Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


MissFortune
4.0/5

Én ​alapvetően szeretem Dextert. Legalábbis a sorozatban. Könyvben meg csak elmegy.
A második könyv elolvasása után is, még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a sorozat sokkal jobb.
Nem volt rossz, de nem igazán éreztem hogy pörögnének az események.


cippo
3.5/5

Namost ​az van, kérlek, hogy egy merő Dexter-maratonban vagyok itt úgy egy hete, ami a sorozat esténkénti 3-5 epizódnyi mozgókép formában történő megtekintését, naponkénti számtalan, elektronyos kisablakban történő betű falását jelenti. És hát egy darabig mantrázgattam magamnak, hogy kéretik külön egységként tekinteni a filmre, illetve a könyvre, csakhogy aztán szép lassan belekeveredtem, mint majom a házicérnába. Azóta nem mantrázok. Viszont bőszen hiányolom a könyvből azokat a nagyszerűen váratlan, hidegzuhanyszerű fordulatokat, amiket a Lindsay a film forgatókényvének írásakor olyan brilliánsan oda-odabiggyesztett.
Lehet, időbeli/érzelmi távolságot kéne tartanom sorozatnézés és betűfalás között, de ismersz: perverz fittyethányó vagyok. Emiatt viszont – “papírforma” szerint – csillagászatilag így alakult, sajnálom.


Risus
5.0/5

Ez ​a könyv egyszerűen sokkol. Sokkolt, mert Dexter karakteréért lassan teljesen odaleszek. Sokkolt, mert azt hittem, hogy az első kötetet nem lehet továbbfokozni, de nagyon nagyot tévedtem, Sokkolt, mert ezt a leírást és az érzelemmentes közlést olyan jól tudta átadni Dexter jellemét, hogy valósággal rabul ejtett. Sokkolt, hogy ez az érzéketlenség mennyire szükséges ahhoz, hogy ez a könyv ekkorát üssön, de a legjobban az sokkolt, hogy amikor már az embernek az életkedve is elment, akkor belerak egy olyan vicces szituációt, amitől a könnye is kicsordul.
Én ebben a könyveben egy hibát sem találtam, a karakterek kiforrottak, a cselekmény halálos, a gyilkos…. brutális. Dexter… imádni való.


Már ​elmondtam:
http://moly.hu/konyvek/jeff-lindsay-dexter-duhodt-demonai/en-es-a-konyv/bleeding_bride


szilva81
3.0/5

Valamiért ​ezzel a második résszel elég nyögvenyelősen haladtam. Egyből belevágtunk a tárgyalás részébe, ami esemény elég gyorsan félbe lett hagyva, hogy a főeseménnyel foglalkozzunk, majd a végén pár oldalban újból az elkezdett történettel zárult, meglehetősen összecsapva. Izgalmas, ötletes és félelmetes volt a főesemény, ugyanakkor a kegyetlenség részletes leírásának ellenére nem éreztem a borzongást, mivel Dexter mindent viccel üt el, ezáltal a hangulat nálam inkább lanyhább lett, mint amilyennek lennie kellett volna.


danlin
-/5

Évek ​óta nem hagytam félbe regényt, de ezt nem akarom elolvasni. A sorozatot valószínű folytatom, de ez a kötet kimarad az életemből.


Perly
5.0/5

Jó ​volt megint Dexter elméjében kalandozni. Már nagyon hiányzott! Sok idő telt el, mióta az első részt olvastam, aminek következtében egy kicsit elfelejtettem, mi történt pontosan a szereplőkkel, illetve hogyan is alakult maga a cselekmény. Tudom, már az előző kötetnél mondtam, hogy nincs értelme a TV sorozattal összehasonlítani, ám mégis jó látni, mennyire eltérnek egymástól. Kíváncsian várom a folytatást! :-)


Csi
5.0/5

A ​Dexter ó-de-sötét gondolataiban tett második kirándulás alkalmával még jobban megszerettem ezt a rendszerető szörnyeteget, ami elég érdekes érzés. Lindsay nagyon jól hozza a kettősséget, egyfelől elborzaszt másfelől szimpátiát ébreszt és a beleszőtt fekete humor csak tovább fűszerezi ezt az amúgy is kivételes elegyet. Debet eddig sem kimondottan szerettem, de ebben a részben néha igazán szerettem volna megütni, noha ő az ember, néha sokkal kevésbé emberi, mint a mi kedves műember Dexterünk.


Tanakodok.
A ​televíziós sorozat első évadának megtekintése után döntöttem úgy, hogy meglesem az eredeti, írott művet. Be is gyűjtöttem az Agave akciójának köszönhetően négy részt, mert ha már lúd, legyen kövér.
És nem is tudom. A verbális hangulat átment a vizuálisba. Ebben nincsen hiba. A stílus is egyedi és a karakterek is rendben vannak. Tetszik a pikírt hangnem és az egyes szám első személyben írott fejedelmi többes is. Csak pillanataiban leül a cselekmény, helyenként több a humor, mint kellene és olykor túlárad Dexter monologizálásában az unalom.
Morbid, itt-ott éj sötét, egyébként szórakoztató.
De még keresem a helyét a polcon…


kivimango
4.5/5

Igényesebb, ​mint az első rész. Már nem éreztem komolytalannak, mivel az extrém brutális elvetemült részek mellé sikerült eltalálni a poénokat úgy, hogy az egész könyv élvezhető, szórakoztató legyen. És tényleg kifejezetten jókat röhögtem rajta.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

20.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók