Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Doro
4.5/5

A ​történetet magyar fordításból már ismertem, túl nagy meglepetés tehát nem ért – még úgy sem, hogy évek teltek el az előző olvasás óta. Mégis adott pluszt a könyv, nem is akármilyet.
Agatha Christie szépírói vénája egyszerűen figyelemre méltó. Úgy tud krimit írni, hogy közben a műfajt egyszerűen “felemeli” a szépirodalom polcára. Imádom a stílusát, legyen szó tájleírásról, karakterábrázolásról, vagy iróniába oltott emberszeretetről, amivel szereplőit bemutatja. (A legjobbakat idézetben is kitettem.)
Egyszóval: okosan megírt könyv ez, de messze nem a sztori az , ami elbűvölő, hanem Christie nyelvezete. Bravo.


Jó ​20 éve olvashattam utoljára ezt a könyvet, akkor is nagyon tetszett. Bár nagyon szeretem a Poirot és miss Marple könyveket, mindig jól esik egy-egy stand alone regény beiktatása a sorba. Észak-Afrika pedig amúgy is rajta van a wish listen, ami az utazásokat illeti, így jó volt mondjuk Fezről olvasni, még ha röviden is. Szinte már nem is krimi, inkább kémregény, némi csavarral, ami a hidegháború alatt népszerű téma volt, különösen a nyomok és azok követése. A végső leleplezés a könyv gyenge pontja, kicsit elnagyolt, valahogy többet is ki lehetett volna hozni ebből.


Különleges ​hangulatú regény, sajátos “bűnténnyel” a középpontban. Nekem angolul sokkal jobban tetszett, egészen magával ragadott – magyarul valahogy üresebbnek, unalmasabbnak éreztem. De könnyen lehet, hogy csak azért, mert egy csomó epizód angol “szinkronnal” rögzült a fejemben :)

Update (2014.07.09.): Újraolvasva még mindig nem az agyamra hat, de a jó kis keleti leírások igencsak pihentetőek, a szereplők pedig aranyosan kétdimenziósak. még mindig. A legpihentetőbb könyv, amit angolul találni lehet :)


BZsofi
4.5/5

Nem ​tipikus Agatha Christie. Nincs se Miss Marple, se Poirot. Tulajdonképpen gyilkosság sem történik a nyílt színen. Mégis izgalmas volt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók