Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


tthbrg_
5.0/5

Folyamatosan ​azon agyaltam, hogy mi is történt valójában azon a szörnyű januári éjszakán. Bármire is jutottam, nem számítottam a tényleges megoldásra. Wow.
A kedvenc Gillian Flynn könyvem lett.


k_mesi
5.0/5

Habár ​Libby személye teljes mértékben ellenszenves volt számomra, ez nem riasztott vissza a könyv elolvasásától. Eleinte lassan haladtam vele, de ahogy felgyorsultak az események, már-már letehetetlenné vált az olvasmány. Hihetetlen, hogy milyen nyers erővel képes megjeleníteni Flynn a szereplőket, és ugyanolyan hitelesen mutatta be a lázadó tinédzsert, mint a kétségbeesett, szánalmas anyukát. Nagy erejű könyv, örülök, hogy ez volt az első thriller/krimi, ami a kezeimbe került, nem bántam meg, hogy elolvastam!


Nagyon ​szomorú vagyok, hogy ezennel elolvastam Gillian Flynn összes regényét (3-at írt eddig), és várnom kell a következőre. :( Érdekes, hogy a hihetetlenül ellenszenves főszereplő ellenére mennyire működött nekem ez a regény. Libby ugyanis lusta, önző, sekélyes, alig tudnék róla valami jót mondani… de a hármas gyilkosság rejtélye mégis egyből beszippantott és imádtam a nyomozás minden részletét. Tetszettek a Ben és Patty által narrált fejezetek is, amik a gyilkosság napját mesélték el. Ezek miatt a flashback-ek miatt végig előnyben éreztem magam, hogy többet tudok mint Libby és hamarabb rájövök majd, hogy mi történt. Hát ez nem így történt, csúnya magyarítással élve: Nem láttam jönni! :D Nagyon fordulatos, jól felépített krimi de gyengébb idegzetűeknek nem ajánlom mert Gillian Flynn most is eléggé elmerül az emberi lélek legsötétebb bugyraiban és elég sok gyomorforgató jelenetet írt. (És most nem is a gyilkosságokról beszélek, nekem nem ez volt a legdurvább ebben a könyvben.)


Mónika_K
4.5/5

Egészen ​biztosan nem tudnám végignézni a könyvből készült filmet, annyira gyomorforgató volt néhány rész, a részletesen leírt véres jelenetek (és nem csak a gyilkosságok).
Tetszett, hogy több szereplő szemszögéből rakta össze az eseményeket, így végig találgatni tudtam, hogy ki lehet a gyilkos. Részben jó nyomon is jártam, de [spoiler]arra nem számítottam, hogy nem egy gyilkos van. Vagyis nem az lepett meg, hogy két gyilkos van, hanem a két különböző indíték.[/spoiler]
A végét kicsit összecsapottnak éreztem. [spoiler]Miközben Libby lépésről lépésre haladva találja meg Diondrát, elhamarkodott befejezésnek tűnik, hogy a biztosítási csalásos szál gyakorlatilag véletlenül derül ki. Viszont maga a megoldás, a biztosítási csalás nagyon ötletes, valószínűleg a legtöbb olvasó nem ilyen gyilkosra számít.[/spoiler]


X


Monday
3.5/5

Közel ​sem tetszett ez annyira mint a Sharp Objects.
Libbyt az elején egyáltalán nem kedveltem, mondjuk a végén sem, de ott valahogy már nem is tűnt fontosnak. Persze érthető miért lett olyan amilyen, de attól még irritáló volt. A vége nagyon nem tetszett, ez így olyan fura volt. Libby szándékai az elején nyilvánvalóak voltak, de hogy utána miért folytatta a keresést, valahogy annyira… megalapozatlan volt. (?) Mármint értem, hogy le akarta zárni, kíváncsi volt stb., de az írónő azért ezeket be is mutathatta volna. Még mindig úgy gondolom, hogy remek írónő és alig várom, hogy megint kiadjon valamit, de nem lett ez a kedvencem tőle. Picit Chuck Palahniuk feelingje volt.


vikike07
4.5/5

Lebilincselo ​konyv.


cinnamon
3.5/5

Hö? ​A végét csúnyán összecsapta a kedves írónő: miután az egész regényt végigküzdöttük, hogy rátaláljunk Arra, Aki Tudja, kábé három oldalon lezárjuk a sztorit, kész, vége.
Sötét könyv, kemény és jól megrajzolt karakterekkel; nagyon tetszett a diszfunkcionális Libby belső világa. Nem volt könnyű olvasmány.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók