Ajax-loader

„Hát ​ti mit mondotok, ki vagyok?” Jézusnak ez a tanítványaihoz intézett kérdése szüntelenül visszhangzik húsz századon át. Hozzánk is elér. Felszólítás minden embernek, ma inkább, mint valaha. Igen, kicsoda nekem Jézus?

Azok a férfiak és nők, akiknek a válaszait ebben a könyvben összegyűjtöttük, becsületesen megértették ezt. A könyv első részében mindenfajta környezetből és hivatásból való ifjak és felnőttek feleletei közül választottunk ki hetvenkettőt, a második részében írók, művészek, tudósok, politikusok írásait közöljük. A könyv függelékében a Vigilia körkédésére adott huszonöt választ találjuk. Minden megkérdezettnek ezt az egyetlen kérdést tettük fel: „Kicsoda önnek Jézus Krisztus?” Minden egyes válasz személyes ízű, átgondolt. Vannak köztük megrendítők. Egyetlen kiáltás hangzik felénk ezekről a lapokról: „Jézus – igen, szeretem őt!”

Egyik olvasó ezzel, a másik amazzal a válasszal fogja magát többé-kevésbé benső rokonságban érezni; hol egyetért, hol más lesz a véleménye. De mindegyik elmélkedésre indít, mindegyik arra késztet, hogy újféleképpen, mélyebben, követelőbben tegyük fel magunknak ugyanazt a kérdést: „Ki nekem Jézus Krisztus?”

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók