Ajax-loader

„A ​látható horizontot szüntelen fáradsággal véges-végig bejártam.”
Ez a mondat lehetne mottója annak a két könyvnek, melyben Füst Milán mintegy intellektuális önéletrajzát írta meg, az életről való gondolatokat értve a szón: világnézetek felépítését és lerombolását, szüntelen keresését a minden igazság mögött megbúvó még mélyebb igazságnak. De a gondolkodás és magatartás e változásait nem elvont tételekben mondja el, hanem eredendően művész módjára: a gondolatok hideg fényét egy sajátos keleti mesevilág varázsával melegíti át.
A bölcs Hábi-Szádi, a gonosz bankigazgató Abu-Szálik, a világvándor Hamuján és a többiek története tehát ez a két könyv, de „ez mind én voltam egykor” – vallja a tavaly megjelent kötet címében a szerző, s „Hábi-Szádi küzdelmeinek könyve” ugyanezt az alakokra bontott és mesékbe sűrített önvallomást folytatja. Ha folytatás is, önálló munka, elkülönülő témakörrel: az erkölcs és az erkölcstanok problémáinak könyve.
S mert nem valami kiagyalt és formális etikai rendszert akar felállítani hanem nevelni és segíteni, ezért mindenekelőtt az emberi küzdelmek könyve, az értelem és az ösztönök, az akarat és a megfáradás napról napra megújuló küzdelméé.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók