Ajax-loader

Nagy ​örömmel nyújtjuk át az Olvasónak PRODROMOS sorozatunk második kötetét, amely a keresztény Kelet nagyböjti lelkiségéről és liturgikus életéről szól. Négy, a maga nemében is kimerítő és az ortodox keresztény hívek közt évtizedek óta népszerű tanulmányt jelentetünk meg egy könyvben. Alexander Schmemann két írása a nagyböjtről és a nagyhétről a húsvéthoz vezető lelki utazást mutatja be, végigkövetve a böjti időszak egyes stációit, ahogyan az ma is él a keleti kereszténységben. Olivier Clement tanulmánya nagyszombat és a húsvét éjszaka történéseire koncentrál, végül Schmemann egy rövidebb írásában – amelyet a szerző a nagyböjtről szóló könyvéhez csatolt – a szentáldozás jelentőségéről és gyakorlatáról elmélkedik.
Kötetünkkel az ortodoxia gazdag, de hazánkban talán kevéssé ismert liturgikus hagyományának legszebb időszakát szeretnénk bemutatni.
“Remélem – írja Schmemann könyvének előszavában-, az olvasó felfedezi magának, hogy e világban semmi sem oly gyönyörű és mély, oly ihletett és ihletet árasztó, mint az, amit Atyánk, az Egyház akkor tár fel és ad nekünk szabadon, amikor belépünk a >>böjti tavasz<< áldott időszakába.”

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók