Ajax-loader

A ​könyv, amelyet az olvasó a kezében tart, a mezőgazdasági mérnökképzés kertészeti ismereteinek negyedik kiadása. Jellegét tekintve egyetemi tankönyv, s ez meghatározza tartalmát és arányait. Messzemenően épít az olvasó már meglévő, más tudományszakokban megszerzett ismereteire, és segíti későbbi tanulmányait. Tartós tudás nyújtására törekszik, ezért nem kész eljárásokat mutat be, hanem a termelési technológiák szerkesztéséhez kíván megfelelő szemléletet és alapot adni. Ahol példaszerűen mégis megemlíti a termelési technikát vagy annak egy-egy elemét, ott már bevált vagy legalább a közvetlen bevezetés előtt álló fejlett eljárásokról szól. A növényeket növekedésükben és fejlődésükben, a kívánatos környezeti feltételekkel összefüggésben igyekszik bemutatni, hogy így megalapozza a sokrétű és sokszínű kertészeti termelés feltételeit és lehetőségeit.
Sajátossága a könyvnek, hogy bizonyítási és ábraanyaga jórészt a szerzők saját kutatásaira és megfigyeléseire épül. Az irodalomból átvett hivatkozások is zömmel magyar nyelvűek vagy magyarul is hozzáférhetőek.
A munka az egyetemek és főiskolák hallgatóin kívül hasznos segítője lehet a termelésben dolgozó szakembereknek is és mindazoknak, akik kertészettel foglalkoznak.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók