Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


GytAnett
5.0/5

Az ​5 csillag egyáltalán nem is kérdéses. Úgy rémlett, hogy a Halkirályő régi kötetei közül ezt kedveltem legkevésbé korábban, de szerencsére nem volt vele gond, zokszó nélkül 100 %-os nálam. :)
Imádom ezt a csapatot, azt pedig különösen, hogy végre megjelent Cyd is. (Akinél teljesen lepadlóztam azon, hogy fiatalabb, mint én. o.O) Még mindig hatalmas figura a srác! Kötve hiszem, hogy a valóságban is van ilyen karakter, nem is tudom, hogy Meseanyója hogy lehet akkora fantáziája, hogy őt kitalálja. :)
Denisa és Belloq még mindig a legkedvencebb szereplőim és párosom, eddig még nem nagyon bírta őket senki letaszítani a trónról. Szegények már túlzottan próbálták egymást óvni és elérni, hogy a másik ne nagyon kapjon szerepet az ügyben, nem túl meglepő módon ez nem jött össze. Sajnáltam, hogy nagyobb részt külön utakon jártak, de így is bőven jó volt.
Az akciócsoportból is már egy kicsit többet kaptunk, örültem nekik. {{Alig várom már, hogy a Mogorva nyárnál tartsak. :D}} A szereplőket igazából már ismerjük, de még nem igazán. Majd szépen lassan. :)
A történet még mindig izgalmas, sok szálon fut a dolog, mindenkinek van valami dolga, egyáltalán nem lehet olvasás közben unatkozni.
Ennyi: <3


Ibanez
4.0/5

Visszatér ​Denisa és Mogorva, immár egy párként. Mogorva még felfelé épülget sérüléseiből, a nyomozók új ügyekben szaglásznak a gonosztevők után. Főként Denisát követhetjük nyomon, mely során egy furcsa kórházi eset kerül napvilágra, s rövidesen kiderül: bizony összefügg a nyomozók halálára áhítozó bandával is az ügy. Prostituáltak, gyilkosságok, gyógyszerkísérletek, Monte Cristo újrafeldolgozás, robbanás és kupánvágások követik a páros ügyködéseit. A végére egy picit besokalltam az akciójelenetektől, de a végső barlangos jelenet nagyon tetszett. Ja igen, és jött Cyd, a kis kancsali vagány :-D A végén pedig nem Mogorva, hanem Denisa az, aki most egy időre kidől a csatasorból :-D


Katie_Sue
4.0/5

Az ​a nagy büdös helyzet, hogy sajnos ebben a részben egy kicsit elvitte Denisa személyiségét az a sok vodka-narancs, ami benyakalt. Vannak főszereplők, akiknek jót tesz az alkoholizásálás, de Denisa határozottan nem tartozik közéjük.
Még mindig fasza csaj, aki mindig rosszkor van rossz helyen és emiatt mindig kicsit úgy tűnik, hogy ajtóstul ront a házba, de most inkább mindjuk azt, hogy neki ilyen a stílusa, hisz nincs ennyi sikeres véletlen.

Sajnáltam, hogy Mogorva eltűnt, és átvette a helyét Belloq. Mert ő unalmasabb. #még Mogorvánál is# Itt sem sikerült maradandót alkotnia, és nem sikerült a szívembe férkőznie. #lehet, hogy sosem szeretem meg?#

Cyd, a mandró karaktere nagyon ott volt, azt hiszem ő lett a kedvencem ebben a részben. Mindig jó helyen volt, jó időben, haláli szöveggel, és állandó erőszakos vágyakkal. :)

A történet pörgött, eseménydús volt, és mindig volt valaki, akinek folyt a vére, aki megsérült vagy éppen akciódús jelenetben vett részt.
Bevallom, néha vakon voltam, mert az előző részt jó ideje olvastam, és nekem nem mindig segítettek a visszautalások.
Összességében újra egy utánozhatatlan Vavyan Fable történetet kaptam, remek szöveggel, sok szerethető karakterrel és időnként iszonyatos jó beszólásokkal. A remekül összerakott dramaturgiáról nem is beszélve :)

Team Cyd


mea0810
5.0/5

hogy, ​mennyit vedel kedvenc főhősnőm :D

Ez a rész is csupa izgalom.
Denisa újabb zűrbe keveredik, mert ugyan állítólag formás a feneke de nem igen szeret ülni rajta.
Daniel hivatalosan is szuper zsarunak áll.
Felbukkan a nagyon kancsal mandró Cyd.
Feltűnik számos régi és új barát és ellenség.
#Martint kicsit kevesellettem#


KillerCat
5.0/5

Denisa,Mogorva,ölőcsapat,veszélyek ​és humor,humor :-)


Galagonya33
5.0/5

A ​könyv, amelyben színre lép az isteni Cyd.
Imádom ezt a kisfickót, a mai napig a szövegével modorával és a nagy szívével együtt.
Kedvencem tőle a “vérbál” és a “vérzsúr”
Belloq is isteni, igen.
Denisa itt lett nagyon kedvenc és Martin is.


Kiskópé
5.0/5

Denisa ​megint pörög, veszélyes, szeretteit féltve, önmagát veszélyezteti. Sok izgalom, vér, vodka-narancs, feszültség. Azért nekem néha durva, értem, hogy rendőrök, gyilkosságok, nyomozócsoport, bármikor meghalhatnak, életük része, de ahogy megfenyegetések utána odaáll, kérdez, nyomozz, huh..szóval értem én, csak fel nem foghatom, hogy lehet ilyen tudattal élni, dolgozni, újabb napok, nem törődni a fenyegetéssel, sőt ugye hát konkrétan fojtogatás, lövöldözés is van..könyvben izgi, de BIG respect, aki tényleg..


gabona
4.5/5

A ​sok szépirodalom után valami könnyed olvasmányt kerestem, amit lazítás címszó alatt vehetek a kezembe, választásom pedig a többfelől is rajongott Halkirálynő-sorozat második darabjára esett. Persze tudtam, hogy folytatás, így a most kézbe vett első kötet így vagy úgy el lett már spoilerezve, de mivel a rövid távú memóriám nem éppen a legfényesebb, valószínűleg újdonságként fognak rám köszönni a történések, ellentétben a szereplőkkel. Nem szoktam ilyen típusú könyveket olvasni, de ez annyira meggyőzött, hogy gyorsan be is gyűjtöttem pár folytatást, az Apád, anyád ide lőjön!-ig bezárólag minden bizonnyal olvasni, követni is fogom a sorozatot, a későbbiek közül csak a _Tündérlovaglás_t meg a _Galandregény_t tervezem.

Nem tudom, miért nem kerültek még megfilmesítésre ezek a regények. Persze költséges mozik lennének, ez tény, de annyira amerikai íze van az egész Halkirálynő-jelenségnek, hogy simán exportálhatnánk is ezt a jófajta krimi-komédiát. Az amcsik megnyalnák az összes ujjukat érte. (Apropó, régen valamiért azt hittem, Fable külföldi szerző… Hát, igen. Ha szófordulatai és elmés mondatai nem lennének ízig-vérig magyarok, talán más nyelvterületen is megállná a helyét, de Ő bizony a miénk. Egy hungarikum.)

Pillanatnyilag a jelenleg olvasott első kötetet egy cseppet erősebbnek érzem, de a végére ez még változhat. Itt főként a vége felé bekövetkező elbeszélő szám/személy váltás nem tetszett, minden más viszont – meglepő módon – teljesen rendben volt. A szereplők (élükön Denisával és Daniellel, akik remek párost alkotnak) egytől egyig kedvelhetőek – igen, még a negatívak is szimpatikusak valamilyen szinten, olyan remekül vannak megrajzolva – és szórakoztatóak, habár itt a humort számomra elvitte az akció, amiből aztán nem volt hiány egy pillanatig sem. A Rejtő-utánérzés persze itt is megvan: szemet gyönyörködtető leírások + egy érdekes csapat, ez esetben zsaru-válogatott + remek mondatok, párbeszédek, amik ráadásul szórakoztatóak is. A történet pedig csak úgy hullámzik, görög, egy pillanatra sincs megállás, felvágott nyelvű, tökös zsarulányunk amibe csak lehet, beleártja magát, sokkolva ezzel környezetét.

Az biztos, hogy a korai kötetek stílusteremtő erővel bántak, de hát sajnos egyszer minden(ki) elfárad… Ez viszont egy remek darab, most már pedig teljességgel világossá vált számomra, miért ennyire rajongott mind a szerző, mind a könyvei. És a végére ismét egy rejtős párhuzam: P. Howard esetében sem teljesen tiszta, hogy mennyiben képezi a határt szép- és szórakoztató irodalom között, viszont hatása, népszerűsége töretlen és tényszerű. Mondom ezt úgy, hogy habár olvastam Rejtő-könyveket, egyedül a _Csontbrigád_ra tudtam azt mondani, hogy: ez igen!

Folytatása (vagy: először inkább előzménye, majd folytatása) következik! :)


Nagyon ​tetszett. Izgalmas, humoros. Tetszenek az új karakterek is. Nagyon várom a folytatást.


diamondfox
4.0/5

Nem ​ez a legerősebb kötete szerintem a sorozatnak, de ez is kellett. Bár itt kezdett kibontakozni a továbbiakban is tartó szövevények alapja, szóval… :)


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók