Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Hihetetlen, ​hogy ez a könyv csak 288 oldalas volt, nekem egy örökkévalóságnak tűnt. Pláne ha azt mondom, hogy az egész {{sok hűhó semmiért}}, akkor meg még többnek.
Julie Anne Peters karakterei annyira sablonosak, hogy akár már én is ki tudnék adni egy regényt a neve alatt, nem biztos, hogy mindenkinek feltűnne a változás. Értem én, hogy valami lelki sérülés érhette gyermekkorában, ezért a főszereplője sosem jön ki jól a szüleivel, azt is értem, hogy nagyon fiús lehetett és emiatt vagy ettől függetlenül nehezen talált magának barátnőt, csak azt nem értem, hogy miért kell minden regényének erről szólnia!
Igazán kiírhatta volna már magából ezeket a sérüléseket, mert nem lennének a könyvei rosszak kategóriáján belül, de mostanra már annyira egy kaptafa, hogy azt mondom, hogy ha egy könyvét olvastad, akkor mindet olvastad.
Mike, akinek természetesen az anyakönyvezett neve Mary Elizabeth #alig közhely#, természetesen utálja az eredeti nevét. Kissé lepattant családból származik, de végülis saját vállalkozásuk van és elég jó sportoló is mellette, de ő mégis elégedetlen, mert szerelmes egy lányba, aki nem kimondottan úgy érez, mint ő. Emellett lelkileg sérült, mert édesapja, aki folyamatosan a tenyerén hordozta elhunyt, de nem teljesen világos a olvasónak, hogy hogyan és miben. Mindez kiderül az első 30 oldalon, utána elkezdődik a véget nem érő vágyódás Xanadu után…


Sae
3.0/5

Tipikus ​Julie Anne Peters történet, történetesen aki őt olvassa, annak ez nem feltétlenül negatív. =)
Sajnos Peters főhősei sokszor naivak, képtelenek belátni ami kiböki a szemüket. Ilyen szereplő Mike is: mindenben tökéletes, remek sportoló, jó tanuló, segítőkész, a vízvezetékek király/nője, ennek ellenére képtelen… gondolkodni.
Akit jónak hiszünk, az nem biztos hogy az, akit rossznak hiszünk, nem biztos, hogy az, a lényeg, hogy a főhősünk szemellenzőt visel. Ez nekem kicsit rontott a történeten.
A másik dolog, ami zavaró, a sok felvezetett, el nem varrott szál, de az írónőtől ez sem meglepő… Felesleges konfliktusok, meg nem magyarázott helyzetek, bulizás, drogok, következmények nélküli (!) bűncselekmények…

A történet mondanivalója:
1.: mind jártunk olyan cipőben, hogy arra vágytunk, aki sosem lehet a miénk – hallgassunk másokra, gondolkozzunk
2.: ?A sok kérdőjel? Mike apjának halála lengi körül a másik történeti szálat, ez az erősebb, de ez van kevésbé kidolgozva. Sok-sok kérdést vet fel:
___Az anyja ellenszenve?
___A húga?
___A bátyja története?
___stb., stb….?

A könyv végén ez a két szál talál egymásra, elsietve, elszirupolva. Sajnos nagyon naiv és kiszámítható könyv volt nekem, egy kicsit mindenről szól, de közben semmiről sem igazán. Jobban beletúrtam volna Mike lelkivilágába (talán akkor nem egy ~300 oldalas önámítás lenne a kötet), a többi karakter is jobb kidolgozást érdemelt volna.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók