Ajax-loader

Időszámításunk ​szerint 68.: Nero meghal. A Római Birodalom vezetőre vár. A mindennapokat káosz övezi. A négy császár éve mindent megváltoztat – különösen két testvér életét.

Nero halála után a Római Birodalom a káosz felé halad. Politikusok és hadvezérek próbálják magukhoz ragadni a császári hatalmat: ki ármánnyal, ki erőszakkal igyekszik megkaparintani a bíborpalástot. E vészterhes időszak, a négy császár éve, mindent megváltoztat – különösen két testvér életét.
Az elegáns és ambiciózus Cornelia a tökéletes római feleség megtestesítője. Minden erejével és befolyásával segíti a férjét, hogy egy nap ő lehessen a császár. Húga, Marcella visszahúzódóbb, inkább megfigyeli a történelmet, nem alakítja. Ám amikor egy véres hatalomátvétel romba dönti addigi életük, a két nővérnek minden ügyességére szüksége lesz, ha túl akarja élni a cselszövésekkel és hatalmi játszmákkal átszőtt római mindennapokat. Miközben Cornelia megpróbálja újra felépíteni darabokra hullott életét, Marcella rájön, hogyan tudja befolyásolni Róma legnagyobb hatalommal rendelkező férfijait. A végén viszont csak egy császár lehet… és egy császárné.

Kate Quinn (A császár szeretője) legújabb regényében megelevenedik az ókori római császárság egyik legvéresebb éve, és kiderül, hogy egy férfiak uralta világban beteljesítheti-e az álmait és megtalálhatja-e a boldogságot egy nő.

Értékelések
5.0/5 - 1 értékelés alapján

A mű stílusa kevésbé gördülékeny. Az elején sok új szereplő van, nem igazán különülnek el, kicsit nehéz követni. Ez alatt azt értem, hogy sok új név jelenik meg, de nincsenek az elején olyan mélyen bemutatva, hogy a személyiségük érthető és egyedi legyen.
Viszont ahogy a történet belendül, nagyon érdekes és fordulatos eseménysorok következnek, nekem letehetetlenné vált. Négyféle nőnek a jellemfejlődését mutatja be, akik különböző módokon próbálnak érvényesülni a világban. Úgy gondolom ez általánosságban a mai korra is kivetíthető: a mintafeleség és mintaanya; a testi örömöknek élő, ezen keresztül befolyásra szert tevő; a hideg értelemmel manipuláló okos nő; és az, aki a saját álomvilágában él, a környezettől függetlenül azzal törődik mindig, ami neki fontos, és csak abba fektet energiát. A négy nőnek négy különböző érték a legfontosabb: a család; az élvezetek; a tudás; a függetlenség. A történetet ez a négy cél együtt formálja. Mindegyik szereplő élete érméjének másik oldalára is fény derül. Tehát az értékekhez egy-egy negatív fogalom is kapcsolódik, amivel a szereplőnek meg kell küzdenie, mert ez okozza a kudarcokat az életében. A szemben álló fogalmak: család – társadalmi elvárásoknak való megfelelés kényszere; a test eszközként kezelése – valódi érzelmeken alapuló szerelem; tudás – hiúság a tudására; függetlenség – kitaszítottság. A szereplők ezekkel a problémákkal küzdenek meg a történetben.

Számomra az volt a mondanivalója, hogy akármilyen életet, életmódot is választ valaki, annak meglesz a maga árnyoldala. És a boldogsághoz vezető út nem egyféleképpen érhető el, hanem az adott életmódhoz tartozó negatív értékeken kell tudnunk felülkerekedni.
Ajánlom minden nőnek! :)


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

47.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók