Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


colman
5.0/5

Lehet ​úgy tűnik könnyedén osztogatom a csillagokat, de egyszerűen nem tudok 5-nél kevesebbet adni. Connelly ismét remekelt.


Máté9112
5.0/5

Kellemes ​kis krimi. Jól olvasható pörgős. A történet most annyira nem fogott meg de Harry Bosch nyomozó ismét hozza azt a szintet amiért szeretjük


Elkövettem ​azt a hibát, hogy anyám Readers Digest válogatáskötetéből olvastam ki, amiről én nem tudtam, hogy azmiaz. Azt hittem, kisregények, nem tudtam, hogy lebutított edition. Mit mondjak, gyanús is volt, hogy lehet külön kötetben 380 oldal ez a könyv, és ezért utánajártam. Ennyit rólam. Szóval ez egy Los Angeles-ben játszódó „döglött akták” típusú krimi mixelve a hollywoodi helyszínelőkkel, ami eredetiben biztosan nagyon komplex és több érdekes szálon fut, a fókuszban egy karakteres nyomozóval. Ez még a buta verzióból is átjött, mint ahogy az is, hogy nagyon fordulatos. Sajnos az egyes mellékszálak, mivel (szerintem/gondolom) a cselekmény érdekében a pszichó és motivációs háttértörténeteket kidobták a szövegből, néhány ráutaló aprósággal egyetemben, kinek kell az, nem illeszkedtek szervesen a szövegbe, hogy úgy mondjam. Néha ezért el is csodálkoztam, hogy „Hát ezt meg most miért kergette meg egy raklapnyi rendőr?”, „Hát ebből meg hogyan lett kapásból vádlott csak mert a rokona?”. Hát így.

Adok rá sok csillagot, mert szerintem ez egy jó krimi, ezért valaki ajánljon ugyanettől a szerzőtől egy másikat, ami szintén jó, mert olvasnék tőle egy ilyen Bosch nyomozósat!


noemi81
5.0/5

Connelly ​tökéletes, az USA legnagyobb krimiírója. Ebben a hihetetlenül pontosan megszerkesztett Harry Bosch sztoriban már az érett író teremtette a szálakat és ő is varrja el őket a végén. Letehetetlen.


Gregorius
4.0/5

Jó ​krimi. Megértem, hogy annyian lelkesednek érte. De nekem a Bosch-történetek túl olajozottak. Mintha kaptafán vagy futószalagon készültek volna.


mate55
5.0/5

Michael ​Connelly neve garancia az izgalmakra, a könyvei pedig letehetetlenek.
Bár hosszan lehetne mesélni arról, hogy milyen érzéseket kelt az olvasóban ez a nagyszerű regény, de szerintem elég annyi, ha kijelentem, hogy ez egy kifejezetten profi thriller, amelybe ha belekezd az ember, akkor egyszerűen nem fogja tudni letenni. Ha valaki ezt a könyvet választja nyárutói olvasmányul, biztosan nem fog csalódni.


Csabi
4.5/5

Mit ​lehet kihozni egy krimiből, aminek az elején egy húsz éve elásott holttestet találnak? Ennél döglöttebb ügyet nehéz elképzelni. Hogy lesz ebből mégis egy majd 400 oldalas regény? Ehhez kell egy jó krimiíró, aki lassan elkezdi kibogozni a szálakat, megmutatja az aprómunkát, amivel a rendőrök felfejtik egy ügy szálait. Na, szerencsére azért nem a legapróbb részletekig, mert így is van a könyvben sok olyan elem, ami nem viszi előbbre az ügy megoldását, ellenben szervesen beépül a regénybe, ami a bűnügy megoldása mellett tovább építi Harry Bosch életrajzát, és mi is Los Angeles-i rendőrnek érezhetjük magunkat egy olvasás erejéig. Felüdítő olvasmány a Csontok városa olyan szempontból, hogy végre nem egy eszement sorozatgyilkost üldözünk, megkímél minket a könyv a divatos brutalitástól és erőszaktól (na jó, azért nem teljesen), és inkább egy kicsit visszalép a klasszikus nyomozós világba. Aki a hollywoodi típusú, triplacsavaros, vérben tocsogós krimiket kedveli, az csalódni fog. Inkább a realistáknak való ez a könyv.


Hihetetlenul ​jo sztori, Connelly itt is hozta a formajat :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók