Ajax-loader

Kétféle ​ember létezik: aki szereti a rockzenét és aki nem kedveli. Ez a könyv tehát mindenkinek szól, hiszen a rocktörténet legismertebb alakjaival foglalkozik behatóan, de kudarcaikat és gyarlóságaikat mutatja be. A könyv a rockvilág négy évtizedének hátteréből számos olyan rémtörténetet elmesél, melyek mélyen megrázták a rockvilágot.
A Rock ‘n’ Roll Balylon című könyv az angol és német nyelvterületen majdnem olyan legendás, mint a tárgya (ezért nem is adtunk magyar címet könyvünknek, hiszen jobb körökben a popszámok címét sem fordítják le). A A cím mindkét szava – magyarítva – úgyis beépült nyelvünkbe.
A Rock ‘n’ Roll Babylon a rocksztárság jelenségét vizsgálja – egyaránt kitérve annak magasságaira és mélységeire, abszurditására és tragikumára, örömére és bánatára. Gary Herman határozottan illúziót rombol annak a kétszáz ritka felvételnek közlésével is, melynek a drogfogyasztó vagy szexmániás sztárok gyarlóságát, leépülését vagy éppen pusztulását ábrázolják, De megkapja a magáét az egész zeneüzlet, legalábbis annak korrupt, haszonleső képviselői, továbbá a manipulálható média és a rockkal flörtölő politika is.
A Rock ‘n’ Roll Babylon a rock klasszikusaival (Preslyvel, Chuck Berryvel, Jerry Lee Lewisszal) kezdi, s eljut a napjaink felfújt sztárjaiig, Axl Rose-ig, Michael Jacksonig. Hosszan szól azokról, akik életmódjuk áldozatává váltak (például Jimi Hendrix, Jim Morison, Brian Jones, Sid Vicious, Freddie Mercury), és megpróbálja megmagyarázni egyes sztárok (Buddy Holly, Sam Cooke, John Lennon) értelmetlen halálát. A könyv nem csupán beszámoló a rock szubkultúrájáról. Sokkoló, felizgató és provokatív írás, melyből megtudjuk, ki kivel mit művelt a rock világában, ki hogyan volt képes a túlélésre és ki miért lett vesztes.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók