Ajax-loader

Háború ​a háborúban – Harc a túlélésért

Charles Henderson vietnami veterán felejthetetlen klasszikusaiban, A mesterlövészben és a Silent Warriorban bemutatta a vietnami frontéletet. Most egy drámai haditörvényszéki tárgyalás megrázó történetét írja le – egy háborút a háborúban, ahol a harc nem a győzelemért, hanem a túlélésért folyik.

Vietnamban nagy különbség van aközött, hogyan kellene zajlaniuk a dolgoknak, és hogyan zajlanak valójában. Az Egyesült Államok hadserege a „dzsungelszabályok” szerint próbálja megoldani a felmerülő problémákat, sok esetben a kényelmet helyezve az igazságosság elé. Erre a harcmezőre lép rá Terry O’Connor, a Legfőbb Katonai Ügyészség századosa – és a csata rögtön egy gyilkossággal kezdődik.

A dzsungelben eltöltött hosszú nap után Celestine Anderson közlegény visszatér a bázisára, ahol rasszista fehér tengerészgyalogosok kötekedni kezdenek vele. Valami elpattan benne, és a gyalogsági fejszéjét egyik sértegetője fejébe vágja. A tapasztalatlan O’Connort rendelik ki védőnek a látszólag egyszerű ügyben, ám a százados a vietnami konfliktus közepén köt ki, ahol a lövedékek felülírják a szabályokat, és a végső bíró a halál. A kegyetlenség és az igazságszolgáltatás igaz történetével Charles Henderson folytatja a hagyományt, és ismét a vietnami amerikai szerepvállalás sűrűjébe kalauzolja az olvasót.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók