően a remekül megírt – végre, végre, végre egy remekül megírt! – fülszövegnek köszönhetően, ami úgy foglalja össze a könyv tartalmát, hogy közben nem árul el semmit! Rejtély és titok és megannyi meglepő dolog tarkítja a könyvet, sosem tudhatod, hogy a következő oldalon mi vár rád. Maga a történet ugyan kiszámítható – Legyek ura felturbózva egy kis Hősökkel és sci-fi elemekkel – ,mégsem éreztem egyszer sem sablonosnak. A végén pedig úgy játszik velünk az író, úgy felcsigáz, hogy szinte türelmetlenül toporogtam olvasás közben, hogy “gyerünk már!”, “mi lesz már”. Igazi akciódús, filmrevaló nagy összecsapás a vége – és igen, picit kiszámítható, de mégis élvezhető, izgalmas, lobbanékony.
És még egy dolog: a karakterek. Annak ellenére, hogy igazából szinte mind tipikus karakterek – a hős, a hősnő, a főgonosz, a rosszlány, a buta melák stb. – mindannyian szerethetők, tökéletesen kidolgozottak, Diana-ban rengeteg fantáziát látok (azt hiszem, az író is nagyon megszerethette a maga “rosszlányát”- érződik rajta, a kidolgozottságán), Pete a hétköznapi titokzatosságán kívül is borzasztó izgalmas, Sam annyira emberi, hogy teljesen magamba zártam stb.
Első leszek a sok ember közül, aki olvassa a folytatást – az biztos :)


tees06
3.5/5

Szokatlan ​volt a történet, és kezdetben lassan indult, de aztán egy egészen érdekes disztópiát kaptam. Volt egy – két hiányosság a számomra, amit nem teljesen értettem, de szerintem ezek a kövvetkező kötetekben derülnek ki. Az író már egy gyakorlott szerző, és nem hiába ez a sorozata a legismertebb. Nem hiszem, hogyha rossz lenne, akkor ennyire népszerű lett volna. Azt pedig nem értem, hogy nálunk miért nem folytatták a sorozat kiadását. Ezt sajnálom is, mert nagyon sok minden rejlik még ebben a történetben. Ahogyan a bejegyzésemben is írom, nem éppen egy megszokott történet. A felnőttek nélküli társadalom nagyon izgalmasan hangzik, és egyben tanulságos olvasmány is lehet.

http://discussion.blog.hu/2015/08/30/egy_ujabb_szokatlan_disztopia


Sund3lion
4.5/5

Mi ​történik az után, miután eltűnik az összes felnőtt, és az összes 15 év feletti ember? Ha az evolúció felgyorsul, és az állatok, emberek mutálódni kezdenek? Ha hirtelen azon kapnád magad, hogy valami fajta erőd van? Ha a területet, ahol élsz, egy furcsa, áthatolhatatlan fal határolja el a külvilágtól, amelynek a középpontjában az atomerőmű áll? Ha hirtelen minden megváltozna, és létrejönne az AVIZ. Vagyis Atomvölgyi Ifjúsági Zóna. Ez az a hely, ahol csak fiatalok élnek.
Szerintem nagyszerű könyv, nincs benne egy unalmas rész sem.
Csak remélni tudom, hogy mihamarabb megjelenik a második része.


lengyeldavid
3.5/5

Hát ​érdekes volt. Maga az alapötlet szerintem nagyon ott van a szeren, kár hogy a jelen tudásom szerint hét kötetet számláló sorozatból eddig csak az első jelent meg magyarul, pedig a vége egyértelműen függővég. Persze a könyv fő cselekménye így is le van zárva, de egyértelmű, hogy a sztorinak még koránt sincs vége.
Amikor elkezdtem olvasni, azt hittem hogy mivel a felnőttek tűnnek el, ezért a határ 18 év, azonban elég hamar kiderül, hogy ennél jóval kevesebb: mindössze 15 év. Így a legidősebb szereplők is tizennégy évesek, de bőven akadnak fiatalabbak. Ami mondjuk nem is lenne önmagában baj, de vagy túl felnőttesen, vagy túl gyerekesen viselkednek. Ott van például Quinn, akit szinte az első perctől kezdve ki nem állhattam, annyira idióta. Sam pedig úgy viselkedik, mint aki az égvilágon semmilyen információt nem akar megosztani másokkal. Legalábbis a nagyobb volumenűeket semmiképp.
Érdekes volt még az is, hogy az egyik részben túl sokat gyalogolnak egy aránylag rövid távon, később csónakkal is rengeteget utaznak valamivel hosszabb távon, de amikor ezután nevetségesen rövid ideig tart eljutniuk A-ból B-be (slussz poén: Lanát beelőzve, aki szinte B szomszédságában van), de még csak nem is egyenes úton haladva, hanem körívben, az végleg röhejes volt.
Maga a fogalmazás sem igazán nyerte el a tetszésemet, de azért nem volt vészes. :)
Összességében nagyon tetszett az alapfelállás, a karakterek sem mindig idióták (Edilio például végig korrekt volt), meg hogy rettenetesen rövid egy-egy fejezet, így nincs semmi gond olyankor, amikor az embernek csak nagyon rövid ideje van olvasni és utál fejezeteket félbehagyni. Sajnálom hogy magyarul csak ez az egy rész jelent meg. Olvasás közben végig az járt a fejemben, hogy milyen jó kis sorozatot lehetne ebből készíteni. Ahogy utánanéztem, 2013-ban megvették a jogokat a sorozatra, de máig nem történt előrelépés.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

30.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók