Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Sz_Flóra
5.0/5

Ez ​a kedvenc részem, ugyanis Tracy hiába kerül ki a gyerekotthonból a nagyvilágba, ide-oda teng-leng, nem találja az igazi otthonát, ami több felismeréshez is elvezeti a kis vadócot. Cam igyekszik a kedvében járni, ám Tracy heves vérmérséklete újabb és újabb konfliktusokat generál.
Két új szereplő jön képbe: Foci, aki Tracyhez hasonlóan tudja, milyen az, amikor a szüleid cserbenhagynak, valamint Alexander, akinek látszólag szerető, gondoskodó családja van, mégis elvárások súlyát helyezik a törékeny srác vállára. A három lázadó iskolakerülő akarva-akaratlanul is összekovácsolódik, őrültebbnél őrültebb szituációkba keveredve. Nem egy tipikus barátság kialakulását figyelheti meg az olvasó, számtalan humoros, de megdöbbentő jelenettel tűzdelve. Tracy és Foci lobbanékonyságát remekül ellensúlyozza a szelíd Alexander, aki nem egyszer pórul jár a másik kettő hirtelen haragú természete miatt. Végül persze mindannyian rádöbbennek, mekkora szükségük van egymásra.
Végre megismerhetjük Tracy oly’ sokat emlegetett anyukáját. Érdekes, amikor naiv gyerekként olvastam a könyvet, annyira szorítottam érte, hogy Tracy vágya teljesüljön, felnőttebb fejjel viszont azonnal megállapítható, milyen is az anyja valójában. Ekkor világosan kikristályosodik Tracy sebezhetősége, a szívem szakadt meg érte. Bármilyen rosszcsont szokott lenni, az egyetlen, amire vágyik, egy meleg otthon, szerető családdal, és természetes, hogy a szülőanyja mellett akarja mindezt megtalálni.
Bennem mély nyomot hagyott a Ki mer többet?. Humor, cselekmény és érzelmek szempontjából simán lekörözi az első részt, amit szintén imádtam, de ez az, amelyik óriási kedvencemmé avanzsált. <3


MrBones
4.5/5

Alapvetően ​tetszett.Nem tudom, egy burokban nevelkedő gyereknek talán durva lehet a könyv, illetve nem biztos, hogy minden problémát, apró érzelmi rezdülést le tud venni…a félelem, és bánat miatti vagdalkozások, egymás cséplése szóval, és tettekkel, nem biztos, hogy mindenki számára ismerős ilyen mélységben..tracy sajátos tapasztalatai szerencsére nem mindenki számára lehetnek ismerősek..Ugyanakkor nagyon igaz könyv, olyan gyerekekről, akik nagyon érzik, és értik a saját elhanyagoltságukat, és érzelmi kiszolgáltatottságukat, sodródnak, harcolnak az érzéseikkel, sokszor maguknak is hazudnak, miközben tudják az igazat, majd megint hazudnak..a túlélésért…ugyanakkor Wilsonnál ez mégis mese, mert nem keverednek el, nem szippantja be őket a kemény világ, gyermeki ártatlanságuk, tiszta tudatuk, emberségük megmarad…míg a valóságban nem biztos, hogy megúsznák az igazi csellengést. Őrültségeiknek nincs igazi következménye, míg a valóságban nem biztos, hogy a leírtak ennyire könnyen vehetőek lennének. Tracy Beaker is nehéz gyerek, érzelmi viharai viselkedésében is látszanak.egy sokat megélt bölcsessége sugárzik belőle, ahogyan a körülötte levő világot, és magát látja..ugyanakkor tapasztalatom szerint ez az önelemzés egy jóval idősebb korosztályra jellemző…Vehetjük úgy, hogy egy jó könyv a barátság, és az igazi szeretet erejéről, a mondatok mély igazságait azonban érdemes átgondolni és megbeszélni..a könyv mélyebb rétege kínál erre alkalmat.


Ekesgyb
5.0/5

Ez ​a korábbi könyvhöz képest vastagabb volt, viszont rengeteg sok dolog történt benne. Tracy élete kezd jóra fordulni, és ismét találkozhat azzal a személlyel, akire régóta várt. Az anyukájával. Ám rájön, hogy az anyukája mégsem olyan életet él, ahogy azt Tracy elképzelte…….


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók