Ajax-loader

“A ​Biblia világa” sorozat első kötete a “Mi a Biblia?”, amely a bibliai ismeretekhez nyújt tudományosan megalapozott közérthető bevezetést.
A könyv a Biblia kialakulásáról, szöveghagyományáról, istenképéről, a teremtéstörténetről, az evangéliumi életeszményről, az ősegyház születéséről való alapismereteket foglalja össze.

A szerző – a sorozat szerkesztője -, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán az ószövetségi tudomány tanszékvezető professzora. 1939-ben született Budapesten. Teológiai doktori diplomát a budapesti Hittudományi Akadémián szerzett, majd biblikus tanulmányait Rómában, a Pápai Biblikus Intézetben végezte, ahol szaklicenciátust szerzett. 1978 óta a Hittudományi Kar nyilvános rendes tanára. Számos könyv, tanulmány és cikk szerzője.

Megjelent művei:
Krisztus Jézus született, Szent István Társulat, Budapest 1978. (Liptai Györggyel közösen); Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása, Szent István Társulat, Budapest 1982. (Gál Ferenccel közösen); Az Ószövetség keletkezése, Szent István Társulat, Budapest 1986; Mi a Biblia? JEL Könyvkiadó, Budapest 1995.; Az Ószövetség keletkezése I-II.; Szent István Társulat, Budapest 1995-1996.; Kezdetkor teremtette Isten, JEL Könyvkiadó, Budapest 1996. A könyv harmadik kiadása A világ és az emberiség eredete a Bibliában címmel jelent meg 2004-ben; A Genesis könyve I., Szent István Társulat, Budapest 2002.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók