Ajax-loader

Korszerű ​trágyázási tartamkísérletek hazánkban csak a 20. század közepétől folynak. A Martonvásári Kutatóintézetben az 1950-es években, ill. az ország különböző talajain Láng Géza kezdeményezésére az egységes Országos Műtrágyázási Tartamkísérletek (OMTK) kerültek beállításra.
A talajok tápanyagellátásának változását, a műtrágyázás fontosabb kérdéseit csak az eltérő termőhelyi viszonyok mellett folytatott tartamkísérletek alapján lehet pontosan megítélni. Az egy-két éves kísérletek következtetései a gyakran még tisztázatlan kérdések felvetésével csak vitát kavarnak, bizonytalanságot szülnek.
A könyvben bemutatott 25-30 éves kísérleti adatok a témában érdekelt szakembereknek segítenek eligazodni a vitás kérdésekben és a jövő környezetkímélő talajtermékenységét fenntartó és növelő növénytermesztési technológiák fejlesztésében. Lehetőséget biztosítanak a tudományos eredmények elemzésére, kiválóan alkalmasak a tápanyagellátás és a terméshozamok összefüggéseinek, továbbá a tartós műtrágyahasználat következtében a talaj tulajdonságaiban beálló változások felismerésére. Főleg a talajvédelmet környezetvédelmi vonatkozásban érintő kérdések – a tápanyag kilúgozódása, talajsavanyodás, nehézfémek felhalmozódása stb. – a különböző talajokon eltérő módon válaszolhatók meg.
A könyv használatát több mint 200 táblázat és 71 ábra segíti.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók