Ajax-loader

Vívódás ​kötelességtudat és szenvedély közt. Az Exodus, a Szentháromság és a Csatakiáltás írójától.
Paddy O’Hara főtörzsőrmester legendás hírű tengerészgyalogos, nemzeti hős, az ír bevándorlók büszkesége. Halálát követően bajtársai, akik az életüket köszönhetik neki, megalakítják a Varacskos Disznók Társaságát. A testvériség léte akkor nyer igazi értelmet, amikor az amerikai polgárháború után a hadvezetés fel akarja számolni a tengerészgyalogságot. Paddy varacskos disznói mindent megtesznek annak érdekében, hogy létjogosultságot biztosítsanak a hadtestnek, a jövő kulcsa azonban Paddy fiának, Zachary O’Harának a kezében van.
Zachary, akit az alakulat nevelt fel, egész életében tengerészgyalogosnak készült, és bármire hajlandó lenne annak érdekében, hogy megmentse a hadtestet. Vagy talán mégsem? A mindent elsöprő szerelem mégis fontosabb volna számára?

“A Washingtonból kisereglett nézők közben kiterítették plédjeiket a Manassasra néző lankák zöld gyepére, előszedték a piknikes kosarakba csomagolt finomságokat, és vidám éljenzéssel, jóízűen falatozva figyelték harcba induló fiaikat, fivéreiket, apjukat.
Az 1. Philadelphiai Tengerészgyalogos-szakaszt vezető Merriman hadnagy megcsókolta feleségét és lányait, s büszkén továbbvonult, hogy csatlakozzon a sebtében szervezett tengerészgyalogos-zászlóaljhoz, melynek legtöbb tagja a háromhetes kiképzésnél többel nemigen dicsekedhetett.

A lelkesedés azonban határtalan volt, az emberek olyan serényen igyekeztek a csatába, hogy Kunkle alig bírta tartani az ütemet a dobjával. A Jerome House magaslaton, a Bull Run partján telepedtek le. A terv úgy szólt, hogy átkelnek a folyón, elfoglalják a kőhidat, és biztosítják a tüzérség átkelését. A hegyoldalról, mintha az egész helyszín egyetlen hatalmas sportpálya lett volna, a nézők éljenzését lehetett hallani.
- Hurrá! Hurrá! – visszhangzották a hegyoldalak. Az északiak optimizmusa nem ismert határokat."

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

17.7
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók