Ajax-loader

A ​Freud sorozat hetedik kötete, az 1993-ban megjelent “Patkányember”-hez hasonlóan esettanulmányokat tartalmaz. A “Farkasember” nem csupán a történet meghökkentő részletei és a leírás irodalmi értékei miatt vált híressé, hanem azért is, mert Freud itt számos, alapvető technikai, elméleti és metapszichológiai kérdéssel foglalkozik. A “Farkasember” a pszichoanalízis történetének leginkább feltárt esete – a különféle elemzések mellett magának a páciensnek a memoárjai, a vele készült interjúk is hozzáférhetők. Az orosz nemzetiségű Pankejev " a Karamazov testvérek örököse", “az orosz századforduló tipikus értelmiségi figurája”. Paszternak Zsivágó doktorára emlékezteti az olvasót.
A Katharináról és az Elisabeth von R. kisasszonyról szóló tenulmányok “úgy olvashatók, akár egy novella, és úgyszólván nélkülözik a tudományosság komoly jellegét”.
A “Gyereket vernek” című írás a gyerekkori szexuális elfojtás kovetkezményeit taglalja. A kötetben található még Freud “A női homosexualitás egy esetének pszichogeneziséről” szóló 1920-as tanulmánya is.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók