Ajax-loader

A ​magyar ember eltöprengett, vajon miből tudható, hogy ő éppen magyar.

Lackfi János: A humor segít felröhögni a letapadt, évszázados lelki nyákokat. Aki nevetni tud magán, talán ritkábban jön indulatba, javul a kedélye, nem lesz olyan sérülékeny az önbecsülése. Van bennem egy csengő, amely manapság gyakorta jelez szellemi szmogriadót. Olykor fuldoklunk a politikai kipufogógázoktól. A nevetés viszont ózonbuborék.

A nagy sikerű Milyenek a magyarok? folytatásában sem csalódunk. Kedvcsinálóként álljon itt néhány görbe tükör: Szadista bölcsődalok, Külmagyarok, Rokonok és rókázások, A kínaiak a golyóikkal számolnak, Jégkocka ingnyakba.

A nevetés és/vagy sírás garantált ezúttal is.

Értékelések
3.5/5 - 1 értékelés alapján

Véleményem szerint az első rész erős közepesre sikerült, ez pedig csak egy picit jobb annál. Ebben is számos olyan történet, vicc, anekdota, közhely van, ami vagy ismert, vagy lapos, vagy avitt, így súlytalanná tette a mondanivalót. Azért tetszett talán mégis jobban, mert több volt benne az aktualitás. Például a tündi bündi nyelv, ami valóban még mindig, sőt egyre inkább, valamint mindenkire jellemző. Lehet, hogy már kihaló félben van a pöri kovi ubival az éttermek tábláiról, de itt van helyette a fiatalok köszcsi, puszcsi stílusa :) Ha csak egyszer is azt mondtad a köszönöm helyett, hogy köszi, vagy a légy szíves helyett, hogy légyszi, akkor Te is ezt a nyelved beszéled, így tehát vitathatatlanul jellemző ez a beszéd a magyarokra, ráadásul még mindig jellemző ránk, tehát ezzel nem tudok vitatkozni ;) Sajnos a képeket továbbra sem gondolom hozzáadott értéknek, számomra ezek sem voltak viccesek :(

Ne feledd: a kritika nem a műről szól, hanem a kritikusról ;)


Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
3.5/5

Statisztika

30.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók