Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Dün
4.5/5

úgy ​akartam olvasni, hogy nem gondolok arra, hogy most Lauráról olvasok, vagy valakiről, aki belebújt egy Laura-bőrbe, mert egészen másképp hat, ha tényleg egy nő szenvedéseiként gondolok rá, és egészen másként, ha valaki beleadja egy nő fejébe, lelkébe, szívébe ezeket a sorokat; mesterkéltség nélkül akartam olvasni, pokoljárásként a ködben, reménytelenségben, elhagyatottságban, vodkák, nők, pasik, Holdak, vér és szex közepette…
az a baj, hogy én is ilyen $@!% #voltam# vagyok, még ha nem is ilyen hardcore-verzióban és ott van a krumpli a szívem helyén, hát csoda, ha faltam a sorokat és fájt közben a saját krumplim a saját emlékeimtől, csalódásaimtól, kreténségeimtől…?


virezma
4.0/5

Hazudnék, ​ha azt mondanám, hogy semmi közös nincs bennem és a narrátorban, bár a promiszkuitás valahogy sosem vonzott. Vegyük például azt, hogy nekem is van p-ám, és sírni is sírtam már. Na de, nem is ez a lényeg, mert bár igen erős jelenettel indít, eredeti szándéka szerint (talán) nem egy mommy porn akart lenni. #Bár a Magvető megjelölés olyan pici a borítón, hogy akár Ulpiusnak is nézhetném.#
Az egyetemen a [[Kármán József: Fanni hagyományai|Fanni hagyományai]] kapcsán írtam egy összehasonlító dolgozatot a [[Helen Fielding: Bridget Jones naplója|Bridget Jones naplója]] műfaját és főszereplőjét párhuzamba állítva, mire az oktató fölvetette, hogy TDK szintre is emelhetném, és akkor hívta fel a figyelmemet Laurára, ami ugyebár álnév, és mindenféle izgalmas találgatások mentek, hogy ki állhat mögötte, esetleg kkl? A könyv így jó 10 évig figyelt a várólistámon, mire most elővettem.
Jó kérdés, hogy mi akar ez lenni, nekem az ugrott be róla, hogy az expresszionisták akartak valami ilyet, hogy gondolkodás nélkül papírra vessék, ami átvillan az agyukon, ami persze lehetetlen, és ez itt nyilván egy szerkesztett szöveg, viszont erős, sodró, amit részben azzal ér el, hogy egy fejezet egy mondat, és csak vesszőkkel tagolja, és olyan szorosan összetartoznak a tagmondatok, hogy nem lehet, nem szabad megállni.
A sztori nem sok: egy alkoholista, nimfomániás, önpusztító hajlamú nő villant fel epizódokat az életéből, és közben keresi a választ, hogy miért is alakult így a sorsa. A végére nekem egy kicsit kifulladt, pontosabban az a gondom vele, hogy A nimfomániás című film annyira erős, hogy minden más, hasonló témájú/szándékú alkotás eltörpül mellette.
Összegezve: szerintem ez nem lektűr és nem karikatúra, aki prüdériából vagy sznobizmusból dobná félre, hát tegye, de ha lélektani hullámvasutazáson, érfelvágós identitáskeresésen szeretne részt venni, itt lehet sorba állni.


Deziréé
5.0/5

A ​könyvet kölcsönbe kaptam az egyik tanáromtól vizsga után… Nem ezt a könyvet akarta ideadni, de mivel nem találta azt a könyvet, amit ide akart adni, így végül ezt választotta, hogy olvassam el.
Soha nem hallottam még eddig erről a könyvről.
Soha nem olvastam még hasonló művet.
És soha nem olvastam még ilyen hosszú és összetett mondatokat.
Hihetetlenül őszintén és szókimondóan írja le az írónő a történetet.
Sokat gondolkoztam, hogy hány csillagot adjak a könyvnek, de egyszerűen nem tudtam miért levonni egy csillagot sem. A sorok olvastatták magukat én pedig izgatottan lapoztam minden egyes oldalt.
A könyvet nem mindenkinek tudnám ajánlani, vannak benne nagyon erotikus tartalmak, amelyek még engem is zavarba hoztak, sőt megbotránkoztattak.
Összegezve örülök, hogy elolvastam, szeretek új műfajokkal megismerkedni.


Timosz
5.0/5

$@!%! ​Fogalmam sincs létezik-e Laura vagy tényleg csak egy férfi agyszüleménye az egész, mindenesetre beleszerettem. Néhol már fojtogatott a véget nem érő mondatkupac.


Anne_Elliot
0.5/5

Ez ​most komoly? Erre van szüksége az amúgy is befolyásolható fiataloknak? Nem értem… semmi irdalom nincs benn. Össze-vissza szedett-vetett gondolatok összessége, amit józanon még olvasni sem lehet nem hogy értékelni. Szomorú, hogy az olvasóközönség meggyőzése érdekében eddig kell lesüllyedni, akkor is ha ez a saját gondolatai. Az értékes gondolatokat úgy lehetett csak fellelni, hogy órákig kellett kotorásznom a szemétben… Nem tudom, elfogadom hogy ha tetszik valakinek, de ennek irodalmi értéke nincs.


sheni
5.0/5

Egyetlenegy ​helyen tűnt ki számomra, hogy nem nő a szerző, egyébként Kabai Lóránt értő ismerője a női lelkeknek, a szöveg pedig zseniális. A korábban itt-ott olvasott részek mindig a vulgárisan erotikus, sőt, hard pornó részeket emelték ki, holott az egész regényben csak a megfelelő helyen, a szükséges mennyiségben adagolja a szexet. Tetszett, nagyon.


szanita
1.0/5

Nehezen ​felépített szerkezet, egymásra fölöslegesen halmozott mondatrészek. Candide-ot és a Harcosok klubját együtt emlegetni kavalkád. Bizonyos részeknél tényleg jól megfogta a szakítás kegyetlen érzését, de ez még nem elég egy műhöz. Laura szenvedését erőltetettnek, mesterkéltnek éreztem, befejezésként odadobva egyetlen pozitív mondatot, miután nehezen végigszenvedtem a könyvet, nevetséges. Az egész regény igénytelen, obszcén és durván sértő. Nem mondhatom realisztikusnak vagy szókimondónak, hanem egyszerűen trágár. Ez a mű valóban Édeskevés.


Nulltündér
5.0/5

Feltett ​szándékom, hogy megfejtem Laurát. Ha Garaczi László, ha nem! Minden párkapcsolatilag éppen válságban lévő lánykának el kellene olvasnia. Na nem példavétel ürügyén, hanem, hogy fejbe üsse őket is az a szél, ami engem ütött a legelső olvasáskor. Már negyedszer kezdtem el, és nem unom.


_Norbi
3.5/5

Kicsit ​utánaolvastam a könyv utóéletének az elolvasás után és meglepődve tapasztaltam, hogy mennyien foglalkoztak és foglalkoznak a mai napig is vele. Hogy miért? Számomra rejtély. Nem mondom, hogy rossz. Az erősen minimalista stílus szerintem kifejezetten jó. A nesze baszd meg a szádba élveztem, nyeld le- szerű szövegrészek is hatásosnak bizonyultak. Tetszett, hogy rendkívül olvasmányosan mutatja be az író az olvasó számára a főszereplő nő lelki vívódásait. Néhol persze kicsit komolytalannak éreztem és párszor kicsit túlzásokba is esett véleményem szerint az író (értsd túlírt volt). A hosszú, gyakran több oldalas mondatok látszólagos össze-visszasága sem zavart egyáltalán. Sőt! Kifejezetten sokat dobott az olvasásélményen. Több helyen olvastam, hogy zavaró volt az időrendiség a szövegben. Én ilyen problémát nem tapasztaltam. Mindent értettem és mindig tudtam, hogy éppen melyik idősíkban történik az elbeszélés. Mondhatni rá, hogy értékelhetetlen, mondhatni rá, hogy súlyos tartalommal bír. Kissé ugyan hitelét vesztette nálam a könyv, miután megtudtam az író kilétét, de azt kell mondanom, hogy nagyon megfogott. Nem tartom jó könyvnek, de most betalált. Nagyon! Teljesen rá tudtam hangolódni a főszereplő gondolataira. Nem kellett volna elolvasnom.


labe
4.0/5

hátezmostegyolyansemnemjósemnemrossznőimegférfiszókimondóésgusztustalan
igazismegnemiskellismegnemisegyszervolttöbbszörnem


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

19.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók