Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


ptagi
4.5/5

Bár ​a református kegyességben ennek nincs nagy hagyománya (vagy másképp hívjuk ugyanazt), én mégis szeretem a lelkigyakorlatokat. Amikor tematikusan kicsit a mélyére lehet gondolni a dolgoknak, Istennek, önmagamnak.
Böjte Csaba könyvecskéje ilyen. És mint ilyen, nagyon jó!
Semmi fölösleges magyarázkodás, magyarázgatás. Néhány jól irányzott mondat, néhány mélyre hatoló kérdés – és minden adott is ahhoz, hogy megálljunk egy picit Isten előtt.
Érdekes lelki utazás volt reggelente kézbe venni, és a gondolataimat papírra vetni – és aztán visszaolvasni.

Én nagyon remélem, hogy egyszer megépül az a zarándok-ösvény, amelyen fizikailag is végig lehet járni ezeket a stációkat.


calmovato
5.0/5

Nagyon ​nincs időm mostanában olvasni, így Böjte Csaba alig száz oldalas könyve egyfajta lelki felüdülés volt számomra. Nem vagyok hívő ember, (illetve hinni csak egy egyetemes erőben hiszek), de rengeteg párhuzamot véltem felfedezni a lényegre törő tanítások és a saját életfilozófiám között. Tényleg egy lelki útravalónak gondolom, ami ha nem is teljes egészében, de igen csak sok tekintetben szerencsés lenne, ha sokak lelki könyvespolcában helyet foglalna.
Az emberiség történetében sokszor beütött már a crach, és könnyen eltudom képzelni,hogy lesznek ennél jóval mostohább állapotok még, amikben az efféle filozófiákat ugyan úgy a túlélő hátizsákunk egyik flakkjába kellene csúsztatnunk, ahogyan az élelmet és a folyadékot.

Böjte Csaba egyébként olyan értéket képvisel, amihez nem kell feltétlen Istent megtalálni, elég cselekedni, és bízni abban,hogy a jó ugyan olyan mértékben terjed, mint ahogy sötétebb időkben az ellenségeskedés, és a butaság. És ha nem is feltétlen a Biblia által leírt vallásfilozófiában és alakokban hiszünk, a jó cselekedetekben való hit még senkinek sem ártott meg.


Wik
5.0/5

Lehet ​én voltam figyelmetlen, de amikor el kezdtem olvasni meglepett, hogy ez igazából egy 15 állomásos lelkigyakorlat. Mint lelkigyakorlat tetszett. Tetszett, ahogy rávilágít dolgokra, ahogy elgondolkodik az ember azon, hogy valójában mennyire is állja meg a helyét tetteivel a Tízparancsolatot illetően. Böjte Csaba gondolatairól meg nincs mit mondani, aki szereti az ezt is imádni fogja. Ezzel így vagyok én is.:) Aki egy lelkigyakorlatra vágyik, annak szívből ajánlom.


Filippino
5.0/5

Élő ​imakönyv, a szó szoros értelmében.


Anna_Casea
5.0/5

Rendkívül ​tanulságos könyv, nagyon tetszett.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.5/5

Statisztika

65.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók