Ajax-loader

Kishivatalnokok ​, munkanélküliek , pénztelen diákok , cselédek , masamódlányok , prostituáltak mikrovilága rajzolódik ki Nagy Lajosnak az 1907 és 1920 között írt novelláiból .
Mikrovilág – mikroszkóp alatt . Felnagyítva , azaz láthatóvá téve mindazokat az élethelyzeteket és – mozzanatokat , melyek modelljeinek s így hőseinek mindennapjait oly sivárrá s oly reménytelenül kilátástalanná tették .
Ezek a novellák – variációk egy témára . Variációk a nyomorra , de elsősorban is a szexuális nyomorra . A kielégületlen vágy izzása tüzesíti át ezeket az írásokat , a szüntelen hajsza tartja őket mozgásban , pedig hőseinek mozgástere és élettere kétségbeejtően lehatárolt . Topográfiai értelemben is . Az Andrássy út palotáinak háta mögött , a körút , a Rákóczi út , a Liget által határolt negyedben , rossz kocsmák , kávéházak és szürke bérházak gangra néző albérleti odúi között űzik , kergetik a szerelmet az író éhező , kopott , filléres kölcsönökből tengődő hősei . Akik félnek a magánytól , az álmatlan éjszakáktól és a holnaptól , amikor kezdődik mindez elölről .

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók