Ajax-loader

Mivel ​a zsoltárok az Ószövetség imái, nagyon hiányosan tanítanak olyan megpróbáltatásokról, amelyeknek teljes értelmét csak Krisztus szenvedése tárta föl. A zsoltárok csupán igen halványan utalnak arra a tényre, hogy Isten perspektívájából az élet igazán csak a halállal kezdődik. Mégis, a zsoltárok páratlan kifejezői azoknak a lelkeknek, akik erejüket megfeszítve ragaszkodnak Istenhez, nem törődve azzal, hogy mások mit és mennyit élveznek a világ múló kincseiből.

Ennek a remek könyvnek az a célja, hogy segítségével a keresztények meg tudják érteni minden egyes zsoltár lényegi mondanivalóját, és így imádkozásuk valóban az értelemnek Istenhez felemelése legyen. A szerző először megvilágítja a zsoltárok általános hátterét, a zsidó és keresztény imádkozók imádkozási gyakorlatában játszott szerepüket, majd magyarázatot fűz külön-külön mindegyik zsoltárhoz. Kerüli az exegétikai aprólékosságot, ehelyett inkább kellően pontos magyarázatot ad minden egyes zsoltár eredeti kulturális és teológiai környezetéről, hogy így imádkozásuk hasznos volta világossá váljék.

A szerző — széles körben ismert és elismert tudós — sok éven át hetente elmondta mind a 150 zsoltárt. Könyve ezért nem csupán a zsoltárok jelentésének alapos magyarázata, de személyes tapasztalatra épülvén az imádkozásnak is hatékony eszköze. Az olvasók hasznos útbaigazítást találnak benne arra, hogy a zsoltárok mondása a mai zűrzavaros világban is élő imádságukká váljék.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók