Ajax-loader

Jelen ​– az MTA Orvosi Osztályának kezdeményezésére az Epidemiológiai Munkabizottság tagjainak szerkesztői, szerzői és lektori közreműködésével készült – kiadvány hiánypótló összefoglaló tanulmánynak, az ezredforduló népegészségügyi helyzetelemzésének tekinthető.
A szerzők arra vállalkoznak, hogy a hazai népegészségügyi helyzet jellemzésére az általánosan elfogadott demográfiai és halálozási adatok mellett bemutassák a megbetegedési viszonyok és az egészségi állapotot döntően meghatározó egészség-magatartási tényezők alakulását is. Az epidemiológiai elemzések a magyarországi helyzet jellemzését nemzetközi összevetésben, az időrendi trendek bemutatásával végzik el.
A könyv több fejezetében is elemzés tárgyát képezik az országon belüli térségi egyenlőtlenségek. Bár a kiadvány az epidemiológia szakmai nyelvezetén íródott, közérthetőségre törekszik, széle olvasói/felhasználói réteget céloz meg.
Nemcsak az egészségügyben, népegészségügyben, illetve annak határterületein dolgozó szakembereknek, de az országos és helyi egészségpolitikában a döntés-előkészítés és döntéshozás szintjén tevékenykedőknek is fontos információkat nyújt.
A könyv meggyőzően demonstrálja, hogy a lakosság egészségi állapotának javítását célzó, a társadalom minden szféráját mozgató népegészségügyi tevékenység ma hazánkban kormányzati ciklustól függetlenül össztársadalmi prioritást kell hogy élvezzen.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók