Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Szücsi
5.0/5

A ​könyv elolvasása elött már láttam a filmet párszor és az nagyon tetszett, szóval úgy gondoltam miért ne olvassam el a könyvet is? és milyen jó döntés volt!
Hihetetlenül izgalmas és pörgős volt ami nem engedi egy percre se lankadni az olvsó figyelmét. És ha ez nem lenne elég a könyvben olyan fantasztikus pasikkal találkozhatunk mint Minho, Newt és persze Thomas <3
Imádtam minden sorát a könyvnek, csak ajánlani tudom -
(Szerintem nyugodtan megnézhetitek a filmet is mert a könyvhöz hasonlóan az is szuper :D)


vikcs
5.0/5

Ajjjjjj. ​Annyira sajnálom, hogy gyors olvasással mentem végig a könyvön, mert amúgy egy r*hadtul fantasztikus történet. Kihíváshoz kellett, ezért voltam muszáj gyorsan áthaladni rajta, ezért annyira nem ragadott magával, mégis érezni lehetett, ahogy szippant magába a sztori. Volt olyan is, hogy mikor nem olvastam, akkor is a könyvön járt az agyam, próbáltam ki találni, hogy most mi lesz, hogy lesz.
Nagyon tetszik a sztori vezetése, a Tisztás és az Útvesztő ábrázolása, és apránkénti felfedezése.
Szinte az összes fiút imádtam, mindegyikük egy fantasztikus és okos karakter. Viszont az kicsit idegesített, hogy az elején se Thomas, se én nem tudtam meg, hogy ő most miért van ott, kik csinálják ezt az egészet stb.stb. Nyújtotta rendesen az idegeim:))
Dashner bácsi, köszönjük ezt a remek élményt!
Újraolvasni fogom a többi könyvvel együtt, hogy jobban bele tudjak mélyedni:).


Orsi999
3.5/5

A ​filmet már láttam, így már nem volt teljesen ismeretlen számomra a cselekmény. Voltak különbségek, de ettől lett egy kicsit izgalmasabb a könyv, de voltak olyan részek, ami a filmben sokkal jobban ki lett dolgozva.
Az alaptörténet jó, csak már kiszámítható. Voltak benne olyan részek, amik egy kicsit untattak. Ezeknél már majdnem lapoztam volna tovább, de végül úgy voltam vele, hogy inkább elolvasom ezeket a részeket is hátha ír benne valamilyen plusz dolgot, ami fontos lehet. Az ottani szleng az elején még tetszett, de már a végére egy kicsit zavart. A szereplőket se sikerült megkedvelnem. Kidolgozatlannak tűntek.


pat
2.0/5

Ó, ​jaj. Pedig tényleg úgy voltam vele, hogy ha viszonylag jól megírt könyv, meg szórakoztat, akkor szemet hunyok az esetleges hiányosságai felett.
De iszonyúan felhúztam magam rajta sajnos. Kidolgozatlan, sablonos, ötlettelen, egy épkézláb vagy nagyjából normálisan működő karakter sincs benne, az egész helyzet egy értelmet nem nyerő, mondvacsinált izé. Persze, Átváltozás, meg Változók, na hagyjuk egymást békén. Azt hiszem ott pattant el végképp a húr, mikor arról a seregnyi féldebilről (görkorcsolya, roller, vagy valami, könyörgöm!) kiderült, hogy ők azért vannak ott, mert ők az Okosak. Meg mikor X-ről és Y-ról kiderül, hogy ők csináltak valamit – hát de hogy is csinálták, és mit is pontosan? Ja, hát nekik van egy képességük. És ennyi. No és az a csavar a végén! Meg a két egész szó kiötlésével jellemezhető szleng! Meg a hihetetlenül félelmetes és veszélyes labirintus azzal az igen fantáziadúsan kiötlött egy, azaz 1 darab veszedelmes lénnyel! És tényleg, hülyére izgultam magam, mikor a főhős a könyv harmadánál belekerült a tutibiztosan túl nem élhető életveszélybe, jaj.
Igen, a téma érdekes, komoly mondanivalókat is ki lehetett volna hozni belőle, meg biztos a film is látványos lesz, de ez így egy komoly inzultus az olvasóknak. Legalábbis én nagyon sérelmezem, hogy nem tiszteltek meg igényesebb munkával.


Mazsidrazsi
5.0/5

Látni ​akarom a filmet! Most,most, most!!!!
Végig egy dolog motoszkált bennem: ez olyan, mint A Szabadulás, csak rövidebb! :D
Na jó, egyébként nem, mert ez egy teljesen új sztori, új világ. Csak annyi a közös bennük, hogy szinte süt a lapokból a sötét,komor, nyomott hangulat, a reménytelenség, a kilátástalanság. Méég több ilyen könyvet akarok!
Imádtam ezt a szereplőgárdát! Mindenkinek meg volt a maga feladata, köre, oka, hogy miért ott és miért akkor jelent meg, bukkant fel…Tökéletesen felépített világ ez, úgy éreztem, minden sora előre meg volt tervezve. A cselekmény csak úgy csusszan, a kérdések a fejedben úgy röpködnek, mint Thomas fejében, és ettől tiszta plotty leszel :D
Voltak szereplők, akiket szívesen megismertem volna kicsit jobban, úgy mint Minho, Teresa, Newt. A végéről már ne is beszéljek, kb. úgy lett vége, mint a Szabadulásnak!
Nem is tudom még most sem teljesen összefoglalni azt, amit érzek a könyvvel kapcsolatban. Nem volt benne üresjárat, adrenalin-löket volt az első mondattól kezdve. Tetszett az egyedi szleng-használat, a kialakított napirendük, az ok-okozati tevékenységük, döntéseik.
Tényleg kavarognak a fejemben a történtek, és azt hiszem, még napokig velem maradnak… Főleg Chuck….


ncsn87
5.0/5

Egyszerűen ​zseniálisan fantasztikus volt!!!! Imádtam az egészet az elejétől a végéig! Csak úgy pörögtek az oldalak. A Részben ember mellett a másik kedvenc disztópiám lett! . Pedig egyébként tempóban más lefolyású a két történet és mégis. A maguk módján, mindegyiknél helyén volt minden szál és ez fő szerintem, és az összetettség talán. :)
Nem is tudom, mit írjak róla, hiszen annyira komplex és mennyi mindent nem tudunk még, ami még csak most jön a következő két kötetben… Annyira nagyon izgulok!!!! :)
Nem volt szinte egy nyugodt perc sem benne, folyamatosan pörögtek az események. Azt sem tudtam, hogyan, mikor, kinek és miért izguljak… Teljesen kiszámíthatatlan! :)
A karakterek mind nagyon egyben vannak, összetettek. Minden egyes momentumnak megvolt az oka és a helye.
Chuckot igazán megkedveltem… El se akartam hinni a végét… A Thomas és Teresa páros is egy nagy rejtély, nem csak az Útvesztő volt az. És aztán, hogy mi vár rájuk ezután… Hát, az még nagyobb titok lesz, mert az epilógus nem kicsit lepett meg. Elképesztő egy könyv és kész!
Ami nagyon meglepett, hogy szinte semennyi káromkodás nem volt benne. Gondolom a fiatal korosztály miatt így írta meg. A csúnya szavakat a ,,bökött" és a ,,plotty" szavakkal helyettesítette, amiken végig jókat nevettem. :D De szerintem találó volt, inkább ezek szerepeljenek benne. :)
A borító meg külön pontot érdemel. Nekem mindig jobban bejönnek az eredetik, mint a filmesek. Plusz zöld, ami a kedvenc színem. :)
A film meg naaaagyon érdekel! Remélem hű lesz a könyvhöz! És hogy hamarosan a kezemben lehet a sorozat 2. része, az külön örömmel tölt el. :)
Szóval bátran ajánlom minden disztópia rajongónak és azoknak, akik szeretik a pörgős, akciódús történeteket. :)

Update:
A filmet megnéztem és nagyot csalódtam a könyvhöz képest. :( Rengeteg változtatás volt benne és nem az előnyére sajnos. Olyan érzés volt, mintha a film hülyének nézne, pedig a könyvön végig agyaltam… A színészek és a látvány jó volt, de ennyi. A lényeg, hogy ne várjatok sokat, mert nem azt az élményt kapjátok, mint olvasás közben.
De a moziban kaptunk hozzá egy pici képregényt, ami viszont el lett találva, tetszik. :)


Legelőször ​a filmet láttam úgy körülbelül fél évvel korábban, mielőtt elolvashattam volna a könyvet. Rögtön megtetszett, de amikor kezembe vettem az _Útvesztő_t, semmire sem emlékeztem belőle. Most viszont azt hiszem mindent értek. Ez a könyv egyszerűen fantasztikus. Élveztem olvasni a részeket. Bár, sokszor sajnáltam Thomast és a barátait. Sok mindenen kellett átmenniük, hogy kijussanak arról a helyről. Sőt, olyan embereket is elveszítettek, akiket a szívükbe fogadtak [spoiler]Newt esetébe Alby-t, Thomasnál pedig Chuck-ot[/spoiler]. Azonban sikerült nekik, de még rengeteg minden vár rájuk, úgy néz ki az Epilógusból.
Az összes szereplőt, vagyis nem az összeset (például Gally-t és a Veszett csoport tagjait) szerettem és kedveltem. Viszont, akiket még ezeknél is jobban megszerettem azok Minho, Thomas, Newt és Chuck voltak. Olyan karakterek voltak, akiket nem lehetett nem kedvelni. Kitartottak egymás mellett és segítették a másikat.

Érdekes könyv volt az Útvesztő, amely nem is a romantikára hajaz, hanem inkább a kalandokra és a titkok megfejtésére némi izgalommal vegyítve. Csak ajánlani tudom azoknak, akik még nem olvasták. :)


Törpillaa
5.0/5

Már ​első olvasásnál is imádtam és most annál is inkább. Örülök, hogy újraolvastam. Voltak olyan részei amikre már kevésbé emlékeztem. Nagyon, de nagyon imádom a történetet és a könyvet. Egyszerűen lenyűgöző miközben olvastam magam elé tudtam képzelni az egészet.
A szereplőket imádtam főleg Thomas, Newt, Minho, Chuck nagy kedvencek. Teresát itt még bírtam nem volt vele semmi gondom. Albyt is szerettem ahhoz képest, hogy mi minden történt vele a történet során. Gally-t szívből gyűlöltem minden tettéért.
James Dashner egy tökéletes író, egy tökéletes könyv, egy tökéletes trilógiát írt meg, amit nagyon szeretek és köszönöm neki, hogy ennyire jó lett. Ez a trilógia a második nagy kedvencem amit bármikor újra és újra olvasnám. :)


GytAnett
5.0/5

Hát ​nem is tudom, hogy mit mondjak. Először: eszméletlen király könyv.
Ahogy haladtam a történettel, kb. ugyanazok a kérdések fogalmazódtak meg bennem, mint Thomasban. Végig jellemzett engem az értetlenség, és őszintén szóval még most, az első rész elolvasása után is bőven maradt bennem ebből az érzésből. Mondjuk egy trilógia esetében nem lehet minden “poént” lelőni már az első kötet végén. :)
Nagyon sok szereplő a szívembe lopta magát, a karakterek többségét nagyon szerethetővé tette James Dashner. Newt-ot és Chuck-ot szerettem a legjobban. {{Annyira biztos voltam benne, hogy Chuck egy hősies tett során meg fog halni. Még fogadni is mertem volna rá. Egyébként engem mindvégig Neville-re emlékeztetett a Harry Potterből.}}
Nagyon szeretném érteni, hogy mégis mi volt ennek az egésznek a hátterében, hogyan hozták mindezt létre. {{Mi ez a Kitörtés téma? Nem igazán értettem a magyarázatból. Meg szeretném tudni, hogy mi lett azokkal, akik a Tisztáson maradtak. Gyanítom, hogy ezt soha nem fogjuk megtudni, de sejthető…}}
Félek egy kicsit a következő résztől. Csak hozzászoktam ehhez az Útvesztő témához. Bár ez nem fog visszatartani attól, hogy továbbolvassam, mert nagyon érdekel.
Lényeg a lényeg: ez egy kibökött jó könyv volt, bátran ajánlom mindenkinek. :)


Dawnofmyth
5.0/5

Kicsit ​lassan indult be, de utána izgalmas volt. A karaktereket annyira nem szerettem meg, talán Minho volt az akit megkedveltem. Teresa kifejezetten idegesített, meg a szleng. Ettől függeltül nagyon élveztem. Nem sok mindenre emlékeztem a filmből, de úgy éreztem elég szépen követi a könyvet, csak néhol tér el. Igen nyomasztó hangulata van, ami különösen tetszett. Thomas elég semleges lett számomra, pedig végigizgultam vele a történéseket, mert onnantól pörög fel a történet, hogy futár lesz. Nekem kicsit gyors volt a befejezés, ami arra ösztökél, hogy minél előbb essek neki a folytatásnak.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

39.7
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók