Ajax-loader

Szellemisége ​időszakoknak és helyeknek is van. Találkozva velük megéljük és átérezzük őket, emelkedettséget, szépséget jelentenek számunkra. Mindezt felidézni, megörökíteni hit a maradandóságban. Az egyes ember és a települések — amikor átgondolják lehetőségeiket, meghatározzák helyüket és jövőképet vázolnak fel maguknak — arra a szellemiségre alapoznak, amely évszázadokon át fönntartotta, átjárta a közeget, a térséget, amelyben éltek ők maguk és elődeik. Gondolkodásunk, együttélési szabályaink, hitünk, kultúránk két évezrede és állami létünk ezer esztendeje történt meghatározó átalakulása alapvető értékeinkre irányítja a figyelmet.

Homokkomárom, a “csiszolatlan gyémánt” is természetes módon szellemi és földrajzi adottságainak ismeretében keresi a maga helyét. A Nagykanizsától 13 km-re fekvő falu a török kor után koblenzi németekkel népesült be, mára magyar identitású népesség lakja. Itt minden hónap 13-a engesztelő zarándoklat napja. A gyakori zarándoklat és a borvidéki rangú szőlőhegy teszi igazi drágakővé.

Innen indult az a kezdeményezés is, hogy — első alkalommal a millennium tiszteletére — kerékpáros zarándoklatra kerüljön sor Máriagyűd és Homokkomárom között, mely kezdete lehet egy kárpát-medencei magyar és egy egész Európát átszövő mozgalomnak.
Egy hely és egy korszak szellemét idézi e kiadvány, amikor az első zarándoklatot és helyszíneit igyekszik megörökíteni.

Strausz Ferenc

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
kívánságlistán
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók