Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


gab001
5.0/5

Nekem ​nem igazán sikerült felismernem Austen-t a stílusban, mert valahogy unalmasnak találtam, míg a JA-könyveket többször újraolvasva sem. Mégis megkapja tőlem az öt csillagot, mert összességében csavaros volt a megoldás, igazán sikerült meglepnie az írónőnek. Volt néhány rész, amikor az odavezető út is izgalmasnak tűnt, de nem ez volt a jellemző. Nem értem, hogy miért, mert tényleg tud írni az írónő és igényes a kivitelezés is. A másik dolog, amiért viszont ajánlom a JA rajongóknak, azok az életéből belevegyített adatok és a kor ábrázolása, amiben élt. Valóban közelebb hozta hozzám. A könyvet bezárva pedig érdekes módom egyszerűen olvasni akarom a folytatást, mert a krimi szálat nagyon érdekesnek találom és kíváncsi vagyok, mi van még Barron tarsolyában. Régen voltak ennyire vegyesek az érzéseim egy könyvvel kapcsolatban. Többször kételkedtem benne, de összességében tényleg tetszett.


nagy_anikó
4.0/5

Egy ​jó kis izgalmas krimi által nyerhettem betekintést a 18. századba. Pontosabban a nők helyzetébe a 18 században. Tetszett a sok pici történet, amit Jane Austen életéből beleszőtt az írónő a cselekménybe. A krimi szál sem volt rossz. Mint legtöbbször itt a pénz a bűnös, de én a gyilkos személyén meglepődtem. Sorba vettem a lehetőségeket, vagyis az indítékokat, mégis más személyre tippeltem. Összességében nem csalódtam a könyvben. Kellemes hangvitelű, könnyed kikapcsolódást nyújtott.


FreeAngel
3.5/5

@Szamღca ​hívta fel a figyelmemet erre a sorozatra és azonnal meg is néztem az értékeléseit, mivel Jane Austen regényeit szeretem, krimin nőttem fel, úgyhogy egyből kíváncsivá tett, hogy milyen ez a két stílus/műfaj összegyúrva. Aztán azzal szembesültem @danlin és @bozs értékeléseit olvasva, hogy egymásnak ellentmondó véleményről számolnak be atekintetben, miszerint egyikük azt írja: “mintha Austen maga írta volna a történetet”, másikuk szerint viszont afölötti örömét fejezi ki, hogy “nem Jane Austen stílusával” találta szemben magát. Hm. Nosakkor. Most mi van?? :) Ugyebár kinek mi..
Akárhogyan is, nekem tetszett. Nem azt mondom, hogy körömrágósan izgalmas volt és folyt a verejték a hátamon a borzongástól, de könnyed kikapcsolódásnak tökéletes volt. Még így is, hogy kb. már a felénél elég erős tippem volt, hogy ki a gyilkos, ami végül be is igazolódott. Folytatni fogom a sorozatot, de kell egy kis szünet. :)

A kor igazságszolgáltatása működésének részleteivel nem vagyok tisztában, de bakinak tartom, hogy a 372. oldalon a bíró “mára berekesztette” a tárgyalást. Ez paradoxon számomra, hiszen ha egy tárgyalást berekesztenek, akkor már csak a határozathozatal van hátra, vagyis a tárgyalásoknak vége. Tehát vagy “elhalasztani” kellett volna, vagy a “mára” szó felesleges.. Zárójel bezárva.. :)


Amilgade
4.5/5

Tetszett, ​bár igaz ami igaz, megrögzött Jane Austen rajongó vagyok. Ami egy kicsit zavart a nyomozásban, hogy Jane igazi nyomozóként végig megőrzi a hidegvérét és az eszét. Ami valljuk be egy kicsit megmosolyogtató, hiszen a hivatásos nyomozók is néha elgyengülnek, és hol találkozott volna drága Jane-ünk ilyenféle dolgokkal az életében, mégis összeszedett, bátor nő maradt.


pieta4
5.0/5

Elsőre ​kicsit furcsa volt elképzelni Jane Austent egy nyomózó szerepében. Ez keltette fel leginkább az érdeklődésem, s természetesen a gyönyörű borító. Nagyon jól sikerült Austen és a krimi műfajának a párosítása. Könnyed, szórakoztató, izgalmas, s legfőképpen stílusos.


Enzo314
2.5/5

Legközelebb, ​ha Jane Austent akarok olvasni, akkor Jane Austent fogok olvasni, ha meg krimit, akkor Christiet vagy Doylet, ha meg valami olyant, ami sem érdekelni, sem szórakoztatni nem tud igazán, akkor majd újra előveszem ezt a könyvet. (akkor sem)


Eli
5.0/5

Ez ​aztán egy viktoriánus korabeli (jó, egy kicsit korábbi, még ekkor Viktória épp csak megszületett), de egyben vérbeli krimi! :) Mintha Agatha Christie és Jane Austen keveredne benne. .Az írónő méltó követője mindkettőjüknek, mind a stílust, mind pedig a cselszövéseket-izgalmakat tekintve. Érdekes volt megtudni, hogy Jane Austen, nemcsak egy intellingens, különleges humorral megáldott, emellett szegény származású lelkész apa lánya, hanem egy profi nyomozó, akit a Királyi Ítélőszék tagjai nem egyszer kérték fel tehetsége alapján bűnözők felkutatására……..Mindent egybe vetve, aki szereti a krimiket és a Jane Austen könyveket, az nem fog csalódni!


fülcimpa
3.5/5

Ööööö, ​nem gondoltam, hogy ekkora sikere van, amikor elkezdtem olvasni, már 5 moly csillagozta.
Akkor most írom a vele való viszonyom lényegét. Bizonyára nem lesz csillag…
Nem állítom, hogy végig untam, mert ez nem lenne igaz, volt két fejezet, amikor az izgalomtól kezdtem megörülni – nem megőrülni – , na, végre, végre, történik érdemben valami. A részek címeit kissé bugyutának találom, pl. “Az úr mintha nagyon is fogadkoznék” és hát oldalakon keresztül vannak mondatok, melyek ütnek. Tök kék-zöld folt vagyok, annyira…
Jó, most asszem el kellene ájulnom, mily bájos és kedves és a kor megidézése mennyire klassz, meg a csevegés, a ruházat leírása, de amikor tizedjére olvastam, hogy Jane-nek mennyire gáz a ruhatára, na akkor majdnem őrjöngtem, ott vendégeskedik egy “állítólag” kőgazdag grófnénál, aki testi-lelki barátnője, adhatott volna szegény lánynak egy kis textilt, hogy csináltasson 2-3 divatos darabot…
Aztán meg ugye a hetekig tartó ottlét. Így ment ez akkoriban, vendégség: etetés, itatás, jól elvoltak, jaj, ott ne hagyja szegény főszereplőt, mert sosem volt még ennyire nagy szüksége rá, mint ezekben a nehéz napokban… és ugyanígy a többi vendég, vagy rokon. Ennek ellenére, oly egyszerű benyögni azt, gyengélkedek, és felhúzok a szobámba, vagyis elvonulok… akkor meg minek a tömeges vendégsereg? Igaz, elszórakoztatják egymást…
Azon gondolkodtam, ha divatban maradt volna az, hogy mi nők elalélunk egy enyhe sikoly kíséretében ha valami gáz mondatot hallunk, akkor minden harmadik nő ájultan fetrengene közértben, bevásárlóközpontban, színházban, munkahelyen és odahaza pl. a konyhában.
Ellenérzésem még a történések megmagyarázása sem enyhítette, sajnálom, nekem ez nem oké, a továbbikban Jane Austen nyomozzon nélkülem.


klaratakacs
3.5/5

Többször ​szemeztem már vele, de valahogy mindig visszatart egy könyvtől, ha utánérzésként – más életművének folytatásaként – írták meg. Végül ajánlásra olvastam el, de az első megérzés volt az igaz.
Pozitívuma volt a könyvnek, hogy láttam az utánjárást, a történelmi helyzetnek is utánanézett az író és Jane Austen életeseményei, családi viszonyai is szerepelnek keretként. A sok bugyuta hősnő között tényleg kivilágított az írónő alakja, sőt jópárszor eszembe jutott, hogy mennyire unhatta magát hímzés közben (ami szintén részletesen szerepel a könyvben.)
Ezzel elérkeztünk a levonáshoz: Maga az írás összességégen nekem elnyújtott, lapos és sokszor unalmas volt, a háromoldalanként szereplő “drága Jane!” felkiáltástól már borsózott a hátam.
Ezután is maradok az eredetinél és hanyagolni fogom a más író jegyében született könyveket.


Lady_L
-/5

Félbehagytam. ​Borzasztóan unalmas és erőltett. Talán majd egyszer, ehh, kár ezekért a szép borítókért:(


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

47.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók