Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nymeria96
5.0/5

“Az ​élettel kapcsolatban kétféle hozzáállás létezik: remény és félelem. A remény erőssé tesz, a félelem megöl.”

Akárcsak az első olvasás alkalmával, most is néhány óra kellett csak ahhoz, hogy elolvassam a könyvet. Nem számít, hogy tudtam, hogyan alakul a történet, egyszerűen képtelen voltam abbahagyni az olvasást, #megint# annyira magával ragadott.
Nagyon szeretem Moning stílusát, végig olvasmányosan és gördülékenyen ír, az egyik percben megnevettet, máskor meg teljesen elszomorít.
Mac és Barrons is szerethető karakterek, rengeteget lehet szórakozni a közös jeleneteiken. :D
Azt pedig külön imádom, hogy a történet Dublinban játszódik. ❤
Ezúttal figyeltem az apró részletekre is, és észrevettem azokat az információ morzsákat, amiknek a következő részekben még hatalmas jelentőségük lesz.


Naiva
5.0/5

Szerintem ​a legtöbb könyvmolynak van legalább egy olyan kedvenc könyvsorozata, amit ugyan úgy #vagy, ha nem, még jobban # szeret, mintha először olvasná.
Számomra ez az egyik ilyen sorozat. Nagyon nehéz objektívnak maradnom, mert látom a könyv hibáit, de a világfelépítés és a nem hétköznapi karakterek mindenért kárpótolnak. Nálam nagyban hozzájárult ez a sorozat ahhoz, hogy ennyire megszerettem az olvasást és a fantasy-t mint műfajt.
Ráadásul azok közé tartozom, akik már a rózsaszín Mac-et is imádják. Kicsit szétszórt, kissé felszínes, de azok a riposztok, amiket levágnak Barrons-szel.
Mac & Barrons párosa még mindig az egyik kedvenc könyves párosom. Csak Cat & Bones előzi meg őket. Egyszerűen lefőzhetetlenek.
Olyan jól esett. Most lehetőségem lesz jobban megfigyelni a részleteket és magát Barrons-t.


Nikolett0907
4.0/5

“Jericho ​Barronst nem tudtam elképzelni gyerekként, ahogy megmosakodva, szépen megfésülködve, uzsonnásdobozzal a kezében iskolába megy. Biztos valami természeti kataklizma során született, nem anya hozta a világra.”

Alapvetően szeretem ezt a sorozatot, és nem először olvasom.
Eredeti nyelven még anno volt szerencsém megismerkedni az írónővel, persze akkoriban csak öt kötet jelent meg, azóta ez szerencsére gyarapodott.
Egy “jó” vételezés alkalmával beszereztem ami itthon fellelhető.
Tehát újra olvasás és mint olyan rá kellett döbbenjek, az első kötet azért még nem annyira jó.
Nem is a cselekményszállal van a gondom, hanem MacKayla Lane viselkedésével. Persze tudom, hogy valahol el kell kezdeni, de azért nem érzem ezt olyan csodás indulásnak.
Hisztis p*csa kb. a könyv háromnegyedéig.
A kiinduló szál Jericho Barronst sem kímélte, még egy ilyen beképzelt, arrogáns bunkót nem hordott hátán a föld…de azért ez egy pici somolygásra ad okot, mert valljuk be Hölgyeim, a legtöbbünknek ezen urak adják szívünk hevesebb dobbanását.
Kivéve engem természetesen. :P

Visszatérve a könyvhöz a borító gyönyörű, a világfelépítés nagyon tetszik, a két főszereplő meg jó lesz ha összeszedi magát.
Ez most négy csillagot ért, de jöhet is a következő kötet.


vicomte
3.0/5

Moning ​maraton – könnyed bemelegítés

Figyelem! Enyhén SPOILERES!

Az első kötet tipikus felütéssel nyit – egy idegen egy számára ismeretlen közegben nyomozni kezd. Ez a séma sokszor bizonyította már az életképességét, és az E/1 elbeszélésmóddal kombinálva határozottan felhasználóbarát, még írói oldalról is.

Azonban annak ellenére, hogy írástechnikailag ezt a sémát a legegyszerűbb összehozni, mégis az volt az érzésem, mintha egy lebutított VF regényt olvastam volna, néhány olyan résszel feldúsítva, amelytől fájdalmasan nyögni támadt kedvem.

Először is, a Rózsaszín Mac válogatott megnyilvánulásaitól minden rendes férfiemberhez* hasonlóan arcletépés felé tendáltam. A sorozat egészének elolvasását követően tudom, hogy mi volt az írónő célja, de hadd jegyezzem meg, nem kell ám a karaktert moha szintről indítani ahhoz, hogy lehessen látni, hová fejlődik.

A másik a férfi szereplők hihetetlenül változatos és plasztikus bemutatása volt: merthogy mind nagydarab, agresszív, kőgazdag, egomán, szociopata bunkó, csupán annyi különbséggel, hogy taplóságuk a műmacsó farokhossz méregetésnek pontosan melyik formájában jelentkezik.

Ez önmagában is kínos, de én kérek elnézést a férfinem nevében amiatt, hogy Mac mindet szexinek és állatiasan vonzónak tartja.
(WTF? – teszem fel a lírai kérdést…)

Már a könyv elején járva tudtam, hogy nem én vagyok a célközönség, de ez azért még így is mellbe vágott.

Ami jó volt, és ami miatt ezt a kötetet tényleg könnyed bemelegítésnek tudtam tartani, az a viszonylag jó párbeszédek; a helyenként egész jól elkapott hangulat és a baljós jövőkép megvillantása, amely elég érdekesnek ígérkezett ahhoz, hogy minden berzenkedésem ellenére nem bántam, hogy belekezdtem a sorozatba.

  • Nem nemi diszkrimináció – felteszem, a nők egy része is sikítófrászt kap tőle, de mégis csak több rózsaszín tüllruhát és körömlakkot adnak el, mint rózsaszín férfipólót. ;)

christine
5.0/5

Hű.
10 ​perccel és némi lehiggadással később
Hűha.
Értelmes vagyok, tudom.
Ez egy fantasztikus sorozatkezdő rész volt.
Tudom, hogy ritkán mondok ilyet. Azóta félek a hosszabbnak tűnő fantasy sorozatoktól, amióta csalódtam a FTT-ben.
De ez tényleg fantasztikus volt. Nem csak a szereplőket kedveltem meg szinte azonnal, hanem maga a világ is a szívemhez nőtt. A humorról nem is beszélve. Imádtam. <3
Még ma belekezdek a következő részbe. Túl jó, tól tökéletes, egyszer biztos, hogy a polcomon fog pihenni.

{{Elolvastam a Barrons szemszöget. A rajongói fordítást. Jézusom. Ez a pasi lesz a végzetem.}}


Niitaa
3.0/5

“Egyébként ​szeretem a könyveket, jobban, mint a filmeket. A filmek megmondják, mit gondolj. Egy jó könyv megengedi, hogy legyenek saját gondolataid.”

Ennek a könyvnek rengeteg értékelése és rengeteg rajongója van. A Tündérkrónikák egy újfajta világot teremt meg, ahol az általános szerepek felcserélődnek. Hiszen gondoljunk csak arra, hogy itt a tündérek azok, akik valójában úgy néznek ki, mint a hathetes tépett zombik, amikkel Victor Frankeinstein kirakózott gyerekkorában. Ennél a történetnél az olvasónak befogadónak és elfogadónak kell lennie. Csak akkor tudja igazán megszeretni.

Egyet előre leszögezhetek: én nem lettem hatalmas fan a könyv elolvasása után. Nem epekedek egyik karakterért sem. Igazából nem is tudom, kiért lehetne. Barrons-é, akiről nem sok mindent tudunk meg, és nem éppen az az izgató rejtélyesség övezi, vagy V’Lane után? Azt ki sem fejteném, annyira nevetségesnek tartom. Több férfi karakter, aki említésre méltó és/vagy nem halott… nem is fordul meg a történetben. Szóval nem, tényleg nem tudom megérteni azokat, akik szerint itt bármelyik karaktertől eldobom a bugyimat, pardon, az agyamat. Vagyis értem, de na.. nehogymár… engem inkább taszít… De kezdjük az elején.

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/karen-marie-moning-keseru-ebredes.html


GytAnett
4.0/5

Hajajj, ​most még nem igazán bírom hová rakni ezt az egészet.
Korábban erről a sorozatról mindig csak jókat hallottam, viszont az utóbbi időben egyre több negatív vélemény jött velem szembe, és főként olyanoktól, akiknek adok a véleményére.
Az egyértelműen elmondható, hogy ez egy bevezető könyv. Számomra még nem is vált mindig világossá, rengeteg kérdés maradt bennem, ami mondjuk nem meglepő, elvégre valamit hagyni kell a későbbiekre is. :D
Alapvetően tetszik ez a világ, amiben játszódik, de a főszereplőink, hm.. hagynak némi kívánnivalót maguk után. Mac karakterével még egészen jól elvoltam, még ha néha elég idiótán is viselkedik, de nyilván én sem lennék értelmesebb, ha egyszer csak közölnék velem, hogy sidhe-látó vagyok. :D Remélem, hogy később jobban meg fogom őt érteni.
Barrons. Arrogáns seggfej. Utálom, hogy ennyire titkolózik, hogy nem mond el semmit, még akkor sem, amikor igen fontos lenne. {{Kifejezetten érdekelne, hogy ő micsoda. Mert nem sima sidhe-látó, az fix.}}
Nem volt egyetlen egy szereplő, akit igazán meg tudtam volna kedvelni, de érdekel, hogy mi lesz a történet folytatása, mindenképpen olvasni fogom tovább.
Zavaró volt az írásmód. Nem az E/1-gyel van gondom, bár ennél a könyvnél nálam pont nem jött át tökéletesen, hanem az zavart, hogy időnként kiszólt az olvasókhoz. Meg amikor előreutalt a jelenre.
Zavaró dolog 2: mik ezek a lehetetlen szavak? Kiakasztott, hogy le van valami írva, és teljesen máshogy kell kimondani. Mintha leírnám, hogy kutya, de azt kellene mondanom, hogy macska… :D


Vivi_
5.0/5

Anno, ​mikor először olvastam el a sorozatot, teljesen magával ragadott és befészkelte magát a bőröm alá. Már nagyon régóta terveztem az újraolvasást, mert meg kell mondanom nem emlékeztem a részletekre. De szerettem volna saját példányokat, és szerencsére már van is, szóval nem volt akadálya, el is kezdtem. És még mindig szerelem. Ha azt mondanám szeretem az enyhe kifejezés, imádom Moningot, a világot, amit alkotott. Mennyi ideig tarthatott ilyen aprólékosan kiépíteni? Mert Moning minden apróságra odafigyel, egy elejtett kis mondattöredék később még nagyon sokat jelenthet.

Szóval azt biztosan tudom, hogy erre a részre tisztán emlékszek, inkább a későbbiek homályosak számomra. De meg kell mondanom, ugyanúgy olvastam mint első alkalommal. Alig bírtam lerakni, főleg, amikor éjfélkor elkezded, és csak annyit látsz már, hogy fél négy van… Hát igen, Moning már csak ilyen.
Már nagyon hiányzott Barrons is, érthető dolog, hogy miért, ahh imádom őt is. Mac engem nem idegesített, kedvenc főhősnőim egyike, és igaz itt még nem olyan erős és céltudatos mint a további részekben, ám már kezd fejlődni. Igazából, ha valaki meghallja a tündér szót, nem ilyen tündérekre gondol. Én se ilyenekre gondoltam, mert ezek a tündérek aztán nem kedvesek, mint más fantasy társaik. Lehetséges, hogy már túl elfogult lettem a sorozattal kapcsolatban, de ezt mindenképp muszáj egyszer elolvasni, mert nagyon-nagyon jó. És egyszer tuti elmegyek Dublinba.


WindStorm
5.0/5

– ​Néha, Ms. Lane – mondta –, az embernek szakítania kell a múltjával, hogy legyen jövője. Ezt soha nem könnyű megtenni. Ez az egyik különbség a túlélők és az áldozatok között. Elengedni azt, ami volt, hogy túlélje azt, ami van.

Nem sok olyan könyv van, amely az első pár oldal után a kedvencemmé válik… na, de ez! Egy sorozat első része, és már rá is nyomtam a kedvenc gombra!
Amikor elkezdtem olvasni el sem tudtam képzelni mit kapok, mit kell elvárnom ettől a regénytől, viszont egyszerűen letehetetlen volt! Úgy beszippantott, hogy egy nap alatt kiolvastam és csorgott a nyálam a folytatásért. Meg persze Barrons-ért is! :D
Maga a történet élvezetes, gyors lefolyású, nem lehet rajta unatkozni. Kifejezetten örültem Mac naplójának, és a leírásoknak, hiszen egyszerre azért elég sok információt kapunk, amelyeket nehéz megjegyezni.
A karakterekkel sem volt semmi bajom, régebben picit hasonlítottam Mac-re, így teljesen eltudtam őt fogadni. Legalább színt visz Jericho életébe. :)
Természetesen J.B. az álompasi. Nagyon megszerettem őt, még ha bunkó is.

Egyszóval imádom az egészet.


DittaV
4.0/5

Úgy ​látszik, fejlődött a hülye tűrő képességem, mert ahhoz képest, mennyire rühelltem Mac-et, mikor először olvastam a könyvet, most nem is zavart, sokkal jobban oda tudtam figyelni a néha kifejezetten idegesítő belső monológjainak néhány lényegesebb részére is. De az is lehet, hogy annyi gázosabb főhősnővel találkoztam, hogy Mac nem is olyan vészes. Bár azt továbbra is tartom, hogy nem bírom az ilyen Barbie típusú csajokat. És mielőtt valaki megharagszik, nem azzal van bajom, hogy valaki szereti a rózsaszínt, csak azzal, hogy az egész elcseszett életet így képzeli el magának. Itt próbáltam úgy kezelni, hogy emiatt élesebbnek tűnik majd a váltás, amikor Mac fekete hajú lesz és sportosabb, amikor nem a nőciskedés a fontos már a számára, hanem a praktikum. Igazság szerint hullámzó a könyv, mert néha alig kapunk információt, néha meg ránk zúdul csomó minden, csak kapkodja az ember a fejét. A végére mégis kiegyensúlyozódik a dolog és így egészen rendben van a történet. Kifejezetten tetszik, hogy nem minden tündér gyönyörű és csodálatos, hogy némelyik ocsmány és visszataszító, még úgy is, hogy a hercegek, meg a királyi család fenséges és szebbet elképzelni sem lehet náluk. Oké, beismerem, gyarló női énem nagyon is akart gyönyörű tündéreket is a történetbe. És meg is kaptuk V’lane személyében. Nem fogom tagadni, nekem jobban bejön, mint Barrons, akit szintén vonzónak találok – főleg, hogy a csizmás feeling miatt nekem kicsit King is eszembe jut az Eredendő bűnösökből. V’lane hatalma nagyon zavaró, ugyanakkor azért bevallotta, hogy a függőség nélkül is tudna tenni egy nő boldogságáért, így a mélyen elföldelt romantikus énem azonnal úgy gondolta, hogy csak a megfelelő nő kell, hogy jól viselkedjen. Persze tudom, sosem fog jól viselkedni. Jelen állás szerint mégis ő tetszik jobban. Jericho-val kapcsolatban végig azt volt az érzésem, hogy nem sima sidhe-látó, vagy mágus, inkább az Unseelie ág nem kívánt gyermekének gondolom, akinek több titka van, mint égen a csillag. Érdekes és izgalmas férfi, akinek van humora. Mac-et nem kedvelem, néha sajnáltam, de nem kedvelem, talán változik, bár az eddig olvasott részek végéig nem sikerült megszeretnem, de hátha a végjátékra belopja magát a szívembe kicsit. Sajnálom, hogy elvesztette az egyetlen testvérét, aki az egyetlen élő vérrokona is volt, mint kiderült a végére, sajnáltam, hogy a szülei hazudtak neki, ahogy azt is, hogy nem hallgattak a figyelmeztetésre – bárki figyelmeztette is őket -, és nem akadályozták meg a lányukat, hogy Írországba menjen. Érdekes lesz, ha kiderül, hogy miként is került hozzájuk a két gyerek. Ami nagyon zavar főszereplőnkben, hogy állandóan a régi külsejével foglalkozik, meg azt siratja, néha majdnem fontosabbnak tűnik a számára, mint az, hogy meghalt a nővére. Aztán nehezen kezelem azt is, hogy az egyik pillanatban egy hisztihercegnő, a másikban meg harcos, nem szeretem a határozatlanságot, főleg, ha az élete múlik rajta. Emiatt az egy csillag levonás. Érdekel a folytatás, mert az nyilvánvaló, hogy még koránt sem vonult fel minden szereplő a történetben, ahogy az is, hogy még csak eztán kezdődik minden komolyabb bonyodalom.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

39.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók