Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Rézangyal
0.5/5

Mondanám, ​hogy Szurovecz Kitti rátalált a hangjára, de ez így persze egészen egyszerűen nem igaz. Viszont nagyságrendekkel jobb volt, mint a Csillámpóni. Hogy akkor miért is a fél csillag? Elmesélem.

Először is ismerkedjünk meg a szereplőkkel:
Lillus: baromfi feldolgozó, kurva, topmodell, Sztár születik műsorvezetője
Ede: Lillus managere, titokban szerelmes belé
Nóra: Ede felesége, pszichológus, a kis Réka mamája is hozzá jár, még mindig Gézát szereti (aki már ezer éve meghalt)
Gergely: Géza bátyja, gyerekorvos, Nóra elsőlátásraszerelme
Botond: Lillus pasija, szélhámos, emelt díjas sms-ekben utazik
Barbara: Lillus volt kurvatársa Dubai-ban
Zoltán: TV Max igazgatója, a Sztár születik műsor megálmodója
Hélia: Zoltán felesége, Gála magazin újságírója
Attila: Gála magazin főszerkesztője, Hélia volt vőlegénye, szexuálisan aberrált, pedofil állat
Réka: Sztár születik egyik kis csillaga, Attila bá’ szeme fénye… igen, úgy
Ildikó: Réka anyja, Attila bá’ mostoha testvére és szeretője
Valentin: Sztár születik műsorvezetője, később Réka pasija
#Tuti kihagytam valakit. A fene tudja követni ezeket.#

Aki az alábbi felsorolást végigszenvedte, az nagyjából már tisztában is van a könyv menetével. Ha nem, akkor nagy körvonalakban elmesélem, vigyázat spoileres lesz!

Nah, szóval Lilluska dubajozott Barbarával, ahonnan Ede megmentette és világhírű topmodellt faragott belőle. Ohhhje! . Lillus Botonddal kavar, de nem tudja, hogy a srác nemzetközileg körözött bűnöző. Indul egy új műsor, a Sztár születik, amiben cuki kisfiúk és kislányok énekelnek, köztük Réka, akit a nagybátya megpróbál megerőszakolni, miután az anyját már megunta. A Sztár születik szellemi atya Zoltán, aki vaskézzel irányít mindent – kivéve a feleségét Héliát – felkéri Lillust és Valentint a műsor vezetésére és Botondot, a szavazó sms-ek kezelésére.
Nóra – Ede felesége – Ildikót (Réka anyukáját) próbálja kigyógyítani Attila bá’-tól való szexuális függéséből. Miközben a házasságuk Edével tönkremegy, de nem baj, mert Géza sírjánál találkozik Gergellyel (Géza testvére) és egymásba szeretnek, de ízibe vagy legott (kinek melyik tetszik). Hélia (kicsit segítek: ő Zoltán felesége) beleun a nagy otthoni semmittevésben és elmegy a volt vőlegényéhez Attila(’bá)-hoz, hogy a híres bulvármagazin újságírója lehessen.

Nah, innentől szabadul el a pokol, mivel Hélia (Barbara segítségével) kiszimatolja a dubajozást és szépen meg is írja a Gála magazinba. Ezzel kib… va a saját férjével, Lillussal, Edével és a fent említett össze szereplővel, mivel így a műsor ugye, bukta. Arról nem is beszélve, hogy a Nemzetközi Nyomozóiroda is megneszeli az emelt díjas sms-ek mahinálását.

Most, hogy egész Magyarország Lillus dubajozásán csámcsog akár hátra is dőlhetünk, mert a történet izgalmas, fordulatokban #és nevekben# gazdag története itt nagyjából véget is ér, már csak a szálak elvarrása következik.

Ede kiáll Lillus mellett, Zoltán kiáll Lillus mellett, Valentin kiáll Lillus, Réka és Ildikó mellett. Nóra Gergely karjaiban vigasztalódik. Hélia lelövi Attila bá’-t (ne kérdezzétek, ez egy külön történet, Lakatos Levente is sírt rajta). Botond lelép, kitaláljátok hová? Nah? Segítek… hát persze, hogy Dubai-ba! Nemzetközi elfogatóparancs, magánnyomozó, Lillus a csali, nem sikerült, jajmostmilesz… leginkább semmi. Barbara… istenemhagyjukmárabba… nem érdekes.

Szóval minden jó, ha vége jó. Borzalmas csapnivaló fércmű, áthallásokkal Fejős “sok szereplőt mozgatok, magam sem tudok ki, kicsoda” Éva, Vass “cuki vagyok, szeressetek” Virág, Lakatos “mindenkit megdugok” Levente könyveiből. És persze az összes bulvárlap szennymocskában való tapicskolása, amitől olyan, mintha nagy dózisban kapnád a világ összes szemetét. Hát, ez a Smink nélkül. Nem szórakoztam rajta olyan jól, mint a Gyémántfiún, inkább dühített. Leginkább azért, mert egész egyszerűen alátámasztotta a teóriámat, miszerint ezeket a sorozat gyártott magyar lektűröket pár fős csapat találja ki, alkotja meg és adja el egy cuki arccal, amely jól mutat a metró falán. Akár lehetnének ezek habkönnyű olvasmányok is, teljesség igénye nélküli szórakoztatás, csak ne vennék magukat ennyire komolyan.


Jeanne_Green
0.5/5

Nem ​is tudom, hol kezdjem. Vártam pár napot a könyv olvasása után az értékelés megírásával, hátha lecsillapodnak egy kicsit a bennem dúló indulatok . Sajnos nem így történt. Egyszerűen képtelen vagyok lehiggadni, ha erről a remekműről van szó, felháborít, hogy ez a szöveg ebben a formában nyomtatásba került.

Az első, ami nyomot hagyott bennem, az ajánló volt. Már annak olvasásakor el kellett volna hajítanom messzire a könyvet, de nem tettem. Na nem azért, mert annyira érdekelt, hogyan vezet végig a főállásban “sztárinterjúkat” író fiatal írónő az “érzékletesen megjelenített médiavilág” útvesztőin, vagy mert “történetének meghökkentő csavarjain még hosszú ideig” gondolkodni szerettem volna. Rá kellett jönnöm, hogy mazochista vagyok.

A második rossz döntésem az volt, hogy elolvastam a köszönetnyilvánítást. Rögtön az első sorában helyesírási hibát találtam, ami számomra elég rossz ómen. Nem vagyok “nyelvtannáci”, de az ilyen dolgoktól kinyílik az a bizonyos bicska a zsebemben. Sajnos az egész könyvre jellemző a magyar helyesírási szabályok sajátos értelmezése, és újfent felmerül bennem a kérdés: látta ezt korrektor? Tudom, az írónő nem a Magyar Nyelvőrnél áll alkalmazásban, de vegye már a fáradságot, hogy ha megcsillogtatja műveltségét és megemlít egy verset, akkor azt helyesen teszi! /Ld. Ady Endre: Héja-nász az avaron/

A cselekmény elemzésébe mélyebben bele sem mennék. A sztori nem különösebben mélyenszántó, finoman fogalmazva is mentes minden magvas gondolattól. Tudom, az írónő nem a Jelenkornál áll alkalmazásban… A szereplők unalmasak és közhelyesek, tökéletes prototípusok /gengszter – naiva – szegény lány, aki rossz útra tér – vaskalapos értelmiségi szülők – alkoholista apuka – unatkozó feleség stb./, akik nem fognak nagy meglepetést okozni. Hiába az idegesítő ugrálás az időben és a nézőpontok között, a történet lapos, mondhatni gagyi, amit azzal akarnak eladni, hogy teletűzdelik profán kifejezésekkel. A farok, kurva és dugás szavak gyakori használata helyett inkább a szöveg kidolgozottságára és a névválasztásra /Valentin, Hélia/ kellett volna még egy kis időt szánni, vagy elégetni az egész kéziratot – ez utóbbival szerintem mindenki jobban járt volna.

Egyetlen dolog vigasztal: legalább Szurovecz Kitti jól szórakozott, amikor megírta a könyvet.


Lulma
1.0/5

Elolvasom ​a sztori miatt, de amúgy bakker… Ekkora szennyet :( pedig már olvastam mást az írónőtől és az nagyon tetszett.


Annyira ​borzalmasan rossz volt ez a könyv, hogy arra nincsenek szavak! Unalmas klisé unalmas klisé hátán. Az egész történet kiszámítható volt. Az egyetlen csillagot arra tudom adni, hogy a végén volt egy történés, amire nem számítottam és meglepődtem rajta. A párbeszédeken konkrétan sírni tudtam volna annyira förtelmesek voltak. Lilla egy szőke buta liba, akinek mindenki a lábai előtt fekszik, Attila a bunkó médiamogul, Ede a jóképű menedzser, aki után futnak a lányok. Dög unalom.
És akiben felmerül a kérdés, hogy miért olvastam el: egy kihívásra kellett.


Pippin
0.5/5

Egyetlen ​szóval tudnám jellemezni… borzalmas. Már az elején is éreztem, hogy ez a könyv nem fog a kedvenceim közé tartozni, de nem hittem volna, hogy ennyire viszolyogni fogok tőle. A szereplők mindegyike az agyamra ment, az írónő stílusától kirázott a hideg (meg a fogalmazásától is… nagy kislány… ez mi? Vagy nagylány, vagy kislány, nem?), elég figyelmetlen vagyok, de itt az összes nyomtatási hibát sikerült kiszúrnom, és a különleges kifejezések, mint pl. a pillangócsók… na ott már legszívesebben a tűzre vetettem volna a könyvet…


Loveiny
4.0/5

Egy ​tanács: Senki se olvassa ezt a regényt se buszon, se vonaton, olyan helyen soha, ahol valaki bele tud olvasni rajtatok kívül. Néha pironkodva kellett becsuknom és eltennem a regényt, mikor arra gondoltam, hogy a néni, aki mellettem ül esetleg beleolvas abba, amit épp olvasok.


brena
2.0/5

FB ​által ismertem meg a könyveit,akkora felhajtás van körülötte…Elsőként ezt olvastam tőle,másik kettő is olvasásra vár…hmm…. nehéz megfogalmaznom..kevés volt…valahogy többet vártam..olyan fejősévás(egy könyv is sok)..örülök,hogy akcióban vettem…
Remélem a másik 2 könyve jobb lesz….


Aranymag
5.0/5

Izgalmas, ​pörgő, elragadó. Kitti abba a világba kalauzol minket, amire mindenki szomjazik, amiről a bulvárban akar olvasni. Ezért vesszük a lapokat. Ő megírja, milyen a sötét, bűnös, gengszteres világ mindemögött a csillogás mögött. Kellemes, szórakoztató, derűs. Izgalmas, nem várt fordulatokkal. Néhol nyers, és alkalmazkodó a mai világhoz. Nekem tetszett.


szal_ka_H70
0.5/5

NEM! ​NEM! NEM! Mi ez a borzalom? Mi az a PILLANGÓCSÓK? Kitti nagyon nem az én írónőm, de ez még a tőle megszokott gyér stílustól is rosszabb. Ez egyszerűen UNDORÍTÓ. És jön az újabb könyv… Istenem, szegény fák…


MVivien
4.5/5

Nekem ​tetszett ez a könyv a fél csillagot csak azért vontam le mert néha kissé alpári volt.A történet az elejétől kezdve izgalmas és fordulatos volt.A cím szerintem nagyon találó hiszen bemutatja mi van a csillogás mögött.Akit kedveltem a könyvben az Réka volt aki még egy kislány és Valentin is szimpatikus volt szerintem nagyon összeillő páros.Attilát utáltam benne egy perverz gazember.Lilla is szimpatikus volt bár egyes helyzetekben én biztosan máshogy döntöttem volna.Edét én nem kedveltem meg ahogy Barbarát sem.Jó volt az is szinte minden szereplő szemszögéből olvashattuk a történetet.Elgondolkodtató könyv volt.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók