Ajax-loader

Szinte ​hihetetlennek tűnik, hogy már 1956-ban létezett képmagnetofon! Igaz, még csak fekete-fehér kép felvételére, ill. lejátszására volt alkalmas. A súlya többszöröse volt a mai készülékek súlyának, orsós kivitelű volt, a ma használatos kényelmes kazettás rendszert még nem ismerték. Ha elgondolkozunk azon, hogy Magyarországon csak 1954-ben volt az első kísérleti fekete-fehér televíziós adás, és ezt követően kb. 30 évet kellett várnunk arra, hogy az első video készülékek megjelenjenek hazánkban, igazat kell adnunk azoknak, akik hitetlenkedve fogadják csak el ezt a tényt. Tudjuk, hogy a technika rohamos fejlődése csak napjainkban vált szinte követhetetlenné. Talán ezért is érthető, hogy az első színes képmagnetofonok (Ampex gyártmány) csak a fekete-fehér készülékeket követően, kb. 10 év múlva jelentek meg. Még orsós kivitelűek voltak, és leginkább a televíziós stúdiókban használták őket.
Ismeretes, hogy Japán az utóbbi évtizedekben műszaki téren, ezen belül a videotechnika fejlesztésében kimagasló szerepet töltött be. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már 1970-ben a Sony cég bemutatta az új, fél colos (12,7 mm-es) szalaggal működő videomagnóját.
Ezt követte 1977-ben a már kazettás Beta-rendszer, valamint 1978-ban a JVC által kifejlesztett VHS- (Video Home System) rendszer.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók