Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Finn_Hudson
4.5/5

A ​filmet már többször is láttam, amit nagyon szeretek, így az értékelésben nem tudom mellőzni az ezzel kapcsolatos érzéseimet. Meglepő volt számomra, hogy mennyire különbözik a könyvtől, mindössze két-három jelenet egyezik. Bár tetszett a könyv is, be kell vallanom, ez az a ritka eset, mikor a film jobb. Kalandosabb és fordulatosabb, az ottani szereplők is szerethetőbbek. Ezzel szemben, ami a könyvben nagyon zavart, hogy nem tudtam eldönteni, hány éves Ella és Char. A leírtak alapján Ella 15 éves volt, de sokszor a beszélgetéseik alapján két kisgyermeket képzeltem a helyükre. Továbbá két jelenet volt, ami a filmben sokkal jobban megoldottak, mégpedig Ella és Char első találkozása, valamint {{az átok megtörése}}. Ennek ellenére örömmel olvastam, ugyanis egy nagyon egyedi Hamupipőke átdolgozás, amit a jövőben még elő fogok venni, ha valami könnyedebb, aranyos történetet szeretnék.


Ó!
Hogy ​ez mennyire bálos egy Hamupipőke mese volt!
Nagyon kedves volt, szórakoztató, nekem főleg az tetszett benne, h Ella játszott az átokkal, h a szó szerinti parancsot ugyan betartotta, de ezért keresztbe tett a parancsolónak a maga módján.
Kicsit sajnálom, hogy nem akadtunk hamarabb össze, lehetett volna akkora szerelem, mint a Hercen menyasszonyával van, de most még adok a filmnek egy esélyt, majd utána újratervezem, valszeg újra is olvasom.


tonks
4.5/5

Elég ​viseltes ez a könyvpéldányom, de nem is csoda, 12-14 éves koromban szerintem ki se lehetett volna robbantani a kezemből, egyszer a matektanár közölte, hogy vagy elteszem a könyvet, vagy kimegyek az óráról. Kimentem.
Most felnőtt fejjel is jólesett ez a csupaszív mese, tele varázslatokkal, herceggel, tündérrel. És tényleg annyira jól meg van írva, hogy nem lehet belekötni. Szerintem ez a könyv plántálta belém, hogy szeretem a fantasyt és az eszes, vicces főhősnőket.


Roszka
4.0/5

Jó ​kis pörgős történet, hiába köszönnek vissza ismerősen a kalandok, mégis lehet izgulni a végkifejletet várva! Sok mesehős keveredik benne, manók, tündérek, óriások, orkok. Keveredik több évszázadból, vagy évtizedből eredő mesehős. Élvezetes volt olvasni, vagy ennek ellenére, vagy pont ezért.


Ez ​jobb volt, mint a film, pedig az is nagyon tetszett és remekül eltalálták Ella szerepére AH. színésznőt, akit én szintén nagyon szeretek.
De a könyv sokkal több volt, ami persze természetes. Sokkal viccesebb volt, jó volt olvasni a szép helyszínekről, a kalandokról.
Nagyon szórakoztatóan facsarták ki a történetet, igazán maivá tudták tenni a hataloméhes nagybácsival, a sok ármánykodással. Jól szórakoztam és nagyon hamar kiolvastam.


gybarbii
4.5/5

Azt ​hittem, nem érhet meglepetés, hogy ismerem Ella történetét, hiszen kb. ezerszer láttam már a filmet Anne Hathaway-jel, és hát egy Hamupipőke-feldolgozásról van szó, ami ugyebár megint elég sok mindent elárul a sztoriról… Mégis voltak meglepetések, és a könyv sokkal inkább hasonlított a klasszikus meséhez, mint a filmhez.
A filmhez képest Ella-t és Char-t itt sokkal fiatalabban ismerjük meg, jobban végigkövethetjük életüket, mindennapjaikat. És azt hiszem, Lucinda átkát és Ella tetteit is jobban megérthetjük a könyvváltozatban. Nagyon kedveltem a szereplőket, még valamennyire Olive-ot is, hiszen itt még olyan kislány, annyira befolyásolható, és láthatjuk, milyen nővér és anya mellett nőtt fel!
Tetszett a könyv világa, a sok meselény és a különböző nyelvek. Az egész nagyon jól lett kitalálva. Néhol még Lucinda “ajándékain” is tudtam nevetni, Sir Peter és Olga nagysád tökéletesen megérdemelték! :) Tetszett, ahogy Ella próbálja kijátszani az átkot, habár nem tudott nemet mondani, azért egy kis borsot mindig tudott a parancsolói orra alá törni. :) Bár az is igaz, hogy Ellának így borzalmas élete lehetett. Ha belegondolok abba, hogy én milyen voltam kislányként, meg néha még most is… Az átok tünetei valószínűleg egész életemben jelen lettek volna… :D
{{Egy igazi tündérmeséről van szó, Ella végül megtöri az átkot és boldogan élhetnek Charral. De hát nem is vártunk mást, igaz?? :)}}


ggizi
4.5/5

Nagyon ​tetszett ez a mese átírat. Leginkább az, hogy Hamupipőke mérhetetlen alázatát önző mostohája és borzalmasan undok lányai iránt az ide behozott engedelmességi átok tökéletesen alátámasztotta, ezáltal nem egy mártír szereplő életét követtük végig, hanem egy átokkal sújtott, abból mindenáron szabadulni akaró leányzó örökös küzdését. Egy könnyen olvasós, halvány ironikus humorral fűszerezett, mai szemmel is élvezhető klasszikus meseátdolgozást olvashattam. És már csak azt kell kitalálnom, hogyan vegyem rá a lányomat, hogy ő is a kezébe vegye, mert tuti tetszene neki…


Cs_N_Kinga
3.0/5

Akik ​ismernek már biztos látták, hogy nagyon szeretem az ifjúsági könyveket, meséket. Ezért is sajnálom nagyon, de megint szemben úszom az árral, ugyanis ezt a könyvet legszívesebben a sarokba vágtam volna. Kb. a háromnegyedéig idegesített az egész. Sokszor majd elaludtam unalmamban. Úgy éreztem magam közbe mint egy {{hülye}} gyerek, akinek a szájába kell mindent rágni hússzor legalább. :(((
De hogy pozitívat is írjak, és hogy mégis miért adtam rá a három csillagot is, hát a végéért. Na ott kezdtem élvezni a könyvet, vártam mi és hogy fog történni és mennyi lesz a hasonlóság az eredeti történet között. Ez nagyon jó volt. De kár érte, hogy végig nem ilyen volt. Nagyon sajnáltam. :((( Igaz nem is az én korosztályomnak íródott, lehet az is baj volt, hogy nem erre készültem, nem tudom…..nagyon szomorú és csalódott vagyok:((((


KBCsilla
5.0/5

Először ​elcsodálkoztam magamon, hogy miért veszek én ilyen könyvet a kezembe, ami határozottan kislányoknak való. De mégis belekezdtem, mert könyvtáros barátnőm ajánlotta, és ő nem szokott tévedni.
Nem is csalódtam, valóban érdemes volt elolvasni.
Igaz, kicsit fura volt a sok kitalált élőlény, a karattyolós kitalált nyelvek, de olyan bájos és aranyos volt, hogy még ez is elment.
Külön tetszett az ötlet, hogy egy ősrégi, százezer változatban feldolgozott mesét dolgoz fel újra, de még ez sem zavart.
Határozottan tetszettek a mély gondolatok, amelyek bele voltak szőve a meseszerű mondatokba.
Ella ugyan kicsit koravén volt, de ne háborogjak, mondogattam magamnak, hiszen gyakorlatilag egy mesét olvasok.


TiaManta
5.0/5

Ez ​egy jó kis feldolgozása a klasszikus Hamupipőke mesének.
Kellőképpen és kreatívan változtattak rajta, hozzáadtak valami értelmes, érdekes pluszt az eredeti műhöz. És Ellát is sikerült megkedvelnem. Na itt már fel lélegeztem. Egy rossz szereplő elront mindent általában. De vele egy értelmes főszereplővel lettem gazdagabb.
Tetszett a történet vezetése, a főszereplők felépítése. Mert itt volt hála az égnek, és tényleg elhittem, hogy miért is kedveli meg valaki a másikat. És ráadásul, Ó Te Jó Ég, és tényleg élveztem olvasni a romantikusabb részeket is. Csoda emberek, csoda.
És nem utolsó sorban, nagyon szerettem barangolni a világban, ami bővelkedett varázslatban, különleges dolgokban. Amit kb mindenkinek természetes volt, benne éltek.

Persze akadnak szokásos elemek, de ez nem rovom fel neki. Mese átdolgozásról van szó, szinte elvárjuk az ilyesmit.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.3/5

Statisztika

142.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók