Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Xoxoribizli
3.0/5

“Az ​elmúlt néhány hónapban megváltoztam. Már nem voltam az a naiv, meggondolatlan lány, mint egykor”


Nora Grey bemutatja:
_________Hogyan váljunk érett és megfontolt felnőtté:
Kisokos kezdőknek, haladóknak
✦ Első lépés a siker felé, hogy ne bízz meg senkiben – az anyádban, a legjobb barátnődben, de a párodban meg végképp ne! Sőt minden lépését kérd számon. ;) ✔
✦ Fogadj örök szerelmet a pasidnak! ✔
✦ Másnap hajítsd ki. ✔
✦ Ha ezekkel végeztél sajnáltasd magad, és bánkódj azon amit tettél. ✔
✦ Persze mikor újra látod az exedet, azért még csinálhatsz egy kis kabarét és féltékenykedhetsz is. ;) ✔
✦ Menj el egy helyre, ahol már több embert is megkéseltek és csak érezd jól magad a rosszarcú emberek között. ;) ✔
✦Verd meg az exed barátnőjét. ✔
✦ Lopd el az exed kocsiját, bosszúból azért, mert kidobtad és…. öhh, miért is?! Na mindegy, csak lopd el és kész. ✔ Kicsit össze is törheted, ha van kedved (opcionális)
✦ Törj be a házába! ✔
✦ Flörtölj más pasikkal, hogy észrevegyen! ;) ✔ (igen ez mindig bejön…)
✦ Ha már benne vagy, nyugodtan törj be mások lakásába is. ;) ✔
✦ Ha életveszélyes helyzetbe kerülsz, mert egy elmebeteg meg akar ölni, ne is foglalkozz vele, csak ülj le szépen egy fal tövében és merengj a múlton, nyugodtan sírd ki magad és hisztizz kedvedre, mielőtt továbbindulsz, hogy elrejtőzz a szadista gyilkos elől. ✔

#Tapsoljuk meg Norát, aki immár felelősségteljes felnőtt lett.#
TAPS!
Sőt inkább tapsoljuk meg az édesanyját, aki egy ilyen klassz csajt felnevelt!
Vagyis… Az édesanyját, aki rábízta a gyerekét, egy takarítónőre, amíg ő átment {{a szomszédba fűszersóért, és ott ragadt}}
Egyébként itt megjegyezném, hogy ez a rész, Nora anyjáról, tisztára olyan volt, mint a Született feleségek fantasy különkiadása. :D
Csak itt Gabrielle igazi neve Blythe, aki Nora anyja, és {{a kertész akivel “csalja” a férjét nem is kertész, hanem Nefil, és a férje meg már rég halott.}} Ugye, nem is olyan bonyolult ez. :DD

Tudom, hogy az előző résznél behatóan boncolgattam a könyvben szereplő neveket, de azóta rájöttem, hogy átsiklottam Rixonon és Dabrian. Itt már egy fokkal jobb a választás, mert ezek már nem felnőttfilm szereplők, hanem különböző márkák, de lehet csak én asszociálok ilyenekre. Pl. Nissan Juke, Chevrolet Cruze, Suzuki Dabria Ugye, hogy nem találnád meg a kakukktojást? Egyébként Folt igazi nevét {{amit itt most nem fogok lelőni :P}} is be tudnám illeszteni az autók közé. :DD De ezt már inkább rátok bízom.
Rixonnál kicsit más a helyzet, mert ezt inkább fényképezőgépeken tudnám elképzelni. Látom is magam előtt, ahogy a Nikonok tetején nem “N” betű díszeleg, hanem “R”. De ha másnak nem ilyen élénk a képzelőereje, akkor maradjunk meg a régi telefonoknál, és maradjon simán SonyeRixon. :DD

Egyébként, ebben a könyvben annyi marhaság volt, hogy már csak azért megérte elolvasni, hogy jókat nevessek az ilyen lehetetlenségeken.
Vee még mindig szörnyen irritáló, de legalább voltak nagy beszólásai. :D

Végezetül még annyit mondanék, hogy az előző rész értékelését ugye azzal zártam, hogy mennyire gáz, mikor valaki ráguglizik az angyalokra stb.
Akkor még nem tudtam, hogy ebben a részben a következő mondat hangzik majd el, a fent említett #felelősségteljes felnőtt# Nora szájából:
“Képesek az arkangyalok lehallgatni a telefont?”

Ezt követően 10 percig olyan volt, mintha egy bakelitlemez lenne a fejemben, amiről leszaladt a tű. Aztán elgondolkodtam, hogy ennyi ésszel felruházva, ez a lány még hogy nem adta el a szerveit az interneten?!


Oké, ​szóval szerintem az első rész sokkal jobb volt. A fele sztori azzal ment el, hogy Nora haragszik Foltra. Gyanusítgatja, megvádolja, sír utánna, vissza akarja szerezni, de nem tesz érte semmit. Szóval ez egy kicsit már engem is kezdett kiborítani…. mondjuk a helyzet tényleg nagyon fura volt és Nora helyében én már biztos rég kinyírtam volna Marciet.
A vége felé végre kezdett sokkal izgalmasabb lenni a könyv. Tetszett Scott, Folt emlékei és persze Vee. Az ő beszólásain még mindig röhögök.
Foltot még mindig kedvelem, de ez a név a sírba visz…. akkor már a Jev sokkal jobb.
Nagyon tetszett a vége, felcsigázta az érdeklődésemet a következő résszel kapcsolatban.


Naiva
4.0/5

Egy ​kicsivel laposabbnak éreztem, mint az előző részt. Az első feléig alig akart beindulni az események, de a második fele sokkal izgalmasabbra sikeredett. Nora felesleges feszültségkeltése néha igazán kiakasztott, de a bátorsága és a kíváncsisága sokat dob a karakterén. Így kevésbé elviselhetetlen. Amit csak a könyv végén vettem észre, hogy nagyon keveset szerepelt Folt, de amikor csak feltűnt a megjátszott önmagát adta. Marcie nagyon irritáló volt, Vee-t pedig kezdem megkedvelni. Határozottan van valami egyszerre nyomasztó és izgalmas ebben a sorozatban. Nagyon olvastatja magát, ami arra késztet, hogy ugorjak neki a folytatásnak. A borítója ennél a résznél is nagyon szép.


MissFortune
4.0/5

Silányra ​sikerült. Nem tettem magasra a mércét pedig.
A szereplők gondolkodása annyira logikátlan, hogy idegesített. Nora roppant idegelő, na meg amit Folttal levágnak.. Nem értettem tulajdonképpen, mi volt ez a gyerekes féltékenykedés, veszekedés.
A könyv felétől kb. kezd beindulni a történet, ha lehet így mondani. Örültem, hogy végre történt pár dolog. Rixon esete meglepett.
Egyszer olvasható volt, többször biztos nem venném kézbe. #de ha már elkezdtem a sorozatot, be is fejezem…#


Nikolett0907
3.0/5

Az ​első kötetét kedveltem, érdekesnek találtam.
Itt viszont semmi ilyesmiről nem tudok nyilatkozni.
Nora “felnőtté” válása, átcsap egy logikátlan, üres érzelmi megnyilvánulású és cselekedetű folyamattá. Amit persze a szerző próbál eltusolni, de nem sok sikerrel.
Eddig volt a történetben valami extra, kis árnyaltság a karakterek részéről.
Most csak végig pergettem a lapokat, elolvastam és pont.
Sajnos nem tudtam azonosulni egyik karakterrel sem és ami a legrosszabb a felénél már azt vártam a legjobban, hogy vége legyen.

Kár érte.


Orsi999
3.0/5

Ez ​rosszabb volt, mint az első rész. Szinte végig untam a történetet, főleg amikor Nora nyafogott. Folyton összeesküvés elméletet készített, mintha mindenki ellene lenne. Végig saját magának okozta a problémáit.
Folt-ba pedig az zavart, hogy semmit se magyarázott el, amivel el tudta volna kerülni Nora siránkozását.
A vége szerencsére izgalmasabb lett és a végén lévő függővég miatt muszáj, hogy folytassam a sorozatot.


GytAnett
4.0/5

Az ​első részt pár hónapja olvastam, de őszintén szólva nagyon sok része kiesett már, éppen emiatt féltem a folytatástól. Szerencsére a homályban maradt részek nem voltak annyira fontosak, hogy esetleg ne értsem miattuk ezt a történetet.
Kicsit gyengébbnek és unalmasabbnak éreztem, mint az első részt, nem olvastatta magát annyira a könyv, ettől függetlenül nem éreztem rossznak. Nora sokszor idegesített. Nagyon sokszor, sőt kb. mindig csak saját magára tudott gondolni, és egyáltalán nem értette meg, hogy nem csak körülötte forog a világ. Ő ennek egyszerűen csak a része. Mondjuk az még mindig nem tiszta, hogy pontosan mi is Nora szerepe ebben a bukott angyalokkal, arkangyalokkal, nefilekkel teli világban.
Folt… Egy időre haragudtam rá, és majdnem megutáltam. Nyilván, mivel Norán keresztül így láttuk. Aztán rájöttem, hogy {{Jev}} bizony még mindig jó arc. :D Bele még nem szerettem, de ahogy magamat ismerem, nem lesz ez messze. :D
Sean a végére kifejezetten szimpatikus szereplő lesz, de ha jól sejtem, {{a továbbiakban már nem nagyon fogunk vele találkozni}}.
{{Ez az apa-história meg… OMG.}}
Természetesen függővéggel fejeződött be, úgyhogy kíváncsi leszek a következő részre, következő könyvtárlátogatás alkalmával biztos megnézem, hogy bent lesz-e. :)


christine
3.0/5

És ​egyből mélyrepülés.
Őszintén, ezt a részt untam, és nagyon rágódtam azon, hogy hagyom az egészet a csudába, de valami azért visszatartott. A zavaros háttér itt csak még inkább sötétebbé vált, már azt is megkérdőjelezem, amiben eddig nagyon hittem, és ez nem feltétlenül jelent jót.
A cselekmény nagyon kiszámítható. {{De cssze meg, miután befejeztem, lefeküdtem egy órát, és azt álmodtam, hogy az egész mögött Vee áll, és újra kellett olvassam az utolsó jeleneteket, hogy rájöjjek, mégsem.}}
Most már csak azért folytatom, mert túlságosan is könnyed a szövege, hamar lecsúszik még a 400 oldal is.


Camelia
5.0/5

Hát ​ezt nem hiszem el. Engem alaposan átvert ez a könyv. Sosem tudtam igazán, hogy most mi az igaz, és mi nem. Nagyon tetszett benne, hogy szerintem csöppet sem volt kiszámítható a történet. Persze egy percig sem hittem, hogy Folt ölte meg Nora apját. Talán csak akkor bizonytalanodtam el egy kicsit, amikor Rixon emlékeimben egy kék baseball sapkás alak lőtt. Na akkor azt hittem, hogy nem lehet ilyen kegyetlen az író. De szerencsére később kiderül, hogy mégsem ő volt.
Nagyon megdöbbentett Rixon karaktere is. A 300-adik oldal környékén azon gondolkodtam, hogy majd beleírom az értékelésben, hogy milyen jó is ez a Rixon tökre meg lehet kedvelni. Pfff. hát ebből nem lett semmi. Hatalmas csapásként ért, hogy ő nem is ilyen kedves, és mindenkit átvert, úgy, hogy nem is jöttek rá. Kicsit fájt, hogy elvesztettük, de még mindig jobb mint ha Folt lett volna a gyilkos.

Nagyon tetszett ez a rész is, bár szerintem az eleje egy kicsit lassan indult be, de a vége nagyon tetszett, mert beindultak az események, egyre izgalmasabb lett. Nem volt jobb mint az első rész, talán kicsit laposabb is volt, de szerintem ebben a részben sokkal több megdöbbentő esemény volt. Több rejtély is volt benne, éppen ezért izgalomban sem szenvedtünk hiányt.

Az elején kicsit zavaró volt Nora folyamatos problémázása Folt miatt, és itt még azt gondoltam, miért is nem mondja meg neki Folt az igazam, amit még én sem tudtam. Aztán később mikor fény derült Folt titkára, teljes mértékben megértettem, hogy nem akarta elveszíteni a barátnőjét, és ezért nem mondta el neki.
Szerintem Nora néha egy kicsit forrófejű volt. Sokszor meggondolatlanul cselekedett, mint pl amikor dobta Foltot. Meg utána még egy párszor, persze ebben Rixonnak is volt egy kis köze.
Ebben a részben egyértelműen kevésbé kedvelhető lett Nora karaktere.

Ezzel ellentétben viszont Vee, akit nagyon sokan utáltak az első részben mert, túl sok rossz dolgot csinált abszolút megváltozott. Sokkal inkább szerethető volt. Nem csinált annyi hülyeséget, és nem bízott meg ész nélkül emberekben. Kivéve Rixont, de benne ki ne bízott volna meg, még a kezdetekben? Nagyon tetszettek Vee beszólásai, jót lehetett rajtuk nevetni.

Érdekes az anyjának a viszony ezzel a Hank-kal, én személy szerint nagyon is kíváncsi vagyon mi lesz a későbbiekben. Szerintem nem volt tisztességes, hogy nem mondták el Norának az igazat, még ha meg is akarták védeni. Hank Millar lánya (aki lehet, hogy nem is az igazi lánya) Marcie nagyon egy idegesítő személy. Zavart az “álkapcsolata” Folttal.
A végén nagyon nem volt szimpatikus nekem ez a Hank.

Folt. Még mindig nagyon nagy kedvenc. Cuki, volt, ahogy erőlködött, hogy Nora közelébe maradhasson. Persze néha egy kicsit zűrös volt körülötte a levegő, de én egy pillanatig sem gondoltam, hogy bármi rosszat csinálna. Kíváncsi vagyok, hogy így, hogy már nem kötődik az arkangyalokhoz mit fog csinálni.

És hát a vége. Miért kell ekkora függővéget hagyni??? Megint átkozom magam, hogy miért nem vettem ki a következő részt. Tudhattam volna, hogy ez lesz, hiszen az előző résznél is ez volt a problémám. :)


MVivien
4.0/5

Nekem ​az első rész sokkal jobban tetszett. Itt sok volt a huzavona Nora haragszik Foltra, de mégis akarja őt, pont emiatt Nora-t még mindig nem sikerült megkedvelnem. Folt továbbra is szimpatikus, bár a sokot nem szerepelt ebben a könyvben. Scott-ról igazából nem tudom mit gondoljak néha, kedveltem, néha nem. Ebben a részben Vee volt a kedvencem, rajta nevettem a legtöbbet.
A könyv vége viszont nagyon izgalmasra sikerült, ezért kapta meg a 4 csillagot.
A borító, viszont, ennél a résznél nagyon szépre sikerült.
A könyv vége miatt folytatom az olvasást, remélem, ott már max. csillagot adhatok.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
3.3/5

Statisztika

35.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók