Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Assassin’s ​Creed. Van aki csinálja. Van, aki nézi és van, aki olvassa. Na meg persze van olyan is, aki nem éri be csak az egyikkel és olyan is, aki még nem csatlakozott az orgyilkosok krédójához.

Népszerű videojáték franchise alapján készülő könyvekben mára már jócskán dúskálhatunk, de néhány örök kérdés megmarad. Vajon éppúgy élvezhetőek, mint maguk a játékok? Esetleg a kettő egészíti ki tökéletesen egymást? Ha valaki szereti a játékot biztosan szeretni fogja a könyvet is? És mi van azokkal, akik nem jártasak a videojátékok világában, de szeretnek olvasni? Vajon nekik is tetszenének ezek a könyvek?

Mindenki tudja, hogy ezek általánosságban megválaszolhatatlan kérdések, egészen addig, amíg nem pontosítjuk. Nézzük az ’Assassin’s Creed: Fekete Lobogó (Black Flag)’ esetében hogyan válaszolhatnánk meg ezeket a kérdéseket.

Kalóz becsületemre mondom, nem tudom miért kapott annyi negatívat ez a regény. Hibátlan adaptációja és kiegészítője a játéknak. Azt is meg merem kockáztatni, hogy jobb is, mint az alapanyag. A videojáték rajongói között remélem számos olyan is akad, aki szeret olvasni, mert annak kötelező darab.

Minden tökéletesen benne van, ami a játékban és egy cseppet sem érződik rajta, hogy játék alapján íródott. Irigylem Bowdent, hogy azokat a dolgokat, amiket a játékban a játékos irányít, (pl.: harc, világ felfedezés, hajócsaták) ennyire látványosan, tökéletesen, érdekesen és kreatívan beletudja szőni a történetbe.

A történet kicsit korábban, másként kezdődik, mint a játék így másként is ér véget. És kövezzetek meg, de én akkor is kimondom: MIÉRT NEM LEHETETT EZT A JÁTÉKBA IS BELEÍRNI?? Gyönyörűen ér körbe a végére a sztori és – leszámítva a könyvből kimaradt Anne énekét, ami a játék végének fénypontja szerintem-, sokkal csavarosabb, ütősebb véget kapott a könyv.

Most azokhoz szólnék, akik nem szoktak még rá a játékra, és talán soha nem is fognak, de felkeltette az érdeklődésüket Edward Kenway története: Ne törődjetek a játékkal! (err, micsoda?! Bitófára a galáddal!!) De komolyan, egyáltalán nem kell kockának lenned, ahhoz, hogy ugyanúgy élvezd, mint a franchise veterán rajongói. Az Assassin’s Creed: Fekete Lobogó egy fantasztikus utazás minden kalandozni vágyó lélek számára. Ha szereted az izgalmas, középkori harcokat, hajócsatákat, vérontást minden mennyiségben – merthogy Bowden nem szépített! -, összeesküvéseket, szövetségeket, árulásokat és egy rendkívül összetett “anti-hőst”, akkor ne habozz. Fedélzetre, matróz!

Számomra tökéletes kerettörténetet alkotott Bowden és csapata a remekül átemelt elemek köré. És ez az, barátaim, amiért egy könyv mindig jobb lesz egy játéknál djkashdjsdjkanhdkasd……

Oké, na hol az az AC parancsikon???

Bővebben a blogon.


RosszQtya
4.0/5

Bowden ​"báttyó" igen csak meglepett ezzel a könyvvel, egész más hangulatú könyvet írt mint amit már megszokhattunk tőle.Még a humort is csatasorba állította, aminek igazán örülök, mert sokkal szellősebb lett tőle a történet, dacára a rengeteg gyilkolászásnak. Én a főhőst elég nehezen tudtam elfogadni.Miért pont egy szerencsétlen, minden lében kanál részeges, igen csak középszerű alakot kellett választania? Persze, lesz jellemfejlődés, meg minden, de én mégsem tudtam teljesen elfogadni őt. A szerelmi szál is olyan esetleges, kidolgozatlan volt, én feleslegesnek is éreztem. Mindazonáltal a könyv nem volt rossz, sőt, a sok pergő cselekmény miatt izgalmas lett. Egy kicsit többet kalózkodhattak volna benne, akkor adok még egy plusz fél csillagot.


Elhaym
4.5/5

Nem ​értem miért tartják a Fekete lobogó történetét gyengének. Nem a legjobb rész a sorozatból, de a pergő cselekmény, váratlan fordulatok, összeesküvések, politikai csatározások, látványos hajócsaták miatt mégsem tudtam letenni. Nagyon olvastatta magát. 100 oldallal lehetett volna hosszabb, akkor pár karaktert és eseményt még jobban kilehetett volna dolgozni, de így sem csalódtam.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2014/05/04/oliver-bowden-assassins-creed-fekete-lobogo/


ppayter
4.0/5

“A ​történet váratlanul hosszú, majdnem száz oldalas felvezetéssel indul, melyből megismerhetjük Edward kalózkodás előtti életét, viszonyát Caroline-nal és viszályait a lakosság ellenszenvesebb tagjaival. Innentől exponenciális függvény szerint gyorsulnak az események: eleinte még egészen ráérős a történet, ahogy Edward beletanul a kalózkodásba, a végén viszont már szinte átmenet nélkül követik egymást a pörgős, feszült jelenetek, esélyt sem adva a pillanatnyi megpihenésre. Négy-öt alkalomtól eltekintve szinte nem is érezhető, hogy videojáték az alapja, csak a “pályavégi főellenségek” megorgyilkolásánál érhető tetten a jellegzetes Assassin’s Creed stílus. Ez nem is baj, ha az ember végigtolta a játékot, nyilván sokkal több ismerős dolgot fedez föl benne, így viszont a nem gamer olvasót sem riasztja el semmi."


Bővebben: http://kultnaplo.blogspot.com/2014/02/oliver-bowden-fekete-lobogo.html


Roona
5.0/5

Sokkal ​jobb volt, mint az eddigi Assassin’s Creed könyvek:)
Mivel nem ez volt az első, amit a sorozatból olvastam, volt mihez hasonlítanom.
A könyv első fele volt a legjobb, az események zajlottak rendesen, le sem lehetett tenni egy pillanatra sem. A leírások színesebbek, bővebbek voltak, szép, kerek mondatokkal, néhol egy kis humorral is vegyítve. Edwardot nagyon megkedveltem, imádtam az egész karakterét! Mondjuk azt nem gondoltam volna, hogy az író megint naplóként írja le a történetet, de nekem így is nagyon tetszett! A kazok világa új volt, ennek nagyon örültem, vonzott már maga a téma is. Remélem a következő rész is lesz olyan jó, mint ez! :)


Galathynius
5.0/5

Csak ​annyit mondok: Aztamindenit! -
Ez most nagyon jól esett. Nem gondoltam volna, hogy ennyire magába fog szippantani a könyv.
Ezután szükségesnek találom elolvasni az összeset. Igaz nem játszottam egyetlen Assassin’s Creed játékon sem, de be kell pótoljam, a Black Flaggel fogom kezdeni (Pedig a Syndicate jobban a szememet szúrja).


Habók
5.0/5

Eddig ​még csak egyet olvastam a sorozatból, és eleinte hökkenten tapasztaltam, mennyire más, mint a korábbi (Jelenések). De semmivel sem rosszabb. Másként pörög, kicsit lassabban, kicsit ráérősebben, de azért itt is van bőven kaland, harc, árulás, váratlan fordulat. És humor. Lehet, hogy kedvenc sorozatom lesz?


Rebeka_C
5.0/5

Imádtam ​minden sorát! Nagyon szükségem volt már egy ilyen izgalmas, kalózos történetre. #A játékkal sajnos nincs lehetőségem játszani, így be kell érnem a könyvvel és gameplay-videók nézésével.#
Edward a kedvenc főszereplőm lett. Rengeteget változott a közel tíz év alatt. Eleinte csak a bosszú és a pénzvágy hajtotta, de a könyv végére egyre inkább olyan lett, amilyennek egy orgyilkosnak lennie kell.
Kedvenc mellékszereplő: Adewalé, a hűséges, józan gondolkodású fedélzetmester.
Úgy általánosságban a szereplőkkel meg voltam elégedve, szerintem jó ötlet volt valós történelmi személyekhez nyúlni. Így most már tudom, hogy létezett két hírhedt kalóznő, Anne Bonny és Mary Read. Sajnálom, hogy történelemórákon nem tanulunk a kalózokról, mert igenis ezek sokkal érdekesebb dolgok, mint a különböző politikai csatározások (és ami érdekes, az sokkal könnyebben meg is jegyezhető). Ha tanár lennék, ami nem leszek, akkor biztosan mesélnek a diákjaimnak ilyenekről.
Végül még kiemelném az írásmódot, mi azért tetszett annyira, mert olyan volt, mintha Edward itt ülne velem szemben, és nekem mesélné el a történetét.


Vladi
5.0/5

A ​könyv első fele szerintem jobb volt, mint bármelyik eddigi Creed regény, viszont a könyv második felére szokás szerint valószínűleg kevesebb ideje jutott az írónak, és jóval kevésbé kidolgozottnak éreztem. Összességében plusz száz oldalt elbírt volna még a történet, ha a világ hangulatosabbá tételére és a szereplők árnyalására fordítja Bowden. Ettől függetlenül jó kis könyv ez, a kalózos környezet, és a híres kalózok történetbe ágyazása pedig nagy plusz pont.


Viichaan
4.5/5

A ​könyvet már az akciódús és részletgazdag csatajelenetei miatt érdemes volt olvasni, hiszen Oliver Bowden megmutatta mennyire tehetséges benne.
Kiemelkedő mű, egyetlen hibája, hogy túl kidolgozatlanra sikerült. Rengeteg a történés, amiket sokkal jobban kilehetett volna fejteni, mégha ez plusz 100 oldalba került volna. Bár inkább legyen ilyen egy könyv, minthogy túl legyen húzva és erőltetett szagú legyen.
Bővebben: http://viichan-books.blogspot.hu/2015/02/oliver-bowden-fekete-lobogo-assassins.html


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
2.5/5

Statisztika

43.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók