Ajax-loader

2003 ​őszén a New York Times sikerlistáján nagy szenzációt keltve az élre tört egy amerikai kamasz fiú fantasyregénye, amelyért azóta versengenek a világ könyvkiadói.
Miről szól a regény? Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú (éppen ennyi volt a szerző is, amikor elkezdte írni a könyvet) egy éjszaka, vadászat közben tükörsimára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik. A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól. Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel – egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.

Értékelések
4.4/5 - 12 értékelés alapján

Lehet, hogy nem jó időben talált meg ez a könyv, de nekem most annyira nem jött be. Aki ajánlotta nekem, barátnőm, ő nagyon a “rabjává” vált, és kiemelten ajánlotta részemre. Talán az is benne volt a pakliban, hogy annyira nem vagyok rajongója a sci-fi műfajának.
Számomra egy kicsit vontatott volt, főleg az eleje. A közepe elég érdekes volt, amikor átszelték a birodalmat, de a végén őszintén szólva, alig vártam, hogy a végére érjek. Elég sokáig tartott az olvasása (több, mint fél évig), mert nem éreztem azt a flow élményt, ami alapján folyamatában olvasnom kellett volna.
A folytatás még ott várakozik a polcon, de nem tudom, hogy mikor kezdek neki.

P. Kriszta
5.0/5

Izgalmas fantasy, tinikoromban olvastam. Lehet, hogy felnőtt fejjel más élmény lenne, de bennem kellemes emlék maradt meg.


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
4.4/5

Statisztika

16.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók