A paleolit étrendről a többségnek a diéta és a lemondás jut az eszébe. Nekem a fittség, az életerő és a tartós karcsúság mellett a jóllakottság és az élvezetes étkezések.
Ebben a könyvben megosztom veled saját történetemet. Gyakorlati tippeket, alapvető tudnivalókat, hasznos bevásárlólistát adok a kezedbe a közel 100 étvágygerjesztő és gyorsan, egyszerűen elkészíthető ételrecept mellett.
Megtanítalak ízletes paleo kenyeret, pompás steaket és mandulás pisztrángot, kívül ropogós, belül omlós kacsacombot sütni. Megmutatom, hogyan kell kókuszdiót feltörni. Tejszín és habarás nélküli krémleveseket főzhetsz, karfiolrizst piríthatsz, bűntudatmentes csokoládéparfét, karamellkrémet és jégkrémeket keverhetsz. 15 perc alatt gofri- és palacsintahegyeket gyárthatsz, a már megunt sültekből partihúsgolyókat gyúrhatsz, és paleotzatzikivel párosíthatod őket. Házilag készíthetsz friss kókusz- és mandulatejet, lazactatárt, mustárt.
Szeretném, ha neked már sokkal könnyebb dolgod lenne, mint nekem volt négy évvel ezelőtt, amikor áttértem a paleo étrendre. Könnyen alkalmazható böjttippekkel is szolgálok. Nem fogsz éhezni, mégis eredményesen méregteleníted a szervezeted.
Gusztusos, finom és közben egészséges ételek kerülhetnek az asztalodra.
Ez a hedonizmus a koplalást meghagyjuk másoknak!
Győződj meg róla te is, hogy ez mennyire így van!
Kapcsolódó könyvek
Szendi Gábor - Új vitaminforradalom
Új vitaminforradalom zajlik - bár egyelőre még csak a kutatás zárt világában. Az elmúlt egy-másfél évtizedben a tudomány olyan felismerések birtokába jutott a vitaminok kapcsán, amelyek szó szerint életbevágóan fontosak lehetnek számunkra. Ám SZENDI GÁBOR új kötetének aktualitását nem csupán e forradalmi helyzet adja. Az új ismeretek fényében ideje újragondolnunk a vitaminok körül kialakult babonákat és mesterségesen gerjesztett mítoszokat is, amelyek az utóbbi évtizedekben sajnálatos módon kialakították az elvakult vitaminhívők és a konok vitaminellenesek táborát. A vitaminguruk és -próféták által keltett ködben fontos végre tisztán látnunk, mik a vitaminok valódi hatásai, mi tarthatunk igaznak és mit idejétmúlt illúziónak a vitaminokkal kapcsolatban.
Szendi Gábor könyve vállaltan nem enciklopédia: nem sorolja fel, melyik vitamin "mire jó", vagy éppen "mit okoz" a hiányuk. Ehelyett a vitaminkutatás legújabb eredményei alapján bemutatja a legfontosabb vitaminok, valamint a kalcium és magnézium hatásmechanizmusát, és igyekszik ráébreszteni az olvasókat arra, hogy ezek a vitaminok és ásványi anyagok csak egymással komplex kölcsönhatásban működnek megfelelően. Következésképp ahhoz, hogy a szervezetben kifejthessék kívánatos hatásukat, az egyikből beszedendő mennyiséget célszerű a vele kölcsönhatásban lévő másikkal összhangba hozni. Ahogy a szerző fogalmaz: "Olyan az egész, mint egy szimfónia. Csak akkor áll össze egységes élménnyé, ha játékával minden zenész a nagy egészet szolgálja."
Szendi Gábor - Paleolit táplálkozás kezdőknek
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" azoknak szól, akiknek eddig nem állt módjukban vagy nem volt idejük alaposan elmélyedni a paleolit táplálkozás rejtelmeiben. Szendi Gábor könyve arra vállalkozik, hogy röviden és lényegre törően az ő számukra is bemutassa a legfontosabb, legalapvetőbb paleo ismereteket. Hiszen rendkívül sokan vannak, akik elfoglaltságaik, rohanó életük mellett is szeretnének lehetőséget kapni arra, hogy a természet rendje szerint táplálkozva megőrizhessék vagy visszanyerjék egészségüket.
A "Paleolit táplálkozás kezdőknek" kedvcsináló egy sorsfordító étrend bevezetéséhez és a témában való további elmélyüléshez. Megtudhatjuk, miért és hogyan okoznak a nyugati életmód által átalakított táplálkozási szokások olyan civilizációs betegségeket, amelyek a természeti népeknél ismeretlenek, hogyan okoz a túlzott szénhidrátfogyasztás szív- és érrendszeri megbetegedéseket, hogyan győzhetjük le könnyűszerrel a paleolit étrend segítségével a 2-es típusú cukorbetegséget, valamint hogy miként vezet a paleolit táplálkozás elveinek követése koplalás nélkül is gyors fogyáshoz és az egészséges testsúly folyamatos fenntartásához.
Szendi Gábor legújabb könyvében is a tőle megszokott tudományos alapossággal foglalja össze kutatásainak eredményeit, hogy megértsük ezt a forradalmian új, minden tekintetben tudományosan megalapozott, az ember evolúciójára épülő táplálkozástant.
Mezei Elmira - Paleolit sütemények
A házi sütemények különleges hangulatot teremtenek. Narancshéj, vanília, fűszerek édes illata száll a levegőben. Már előre örülünk, pedig még meg sem kóstoltuk a készülő finomságot. Az otthonosság érzése azonban már eltölti szívünket. A sütés öröm és kényeztetés. Egy kicsit mindig ünnepélyes. Nem véletlen, hogy a családi süteményreceptek generációkon át öröklődnek. Mezei Elmira Paleolit süteményeskönyve elsősorban azoknak nyújt segítséget, akik időhiánnyal küzdenek, mégis szeretnének házi készítésű, egészséges süteményekkel megörvendeztetni szeretteiket. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető finomságok tárháza ez a könyv, amelyből nem maradnak ki a sós ropogtatnivalók, illetve a sütés nélkül készíthető, tojásmentes édességek sem. A gabonaliszt, tej és cukor nélkül készült receptekkel kiváló alternatívát kínálhatunk glutén- vagy tejérzékeny, illetve az egészségtudatosságra törekvő ismerőseinknek. Mivel a paleolit sütemények rendkívül finomak, a hagyományos ízekhez szokott rokonainkat, barátainkat is bátran megkínálhatjuk velük.
Mezei Elmira - Paleolit receptek hétköznapokra
A paleolit diéta - nem is igazi „diéta”. Legalábbis ez derül ki MEZEI ELMIRA legújabb szakácskönyvéből, amellyel eloszlatja a paleo elvek szerinti sütéssel-főzéssel kapcsolatos, szokásos tévhiteket. Nem kell éheznünk, nem kell megvonnunk magunktól a finom falatokat, még véletlenül sem kell mindig ugyanazt fogyasztanunk, sőt, drágán és nehezen beszerezhető alapanyagokra sem lesz szükségünk. Ehelyett, ha megfogadjuk a szerző tanácsait, igen változatos, ízletes, és nem utolsósorban költséghatékony módját próbálhatjuk ki az egészségtudatos táplálkozásnak. Az ötletes levesek, hal-, hús- és zöldségételek, saláták receptjeit ebben a kötetben az évszakok szerint csoportosítva találja meg az olvasó, és - jó hír az édesszájúaknak - a fejezetekből a desszertek sem maradhattak ki. Akár hétköznapi, akár különleges ételt szeretnénk elkészíteni, ebből a szezonális szakácskönyvből ötleteket meríthetünk, és közben magunknak is bizonyíthatjuk: sütni-főzni csakis ilyen kreatívan érdemes.
Johannes F. Coy - Maren Franz - Az új rákellenes táplálkozás
Sokunknak a táplálkozás csupán a létfenntartáshoz szükséges eszköz. Jó esetben két egyszerű szabályhoz tartjuk magunkat: akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, és azt, ami ízlik. Minden egyes falattal sokmilliónyi különböző molekulát juttatunk a testünkbe. Enzimjeink segítségével azután megkíséreljük ezeket olyan molekulákká lebontani és átalakítani, amelyekre az élethez szükségünk van. Ezért a modern ipari társadalmak emberének vissza kell térnie ahhoz a táplálkozáshoz és életmódhoz, amely összhangban van biokémiájával és genetikájával. Hiszen csak a fajunknak megfelelő táplálkozás, illetve az aktivitás és a pihenés megfelelő ritmusa teszi lehetővé, hogy legyőzzünk a betegségeket. Ma már tudjuk, hogy táplálkozási szokásaink tudatos megváltoztatásával és étrendünk szénhidráttartalmának csökkentésével aktívan léphetünk fel a rák és korunk többi rettegett civilizációs betegségeivel szemben, mint például a diabétesz, az Alzheimer-kór, a szív- és érrendszeri betegségek. A könyv részletesen elmagyarázza a rák kialakulását majd több mint száz egészséges reggeli-, ebéd és vacsoraötlet, édes és ízletes desszertek, rágcsálnivalók receptjét írja le. Elmondja, hogy miért olyan fontos a testmozgás, és milyen sporttal léphetünk fel a leghatékonyabban a rák ellen. Segítséget nyújt abban, hogy milyen módszerekkel erősíthetjük a leghatékonyabban a testünket és mit tehetünk a lelki egyensúlyért? A könnyen áttekinthető élelmiszer és alapanyag lista megmutatja, hogy melyek a legkedvezőbbek egészségünk szempontjából.
Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit szakácskönyv
"Szakácskönyvünkkel rendhagyó receptkönyvet vesz kezébe a kedves olvasó. E könyv úttörő, mert ilyen, táplálkozástudományi kérdéseket tárgyaló szócikkeket tartalmazó paleolit szakácskönyv eddig még sosem jelent meg Magyarországon, de a világon sincs sok belőle.
A paleolit táplálkozás Magyarországon, széles körben, csak a Paleolit táplálkozás c. könyv megjelenése óta vált ismertté. Egyre többen és többen választják ezt a régi-új életmódot, mert önmagukon vagy környezetükön tapasztalják, látják a paleo pozitív hatásait. Így nem csoda, hogy növekvő érdeklődés és igény támadt az új étrend követését megkönnyítő szakácskönyv megjelentetésére. Sokan ugyanis nem tudják, hogyan is táplálkozhatnának változatos és ízletes módon a paleo elvei szerint – ebben szeretnénk „okos” könyvünkkel segítséget nyújtani. A paleolit táplálkozásnak tulajdonképpen egyetlen titka van: vissza kell térnünk ahhoz a táplálkozáshoz, amelyhez évmilliókon át alkalmazkodtunk. Hogy mit is jelent ez bővebben? Erre kíván választ adni ez a szakácskönyv, amelynek táplálkozástudományi témái egyaránt szólnak a paleóval még csak most ismerkedő olvasóknak és azoknak is, akik már megismerkedtek a két előző – Paleolit táplálkozás, Boldogtalanság és evolúció című – alapkönyvvel. Az étrend kapcsán felvetődő leggyakoribb kérdésekre is kitérünk, ám mivel a szócikkek elsősorban az előző két könyv megjelenése óta felmerülő kérdésekre adnak választ, a paleo elmélete és a nyugati étrend kritikája iránt mélyebb érdeklődést érző olvasóknak érdemes azokat is tanulmányoznia."
Szendi Gábor - Mezei Elmira - Paleolit szakácskönyv II.
A szerzőpáros új szakácskönyve ezúttal is bizonyítja az olvasóknak, hogy a paleolit étrend és a kulináris örömök jól megférnek egymással - miközben minden egyes ízletes paleo falattal közelebb jutunk egészségünk helyreállításához, vagy épp a gyógyuláshoz korunk jellegzetes betegségeiből! S mindezt a természet csodálatos rendje szerint...
A recepteket összekötő elemzéseiben Szendi Gábor kitágítja a paleolit táplálkozás és a civilizációs betegségek összefüggéseit. Rámutat, hogy a mozgásszervi bajoktól kezdve az allergiás megbetegedéseken át egészen a hiperaktivitásig a legtöbb mindennapi baj szoros összefüggésben áll a táplálkozásunkkal. Mezei Elmira több mint 140 új paleolit receptje pedig bizonyítja, hogy a paleolit táplálkozás nem jár lemondással: változatos, ízletes és rendkívül kreatív ételkölteményei bárkit meggyőznek arról, hogy a paleolit elveknek megfelelő ételekkel a hétköznapokon és az ünnepek alkalmával is könnyen megőrizhetjük egészségünket, miközben lenyűgözhetjük családunkat, barátainkat.
Az új kötet különlegessége, hogy az egyes civilizációs betegségek kapcsán konkrét étrendi javaslatokat is megfogalmaz. Olyan receptgyűjteményt kap tehát kézhez az olvasó, amelyből bármikor biztonsággal válogathat!
Patricia Bragg - Paul C. Bragg - A böjt csodája
Paul Bragg a leghíresebb amerikai életmeghosszabbítási szakértő, míg leánya, Patricia a táplálkozástudomány jeles képviselője. Bragg saját példáján keresztül bizonyítja, hogy szuperegészség érhető el a heti egyszeri táplálékmegvonással. Az igazi diéta ugyanis nem a gyümölcsnap beiktatása vagy az ivólevek napja, hanem a böjt - desztillált víz vagy meghatározott gyógyteák mellett. Éves szinten, bizonyos ritmus szerint több napos böjt is indokolt. Bragg képet ad arról is, hogy az olvasó miként követheti a böjt során saját szervezetében a méregtelenítés oly fontos folyamatát. Mint mondja: A TERMÉSZET AZ EMBERT SZÁZ ÉVNÉL IS HOSSZABB ÉLETRE TEREMTETTE, DE CSAK MI TUDUNK GONDOSKODNI ARRÓL, HOGY SZERVEZETÜNK - A TERMÉSZETNEK EZ A CSODÁLATOS ALKOTÁSA - JÓL MŰKÖDJÖN. Mindennapi táplálékaink a bomlási folyamat során egy sor mérget visznek be a szervezetbe, amely tisztulni kíván; ehhez a küzdelemhez kell a segítség. S a legjobb segítség a böjt; amelynek révén a múlté lesz a fáradtság, és a rosszkedv - ÚJ, CSODÁLATOS ÉLETERŐT NYERÜNK.
Harvey Diamond - Marilyn Diamond - Testkontroll
Barátom örvendezve újságolta, hogy olcsóbban jár Trabantjával, mert az üzemanyaghoz petróleumot kever. Néhány hónap múlva szomorúan mondta el, hogy kocsija tönkrement. Talán hallott arról a kegyetlen "tréfáról", hogy az autó benzintartályába néhány kockacukrot dobva teljesen tönkre lehet tenni annak motorját. Ahogy nem mindegy, hogy milyen üzemanyaggal járatjuk autónkat, ugyanúgy nem mindegy, hogy milyen "üzemanyaggal", vagyis milyen étellel "járatjuk" testünket. Gépkocsi vásárlásakor használati útmutatót kapunk. Születéskor sajnos nem. A táplálkozástudomány keresi az emberi test ideális "üzemanyagát". Azt kutatja, hogy milyen táplálkozás mellett tökéletes az egészségünk és ideális a testsúlyunk. A táplálkozástudományban komoly viták zajlanak, sok kérdésben meglehetősen nagy a nézetkülönbség. "Gyümölcséről ismerni meg a fát". A Testkontroll forradalmian új módszerével milliók fogytak le és váltak energikusabbá. Két testvérem is - ezen könyv fordítói - kínlódás nélkül szabadult meg felesleges kilóitól. Én fogyni ugyan nemigen akartam, de a Testkontroll alkalmazása óta sokkal energikusabb, frissebb vagyok. Testünket agyunk irányítja, agyunkat elménk vagy lelkünk. Véleményem szerint a lélek az elsődleges, de érdemes testünket is jó karban tartani. Az Agykontroll mellett én a Testkontrollt is használom, és kitűnően érzem magam. Szívből kívánom ugyanezt minden olvasónak.
Paul Jaminet - Shou-Ching Jaminet - Tökéletes egészség diéta
Miután Paul és Shou-Ching Jaminet hosszú évekig sikertelenül küzdött krónikus betegségével, mindkettőjük érdeklődése az egészséges táplálkozás felé fordult. Öt éven át tartó kutatásaik eredményei gyökeresen megváltoztatták életüket.
A Tökéletes Egészség Diétában a tudós házaspár közérthető, világos stílusban magyarázza el, hogy tápanyagban szegény, toxikus étrendjük miként kezdi ki szervezetünket, illetve megtudhatjuk, hogyan nyerhetjük vissza egészségünket és érhetünk el tartós testsúlycsökkenést táplálkozási szokásaink optimalizálásával, méregtelenítő és immunerősítő étrenddel. A szerzők állítják: gyakran már attól a gyógyulás útjára léphetünk, ha betartunk biznyos szabályokat az egészséges táplálkozással kapcsolatban.
A kötetben számos praktikus tanács olvasható, amelyek segítségével könnyedén áttérhetünk egy egészségesebb étrendre, elérhetjük ideális testsúlyunkat, és tartósan egészségesek maradhatunk. A tudományos kutatásokon alapuló Tökéletes Egészség Diéta egyszer s mindenkorra megváltoztatja életminőségünket.
A Jaminet házaspár által kidolgozott, tudományos kutatásokon alapuló, "tökéletesített paleolit étrend" (Vogue magazin) az önsanyargatás nélküli, tartós fogyás és a tökéletes egészség kulcsa. Maradjunk egészségesek, és érezzük jól magunkat a bőrünkben!
"Ez több mint egy egyszerű diéta. Ez a tökéletes egészség programja. (...) Több száz táplálkozással és egészségmegőrzéssel fogalkozó könyvet olvastam, de a Tökéletes Egészség Diéta vezeti a toplistát." (Chris Kresser, az integratív gyógyszerészet szakértője)
"Az egészséges táplálkozással kapcsolatos legjobb összefoglaló jellegű munka, amivel valaha találkoztam. Ha csak egy könyvet terveznek elolvasni a témakörben, ez legyen az." (Seth Roberts, PhD, pszichológus, a Berkoey Egyetem professzor emeritusa)
Mezei Elmira - Paleolit finomságok gyerekeknek
Sok mozgás, friss levegő, napfény és paleolit finomságok – ezekre van szüksége gyermekünknek, hogy egészséges és boldog legyen. Mezei Elmira régóta várt, új szakácskönyve változatos, ötletes és egyszerű receptekkel segít a paleo iránt elkötelezett szülőknek összeállítani az ideális étrendet gyermekük számára. Az életmódváltást fontolgató családok is számtalan hasznos tanácsot kaphatnak, remek ötleteket meríthetnek a könyvből, hogy miként kerülhetik el a modern nyugati táplálkozás csapdáit és buktatóit, és hogyan nyújthatnak egészségesebb alternatívát gyermekeiknek s önmaguknak egyaránt. Ez a kifejezetten gyermekek számára összeállított, hiánypótló receptkönyv segítséget nyújt a paleolit étrend híveinek, hogy minél egészségesebb és finomabb ételek kerüljenek gyermekeink asztalára, és azok is tanácsot/útmutatást kapnak, akik szeretnék már gyermekkorban megalapozni a természetes ízek és ételek szeretetét. Receptkönyvünkben a legapróbbaktól a tizenévesekig minden korosztály megtalálhatja a neki való finom és tápláló paleolit ételeket, melyeknek tápanyagtartalma hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.
Dr. Filippo Ongaro - Úgy egyél, hogy jól legyél
Eszébe jutna valakinek homokot tölteni autója benzintartályába? Valószínűleg nem. Pedig majdnem ezt tesszük nap mint nap saját testünkkel. Életünk során átlagosan 30–60 tonna élelmet fogyasztunk el, ezért nem szabad alábecsülni, hogyan hatnak táplálkozási szokásaink az egészségünkre. De mit, mikor és hogyan együnk? Nehéz jól döntenünk a rengeteg tévhit, közhely és hamis vélekedés mellett.
Űrorvosi tapasztalatai alapján a szerző egészen merész, forradalmian új, személyre szabott programot javasol: Táplálkozzunk génjeinknek megfelelően! A legújabb kutatások alapján meggyőzően érvel arról, hogy a különböző élelmiszerek hogyan hatnak génjeinkre és szervezetünk természetes egyensúlyára, s ennek megfelelően miért és hogyan kell megváltoztatnunk eddigi helytelen életmódunkat, étrendünket és életfilozófiánkat. A váltás természetesen nem mehet egyik napról a másikra, hiszen a betegségek leküzdésére orientált, a gyógyszeres kezelést előtérbe helyező orvostudomány is csak nagyon lassan adja át a helyét a megelőzésre koncentráló, az egészséges életmódot és az emberi szervezet természetes egyensúlyát fenntartó orvoslásnak.
A könyv elméleti megalapozottsága mellett rendkívül sok tanáccsal szolgál arra, hogy egészségünk megőrzése és életünk meghosszabbítása érdekében hogyan változtassunk helytelen táplálkozási szokásainkon, hogyan mondjunk le az élelmiszerkereskedelem és fogyasztói társadalom csábító, de egészségre káros ajánlatairól, hogyan alakítsuk ki fokozatosan a génjeinknek megfelelő étrendünket, és mindebben hogyan segíthetünk másoknak.
Marosi Gyöngyi - Soltész Nagy Anna - Minerva hármaskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Koleszterin kalauz
Szív- és érrendszeri betegségben többen szenvednek és halnak meg, mint minden más bajban együttvéve: minden második haláleset érelmeszesedés okozta vérellátási zavarra vezethető vissza. Az erek beszűkülését, végül elzáródását (szívinfarktus, agyvérzés vagy szél ütés, trombózis)a bennük fokozatosan lerakódó koleszterin okozza. A koleszterin akkor rakódik le, ha fölösleg van belőle, ha túlteng a vérben. A vér koleszterinszintje pedig szorosan összefügg táplálkozási szokásainkkal, étrendünkkel, életmódunkkal.
Lénárt Gitta - Élő ételek könyve
Az élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Ilse-Maria Fahrnow - Jürgen Fahrnow - Az öt elemen alapuló táplálkozás
Hogyan találhatjuk meg az optimális táplálkozásmódot a különböző élethelyzetekre: a hétköznapokra és munka mellett, stresszhelyzetekre és fogyáshoz? A kérdésekre a válaszokat a könyvben ellenőrző lista segíti, hogy ki-ki pontosan meghatározhassa saját energetikai állapotát. Találhatók benne receptek és javaslatok a mindennapi táplálkozáshoz, gyerekeknek szóló ízletes ételekre vonatkozó ötletek, komplex test- és relaxációs gyakorlatok az öt elem egyensúlyának megteremtéséhez, közérzetünk javítása érdekében. Ajándék étkezési tanácsadó poszterrel!
Rudolph Ballentine - Úton az egészséges táplálkozás felé - Egy újabb evolúciós lépés
Az egészséges étrend összeállítása, testi egészségünkre gyakorolt hatása miatt, napjaink legdinamikusabban kibontakozó tudományává kezd válni. Dr. Ballentine bizonyítékok sorával támasztja alá, hogy étkezési szokásaink milyen befolyással vannak közérzetünkre. A húsalapú étrend negatívan befolyásolja a tudatot, passzivitást szül, korlátozza a kreativitást, és akadályt állít a személyes fejlődés útjába. Míg a vegetáriánus étrend elősegíti a tiszta tudatosság elérését. Ha az emberiség megteszi a következő evolúciós lépést, akkor a személyes spirituális fejlődés újabb lépcsőfokára ér, és ennek fő eszköze a vegetarianizmusra való áttérés.
Szendi Gábor - Napfényvitamin
A D-vitamin egy olyan speciális hormon, amelyre szervezetünk minden szövetének szüksége van. Megfelelő mennyiségben csak akkor állna rendelkezésünkre, ha az Egyenlítő környékén élnénk, és mindennap félmeztelenül a napon tartózkodnánk. De hála a modern kutatás eredményeinek, mai viszonyaink közt is lehetővé vált, hogy kialakítsuk az evolúciósan optimális D-vitamin-szintünket. A mai kor emberénél ugyanis - hasonlóan a folyamatos C-vitamin-hiányban szenvedő középkori tengerészekhez - a D-vitamin fel nem ismert hiánya a legkülönbözőbb súlyos betegségek kialakulásához vezethet, amelyeket aztán a nyugati orvoslás méregdrága gyógyszerekkel és beavatkozásokkal próbál - meglehetősen sikertelenül - kezelni. Vitaminhiányt azonban csak vitaminbevitellel lehet megszüntetni!
Az egészség - ahogy mondani szokás - bármennyit megér. Ehhez képest a D-vitamin filléres tétel. Ám amíg erre nem ébred rá az egészségügyi kormányzat és az orvoslás, nem tehetünk mást, mint hogy a saját kezünkbe vesszük egészségünk védelmét.
Belinszki Zoltán - Dián Tamás - Csak ettem és fogytam
Ez nem egy hagyományos könyv.
Egy rendszert tartasz a kezedben, amely átalakítja a gondolkodásodat, és elindít a fáradság nélküli, kényelmes fogyás felé. Úgyis mondhatnánk: ez egy könyv alakban működő varázslat.
A használata egyszerű. Kezdheted az elején, a végén, vagy a közepén... Akármilyen sorrendben is olvasod, hatással lesz rád.
Megtudod, hogyan lehet lefogyni evéssel. Rájössz, miért hízlal a koplalás. Megismered az ABC-rendszert, és rádöbbensz, mitől fogytak le könnyedén több ezer kilót a Zsírégető Klub tagjai.
Közben pedig Te magad is átalakulsz.
Mert tudnod kell: ez a könyv működik.
Mi, a Zsírégető Klub tagjai tudjuk, hogy hamarosan köztünk leszel. Nem sokkal a könyv elolvasása és megértése után, Te is megszabadulhatsz a plusz kilóidtól.
Készen állsz a kalandra? Kellemes Zsírégetést!
Gaálné Labáth Katalin - Mit egyen az epebeteg?
Az epehólyag és epeutak betegségei - Étrend és epebetegség - Élelmianyagaink és élelmiszereink értékelése az epebetegek diétájának szempontjából - Gyógynövények az epebántalmak kezelésében \(fitoterápia) - Ételreceptek -Mintaétrendek - Élelmiszerek energia- és zsírtartalma - Konyhai eszközök mértéktáblázata . A receptekben szereplő ételek tápanyagtartalma.