Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


l2njpx
5.0/5

Ami ​a legfontosabb: EZ NEM EGY CHIC-LIT,PLÁNE NEM KÖNNYED, HANEM kökemény, torokszorító, gyomorforgató történet egy férfiról, aki nőket ver, aláz, erőszakol, perverz.
Nem tudom, hogy Ulpiusék hová kívánták pozícionálni, de se a borító, se a fülszöveg nem fedi fel a valóságot (simán el tudom képzelni, hogy aki tervezte, az nem olvasta a könyvet).(Szerencse, hogy amazonon utánaolvastam, és így tudtam, miről szól, hogy érdemes venni,olvasni. ) Ami kár, mert talán sokan azért nem veszik meg, mert a milliomodik gagyi szingli strandregénynek hiszik, pedig ó, mennyire nem az. Legszívesebben minden nőnek felírnám receptre. Attól félek, sok a Paddy körülöttünk, csak valószínúleg nem tudunk róla. Talán a lépcsőházunkban él, talán egy kollégánk, vagy a boltos, a tanár, az orvos az.

Maga a regény csodálatos. Olyan könnyedséggel, selymes gördülékenységgel halad a történet, hogy a 700 oldal ellenére is egy nap alatt elolvasható. És el is kell, mert letenni azt nem lehet. Húz magával, és sodor, és álmélkodsz és szörnyűlködsz és elborzadsz. Gracet csodáltam, Aliciát megvetettem, Lola egy gyönge kis naíva és hát Marnie…..igen, talán az ő története a legtorokszorítóbb és a szenvedései a legplasztikusabban megírtak, talán mert maga Keyes is alkoholista volt és mélyen depressziós, így az ő börében otthon volt.


mokus33
5.0/5

A ​legutolsó általam olvasott Keyes könyvben akkorát csalódtam #Görögdinnye#, hogy nehezen szántam rá magam ismét az olvasására. Szerencsére mégis rászántam, és nagyon örülök neki, mert ez a könyve nemcsak a régi, megszokott és megszeretett színvonalú, hanem még túl is szárnyalja az általam eddig olvasott regényeit.
Több szereplővel talákozhatunk, több szemszögből olvashatjuk a történetet, és lassan, fokozatosan áll össze a kép. Az már az elején nyilvánvalóvá vált a számomra, hogy Paddy a kapocs, de nem jöttem rá minden összefüggésre magamtól. Nagyon jó volt a lassú, fokozatos kibontás, szerintem ez volt az egyik erőssége a könyvnek. De volt egy sokkal nagyobb erőssége is, mégpedig az, ahogy Keyes leírja egy alkoholista vagy egy érzelmi függőségben élő ember gondolatait, érzéseit, nagyon plasztikus, hihető és emberi megnyilvánulások ezek. Annyira életszerű, hogy néha kedvem lett volna bekiabálni a szereplőknek, mint gyermekkoromban a a cirkuszban a bohócnak:,,Vigyázz! Legyen már eszed!’’ Sok-sok hibát követtek el a regény szereplői, de belátom, hogy nehéz megszabadulni egy-egy típusú függőségtől. Ezt a megtisztulási folyamatot remekül érzékeltette az írőnő, a sok-sok visszaeséssel, a fogadkozásokkal, a nehézségeivel együtt. Nagyszerű könyv, mindenkinek ajánlom.


Papírtigris
4.5/5

Olyan ​100 oldalig mérgelődtem magamban, hogy “Ó, Keyes, ne csináld ezt velem, hogy írhattál ilyen könyvet az eddigi fantasztikusak után?” – de persze utána megnyugtatott és tudtam, hogy megint valami fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet, ahogy eddig is. Kicsit sok benne a “tranyózás”, idegen ez a szál számomra, de a bántalmazás és az alkoholizmus leírása különösen zseniális. Szóval érdemes elolvasni.


cirmilla
5.0/5

Gratulálok! ​Perverz, korrupt politikus, aki nőket bántalmaz, alkoholizmus, tranyók és keresztöltözők, megcsalás. Ilyen komoly témához nyúlni ennyi humorral! Nagyon tetszett, egyáltalán nem nyomasztott a könyv, kikapcsolt, könnyű olvasmányos volt.


Clio404
5.0/5

Napoknak ​kellett eltelnie mire helyre álltak a gondolataim a könyvel kapcsolatban. Nagyon szeretem Marian Keyes stílusát és azt, ahogy egy ennyire nehéz témához hozzányúl. Nem akarok spoilerezni, így a témát most nem boncolgatnám tovább. Egyértelműen az írónő miatt vettem kézbe a könyvet, a többi könyve is nagyon tetszett. Ám ahogy olvastam, éreztem, hogy valami mélyebb van a háttérben, nem csak az, hogy az egyik főszereplőt Lolát csúnyán ejtette az exe. Van benne romantikus szál, de nem tipikus romantikus regény. Nagyon jó volt, én szinte faltam, Marian Keyestől ez lesz az egyik kedvencem az biztos.


G_Sz_Adry
1.5/5

Nem ​igazán tetszett a könyv de “végigszenvedtem” !! Bár a csattanó a végén elvitte a történetet, ami el is gondolkodtatott. Némileg bosszant a tény , hogy a nem éppen rövidre sikerült könyvben, több szálon fut a történet . Ami érdekelt volna abból keveset kaptam , ami meg nem jött be az viszont a végtelenségig lett ragozva. Egyértelműen többet vártam a könyvtől miután elolvastam itt az értékeléseket.


Tanulságos ​könyv, ám valahogy mégis hiányzik belőle valami.Valami ami megkülönbözteti az “egyszerolvasós” könyvektől


stengerg
5.0/5

Nagyon ​szeretem Marian Keyes könyveit. Szerintem a többi műve sem könnyed, gyorsan feledhető olvasmány, de ez most különösen komoly témát, a családon, párkapcsolaton belüli erőszak kérdését dolgozza fel. Én a keresztöltözős, traveszti vonalat kihagytam volna, de így is nagyon tetszett.


AaronShad
3.5/5

Igazából ​az elején nagyon nehezen haladtam vele, semmi kedvem nem volt még egy romantikus szar könyvet olvasni, de a végére már rájöttem hogy tetszik a könyv. Egyedül az idegesítet hogy ezek a nők nem normálisak, hogy tudták azt az embert “szeretni” aki megverte őket???


szakcsgab
5.0/5

Nem ​a megszokott Keyes könyv. Sokkal több annál, egy nagyon elgondolkodtató történet. Persze itt is van egy pici romantika, de a könyv mondanivalója az teljesen más.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
5.0/5

Statisztika

26.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók