Ajax-loader

Hierotheos ​Vachos atya harmadik könyveként jelent meg magyarul ez a könyv (Egy éjszaka a Szent Hegy sivatagában, 1997, 2004; Bevezetés a keleti keresztény lelkiségbe, 1998), most már második kiadásban.
Ez az újabb könyv olvasmányosan komoly, s valljuk be, nagyon is aktuális témát elemez. Az okokat a könyv is taglalja. Azon túl, hogy korunkban talán több betegség teszi próbára az ember szervezetét – vagy a fejlődés következtében többről szerzünk tudomást – ehhez adódik még, s talán nem függetlenül, hogy az ember lelke beteg, és ez a betegség megzavarja kapcsolatát Istennel, saját magával, embertársaival, de még a természettel is. Ezen problémák orvoslásában, gyógyításában az igaz-hitre építő keresztény lelkiség szerepe hallatlanul nagy, beleértve az Egyház szerepét is. Itt legalább annyira igaz, mint testi épségünkkel kapcsolatban, hogy a legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés. Erre utal a címben a gondozás. A könyvben életszerűen visszaadott párbeszéd szinte bennünket is odaültet a kérdezők és a csodálkozással és csodálattal figyelők közé. Ha a könyvet figyelmesen elolvassuk, átelmélkedjük és elsajátítjuk, akkor már csak alkalmazni kell az olvasottakat az életben. Igaz, ez a nehezebb feladat, de éppen azért olvassuk el a könyvet, hogy könnyebb legyen.
“… Ahogy haladtam előre a szövegben, úgy tárult fel előttem egy gazdag, új világ, amit bár be tudtam illeszteni az én más hagyományokon nevelkedett lelki életembe (pl. zsoltárimádság, lelkivezetés). Örömmel ajánlom a könyvet mindazoknak, akik veszik a bátorságot, hogy hiányosságaikkal szembesülve elmélyítsék lelki életüket, és fáradtságot nem kímélve keressék az Urat.” (B. Á. lektor véleményéből)

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók