Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Coffee
5.0/5

Azért ​adok 5 csillagot erre a könyvre, mert sikerül elérnie azt, amit más könyveknek nem:
valószínűleg sok embert írásra sarkall, mert ha egy ilyen sz@rt kiadnak, akkor nekünk is van esélyünk. Köszönjük!


Véda
2.5/5

Ajánlás ​a könyv elején:
Margie néninek, valamint Agnes és Eleanore néni emlékére, amiért dajkálták a kreativitásomat
Kedves Margie néni, Agnes és Eleanore! Azért túlzásokba mégsem kellett volna esni!…


diamondfox
3.5/5

Nem ​szeretem ezeket a borítókat, de tény, hogy ezzel lehet igazán eladni azoknak, akik nem keresik kifejezetten. :)

A történet viszont olyan volt, mintha 120-al száguldoznék a városban: annyi, de annyi minden történt pár óra alatt is, hogy csak úgy kapkodtam a fejem. Kezdésnek az, hogy 3. kötet és Elena máris vámpír. hooooooldon!
Aztán máris felbukkant Damon, és segített, tehát nem bunkózott éppen, majd flegmán válaszolgatott és BUMM! Kiderült, hogy nem is Ő bántotta Stefant, sőt, senkit Tanneren kívül. Hogymiiii?
Igen-igen, drágáim, máris lehetne kombinálni, de nem jutott eszembe a teljesen nyilvánvaló válasz a Másik Erő-vel kapcsolatosan. Plusz pont, hogy [spoiler] Klaus is megjelent, mint teremtő, de ki nyírták :( Tehát nem fog felbukkanni. [/spoiler]
Egyébként innen fog érdekessé válni szerintem a történet, de esélyesen csak jövőre fogom folytatni, mert szemrehányóan néznek rám az idén vásárolt könyvek…


U_Viki
4.0/5

100-szor, ​nem is 1000-szer jobb volt mint a 2. rész. Izgalmas volt, egy percig nem volt unalmas. Bár én Smith helyében nem folytattam volna a sorozatot, 3 rész épp elég lett volna. ̶L̶e̶h̶e̶t̶,̶ ̶h̶o̶g̶y̶ ̶a̶ ̶t̶ö̶b̶b̶i̶ ̶r̶é̶s̶z̶ ̶u̶t̶á̶n̶ ̶n̶e̶m̶ ̶e̶z̶t̶ ̶f̶o̶g̶o̶m̶ ̶m̶o̶n̶d̶a̶n̶i̶ ̶:̶P̶

Elena még mindig kibírhatatlan, ezért is vontam le egy fél csillagot. Stefan sem a kedvencem. De végre több Damont kaptunk. Ezenkívül Katherenie is beugrott, akiről nem tudom mit gondoljak, mert egszer gyerekes volt, egyszer gonosz, egyszer érzékeny és legfőképp kiszámíthatatlan (nem jó értelemben). {{Igazából én remélem, hogy nem halt meg, mert az biztos, hogy érdekes karakter volt.}}.

A vége olyan zavaros volt. Kétszer el kellett olvasnom, mire nagyjából megértettem. {{Akkor Elena azért halt meg, mert megégett, csak ugye ő még fiatal volt és nem vált hamuvá mint Katherenie?}}

Összességében tetszett. Örülök, hogy nem hagytam abba a 2. rész után.


kellyolvas
0.5/5

Eddig ​bírtam olvasni L.J.Smith Vámpírnaplóit. Aki a sorozatot nézi, nehogy elolvassa a könyveket, mert nagyot csalódik. Tele hibával, olvashatatlan. A borítók klasszak, de a tartalom…. Ez a nő jól járt a filmes jogokkal, de még jó, hogy nem a könyvet követi a sorozat, csak nyomokban, remélem így is marad. Mínusz 5 pont


Vagy ​Smith stílusa változik, vagy én kezdek hozzászokni a sok baromsághoz….

Mondanám, hogy ez a legjobb kötet a sorozatban, ha nem tudnám, hogy folytatódik. Szerintem a sorozatot itt le kellett volna zárni. Az utolsó előtti fejezetben gyönyörű könnyfakasztó befejezést kapunk, Smith nagyon szépen leírja Elena halálát és annak ellenére, hogy gyűlöltem a karaktert, még én is megkönnyeztem a jelenetet.
Majd az utolsó fejezetben átmegyünk nyáladzásba, hogy most mi lesz velünk Elena nélkül, az életünk üres és ó jaj.

És most pedig jöjjön egy lista azokról amit NEM értek:
- Miért lett szerelmes Elena Damon-be a könyv elején, majd hirtelen megint nem?
- Ha Stefan és Elena tényleg annyira szeretik egymást, Elena miért nyáladzik Damonre?
- Miért kutyák? Miért nem vérjegesmedvék?
- Értem én, hogy szomorúak az emberek Elena halála miatt, de miért sírja mindenki, még az is, aki két szót beszélt vele, taknyosra a fejét a temetésén?
- Stefan miért van még mindig életben?
- Miért gondolja Matt azt, hogy az, hogy lelki törést szenvedett, mert Elena ivott a véréből, a saját hibája és Elena egy szent? És különben is: Matt annyira papucs, hogy egy szombati reggelen simán a lábamra tudnám húzni, hogy ne fázzak.
- Ha ki van emelve, az előző könyvekben, hogy csak akkor kap egy vámpír állat alakot, ha nagyon, nagyon, nagyon, nagyon rengeteg embert megölt, akkor hogy lehet, hogy Stefan 6 ember után állat alakot kap? És hogy lehet, hogy állatalakot kap, úgy hogy még csak meg sem ölte őket?
- Miért van a vámpírnak tükörképe?
- Hogy lehet, hogy egy idős vámpír elég a napon, a fiatal viszont nem ég el csak meghal.
- Damon hogy kelt át a folyón?
- A vámpír nem kellhet át a folyón. Nyilván azért mert a folyó egy energia vonal. Ezek szerint nem, mert Katherine, hogy a rákban ás át alatta?
- Egy 200 éves vámpír hogy öl meg, egy halhatatlan ősvámpírt?
- Ha Elena megégett a napon, a temetésén hogy néz ki békésen a teste?
- Miért kell Elena naplóját kiállítani a könyvtárba, amikor elméletileg abból mindenki megtudhatja, hogy Stefan vámpír?

És az utolsó a negyedik könyv fülszövegéből:
Mi az, hogy Elena akarata legyőzi a halált? Ha akarom nem vagyok halott?


Beriniki
4.0/5

Na, ​alakul a dolog, talán már lesz belőle valami!
Határozottan jobb volt mint az előző két rész, egészen élvezetes volt. Végre volt egy kis akció, nyomozás, kis izgulni való. Őszintén, a könyv végéig nem is sejtettem, hogy ki lehet a Másik Erő. és ledöbbentem, de jólesően. Végre nem volt annyira kiszámítható a story. Meredith családjának múltja is döbbenetes volt, jó kis csavar. Bonnie, Matt, Meredith, mind kedvenc karakterek, és Alaric is kapott egy piros pontot. Stefan továbbra is tanulhatna egy kis férfiasságot. És Damon…..ohh, szerintem nem kell mondanom semmit :)


Petrus601
4.0/5

Tetszik ​annyira a konyv, hogy kiolvastam masodjara is.
Igen, meg mindig elter a sorozattol, nehol meg mindig nagyon durva, de hozza lehet szokni.

Es tenyleg senki sem az, akinek latszik. Hmm…mily meglepo.
Elenanak tenyleg nagyon jo baratai vannak, szerencses, hogy vannak neki. Es ez forditva is igaz.
Nehez helyzetben van, nem tudom mit tennek a helyeben.

Meg jo, hogy van folytatasa, kulonben nagyon nem tetszene a vege, de igy jo. Kivancsiva tesz.:)


abstractelf
2.5/5

Az ​utolsó 5 oldalt leszámítva maga volt a tömör szenvedés… ismét. Annyi minden járt a fejemben, miközben olvastam, de szerencsémre elfelejtettem őket, mire idekerültem, hogy értékelést írok.
Még mindig nem szeretem a sorozatot, közös megegyezésből olvasom csak… de megszenvedek vele, az biztos.
Elena karaktere a sírba tesz, olyan butaságokat tesz/mond, aztán mégis ő van beállítva a nagyon okos szentnek. Kérem, mi alapján? De most komolyan… Elena nagyon rossz példa a főhős fogalomra…
Stefan – majd megszakad érte a szívem! Olyan romantikus, olyan szenvedő, olyan idegőrlő. Továbbra sem vagyok képes kedvelni őt, mert igazi áldozatnak van bemutatva, mikor nem különb Damonnél… ja, de… Damon nem ennyire idegesítő.
Damont kedveltem, mert ő volt az egyetlen, aki bármi pozitívan hozzáadott ehhez a könyvhöz! Szóval, köszi LJ, hogy ennyivel élvezetesebbé tetted az olvasást. :)
A történet – Igen, volt története a könyvnek valahol mélyen elveszve. Tudom, persze, St. Elena hogyléte kitöltött 200-ból 150 oldalt, de azért maradt arra idő, hogy gyorsan ledarálja a főszálat az írónő.
A fordítás pedig nem könnyítette meg a dolgomat. Nagyon sajnáltam, hogy olyan magyartalan mondatok szerepeltek, hogy újra elolvassam, mi van odaírva. :S Kár érte… nem mintha bármi +/- -t adna a könyvhöz.


Fay
4.0/5

Szerintem ​most már felesleges hasonlítgatni a sorozathoz, mert szinte mindenben különbözik.
Egyre jobban tetszik. A könyv végére már Elenát is sikerült megkedvelnem, erre… puff.
SPOILER
Ez most komoly? Ki az az író aki egy sorozat közepe táján kinyírja a főszereplőt?
Ja, igen tudom már, L. J. Smith.
Hát, kíváncsi leszek…
SPOILER VÉGE


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

20.0
átlagos pontszám i
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók