Ajax-loader

Sarah ​Carr-Gomm, a művészettörténet professzora nagyszerű ismertetővel szolgál a nyugati művészet nagy témáit alakító kulcsfigurákról, eseményekről, legendákról és szimbólumokról. A hetvenöt nagy művel s több mint hetvenöt sokatmondó műalkotás-részlettel látványosan illusztrált könyv a művészet hét évszázadát öleli fel-a középkor mesterműveitől a huszadik századi remekművekig.
A könyv öt, egy-egy nagy témakört feldolgozó fejezetből áll: Görög és római mítoszok és legendák; a Biblia és Krisztus élete; Szentek és csodatételeik; Történelem, irodalom és művészetek; valamint Szimbólumok és allegóriák.Minden egyes fejezet a nyugati művészet leghíresebb festményeinek csokrával kezdődik; a képeket tanulságos elemzés, valamint legjellegzetesebb figuráinak és szimbólumainak magyarázata kíséri. A fejezetek második része alakok és jelképek tematikus útmutatója, a fő témát kiegészítő egyéb vonatkozásokkal és lábjegyzetekkel.
Minden művészetszerető, képtárlátogató és művészettörténész ideális társaként egy a könyv új módon kelti életre a nyugati művészet nagy alkotásait- ahogy a fő motívumaik ismeretéhez elvezet, úgy válik egyre élvezetesebbé tanulmányozásunk. Miközben Sarah Carr-Gomm átkalauzol bennünket a művészet jelképrendszerének labirintusán, a művek lényegi megértésének gazdag kincsére teszünk szert.

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók