Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


egy_ember
2.0/5

Dupla ​szenvedés volt. Téma és színvonal. Előbbire legalább fel voltam készülve.


morzsi
3.5/5

Miközben ​olvastam, végig szerettem volna azt hinni, hogy ez az egész történet csak fikció, ilyen soha, senkivel nem történhet meg, annyira kegyetlen, fájdalmas, és nyomasztó…
Iszonyatosan megrázó könyv volt, pedig úgymond ‘nem egy nagy kaland’.


somogyiréka
4.0/5

Abból ​indulok ki, hogy Czapáry Veronika minden egyes szava a megtörtént eseményeket hűen tükrözi. Nincs ferdítés, képzelődés, mindenki pontosan és úgy tette, ahogy az írónő leírta..(ha viszont képzelet szüleménye a mű, akkor minél gyorsabban egy határozott mozdulattal a kukába bele, szórakozzon velem a….)
Ahogy a fülszöveg is írja, a regény egy megfejthetetlen időben kering egy helyben. Egyszerre tűnik kislánynak, de ugyanakkor már kamasz is a mesélő. Fülledt, vészterhes lakótelepi évek, ahol az egyetlen kijárat az ablakon keresztül a betonjárdára nyílik, és a mázlisták legalább az ötödiken laknak, ahonnan már tuti az szétloccsant agyvelő.
De minden ponton érthető ez a kijáratkeresés, ugyanis a főhős kislányt egész gyerekkorában az apja molesztálja,anyja veri, apja veri, testvérei utálják..soroljam még a retteneteket?
És egyetlen menedéke az a sok játékbaba, akik körötte élnek, s megértik, meghallgatják, de szép lassan ilyen-olyan kukákban végzik azok is.
Nekem egységes a mű szövege(szövete). Sehol semmi kikacsintás, feloldás, az elmesélő végig ez a kortalan alak, aki valahol a gyerekkorban rekedt mégis. Naná, hogy is lehet ebből felnőni? A fát már fácskaként olyan mélyen metszették meg, törték ketté…Csendben vinnyog 243 oldalon át, de egy ponton túl már ehhez is fáradt, inkább csak az a k.va ablakot nézi, ahol a nővére ki mert ugrani, ő meg nem..

Hol vannak ezek a szörnyek, kik ha jól számolom, négy gyerekeknek adtak életet? Elvileg élhetnék még. Ha mindez tényleg igaz, nem kéne ennek a műnek nagyobb hírverés? Nem kéne ezeket a férgeket az utcára kiállítani, és élve…mint a középkorban?

Ugye, a teljes igazságot írtad le, Veronika? Mert én minden szavad komolyan vettem, itt nem szeretem a ferdítést, a homályt. Ugye tudnak a szüleid arról, hogy most már egy ország ismeri a gaztettüket?Hajrá, hogy mindezt regényben is. Szabad felületet az össze titoknak, derüljön ki az összes gaztett.Bűnhődjön az elkövető, míg világ a világ, ne bocsásson meg neki senki, isten meg pláne ne!


NaKi1122
4.5/5

Kivételesen ​szerettem volna, ha jó lett volna a vége…


jadett
5.0/5

Frusztrált, ​dühített és kiábrándított a történet. Mégis beszippantott. Szeretném azt hinni, hogy ilyen dolgok nem történhetnek meg egy kisgyerekkel. De sajnos mégis. És az egészben ez a legijesztőbb.


zsoltika
3.0/5

Közepesen ​gyenge feldolgozása egy nehéz témának. Ha csak ennyit akart a szerző akkor jónak is mondhatjuk, de sajnos ez kevés különösen ehhez a témához.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

12.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók