Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


clarisssa
4.5/5

Tiniként ​rengeteg könyvet olvastam Robin Cooktól, később már csak hébe-hóba, az elmúlt öt évben viszont egyetlen krimije sem került a kezembe. Most nagy lelkesedéssel vágtam bele ebbe, már csak azért is, mert igazán megörültem, amikor megláttam, hogy a két, régről ismert és kedvelt főszereplő, Jack Stapleton és Laurie Montgomery már külön sorozatot is kapott!
Rögtön az elején meglepetés ért: már a kezdetekben megtudjuk, hogy kik, miért és hogyan követik el a bűntényt. Robin Cook zseniális “mesélőkéjét” minősíti azonban, hogy ettől mégsem lesz unalmas a történet, hiszen együtt törhetjük a fejünket a főszereplőkkel és velük együtt rakosgathatjuk össze a részleteket, no meg elkísérhetjük őket egy izgalmas indiai nyomozásra is. Bár Jack és Laurie kicsit későn tűnnek föl, mégis fejezeteik épp eléggé “Jackesek” és “Laurie-sok” ahhoz, hogy rögtön igazi lendületbe jöjjünk általuk. Indiából is sokat kapunk, érezhető, hogy Robin Cook saját utazási élményeit, érzéseit is beleszőtte a leírásokba. Érdekes, hogy hiába a sok szépség és a páratlan kultúra, ez a vidék engem sosem vonzott, a hatalmas nyomor vissza-visszatérő lefestése után pedig már még kevésbé fog…
Kellemes, izgalmas, pörgős olvasmány volt, a sok buszozás mellé pont jól jött. Meglepett, hogy viszonylag kevés volt az orvosi rész benne, a krimi sokkal nagyobb hangsúlyt kapott – ez annak idején fel sem tűnt, de persze az is lehet, hogy az én mércém változott azóta. Viszont most újra kedvet kaptam Robin Cookhoz, a következő olvasásommal biztosan nem fogok ismét öt évet várni!


Aquarius
5.0/5

Három ​évig akklimatizálódott a könyv, a polcomon. Most, három nap alatt kiolvastam. Végig izgalmas, eseménydús történet. A karakterek megformálása nagyon jól sikerült, még a mellékszereplők is igazi egyéniségek. És India… „Az ország az elképesztő szépség és az otromba rútság hihetetlen elegye. Egyszerre szembesülsz a mesés gazdagsággal és a nyomorúságos szegénységgel.” Bepillantást nyerhetünk egy nép mindennapjaiba, vallásába, temetkezési szokásaiba, mely háromezer év alatt, szinte semmit nem változott.
Jó volt utazni, és nagyon kellemes kikapcsolódást jelentett. Részemről, jár az öt csillag.


Szencsike
5.0/5

Ez ​izgalmas könyv volt, bár tudtuk, hogy mi miért történt, mégis a nyomozás kimenetelén lehetett izgulni. Minden tiszteletem Jenniferé, hogy kiállta ezt az erőpróbát. Kellemesen pörgős olvasmány volt, Laurie-ékat keveset láttuk, bár én leginkább azon izgultam, hogy sikeresen essen teherbe :D Indiáról elég keveset tudtunk meg, ám az igazságszolgáltatását érte nagyon sok kritika. Kicsit hiányoltam azokat a leírásokat, amiket a Szfinx c. kötetben megfogalmazgatott a szerző Egyiptomról, itt is lehetett volna több ilyen.


szangi
4.0/5

Egyszerre ​zseniális és bosszantó… Nagyon tetszett a helyszín, a történet, a feszültségek… de könyörgöm, két orvosszakértő átutazta a fél világot, elloptak egy holttestet, megállapították hogy fúúú de bizonyítékot találtak, és hogy mit? Nem tudjuk meg! Nem értek orvosul, na de ez azért mégiscsak felháborító :)


gab001
4.5/5

Régen ​nagyon sok Robin Cook-könyvet olvastam, így amolyan nosztalgiázás volt ez részemről, bár be kell vallanom, hogy nem azt kaptam, amit vártam. Már egészen az elejétől lehetett ismerni a különböző oldalak szereplőit és motivációit, aminek persze meg volt a maga előnye is, hisz így nem csak az utolsó pár oldal alapján kell ítéletet alkotni az eseményekről. Ugyanakkor hatalmas pozitívum, hogy Indiában játszódik a történet, amit nyugati szemmel mutat be a szerző. Szinte olyan, mintha az olvasó is ott járna, s betekintést nyerne ebbe a különös világba. Ráadásul a cselekmény is kellően lendületes és változatos, bár a fülszöveg túl sokat árul el, amit szerencsére csak utólag olvastam.


Ismét ​egy nagyszerű könyv Robin Cooktól,nem csalódtam fantasztikus ahogyan ír.


Nem ​ez a legjobb Robin Cook könyv, de egy jó átlagot azért hoz. Nincsenek kérdések, nincsenek rejtélyek, a gyilkosok személye és a motivációjuk az első pár oldalon már rögzítésre kerül, így a nyomozás izgalma elég mérsékelt. A már sok korábbi műből ismert Stapleton házaspár bevonása kicsit mesterkélt, szerintem nélkülük is megállt volna a történet a maga lábán. Befejezés nekem egy kicsit kurtára sikeredett, némely vonatkozásban lezáratlan, más tekintetben pedig életszerűtlen. A felsorolt negatívumok ellenére a könyv tökéletes kikapcsolódást tud nyújtani, a történet sodró lendülete és a szerzőtől megszokott magabiztos cselekményvezetés átsegíti az Idegen testet a sablonok alkalmazása miatti holtpontokon.


Judit_Sike
2.0/5

Egy ​csillagra tudom ezt a könyvet értékelni, azt is csak azért mert Jack és Laurie szerepel benne. Végig kiszámítható, és emiatt egyáltalán nem izgalmas szerintem.


Panni777
4.5/5

Nem ​az a tipikus Robin Cook-könyv, de nekem tetszett. Mindig szeretem, ahogy a főszereplők nekiállnak megoldani egy problémát: semmivel sem törődve beleártják magukat a bonyodalmakba és addig nem nyugszanak, amíg az összes kérdésükre választ nem kapnak.
India világa annyira nem bűvölt, sosem érdekelt igazán, nem hiszem, hogy valaha is az úticélok között fog szerepelni… Valahogy hidegen hagynak az ilyen áhítatos vallásos kultúrák. Elég durva különbség van a gazdagság és a nyomor negyedek között, miközben egymás mellett élnek az emberek… A motoros riksák tetszettek. :)


Sheilacsaj
4.0/5

Nem ​sokkal a nagypapám halála után olvastam a könyvet. Kicsit furcsa volt, hogy ilyen témában íródott könyv, nem hiszem, hogy gyakori lenne, hogy a holtak ennyire szereplői egy könyvnek.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

12.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók