Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


vöri
4.0/5

Pavel ​Amnuel – “Azért jöttem, hogy megöljem”: folytatásos, eddig jó.

G. K. Chesterton – Hogyan találtam meg a szuperembert?: jó választás, meghozhatja az ember kedvét A vándorló kocsmához. Fanyar irónia és jópofa csattanó.

Varga Csaba Béla – Bevetés előtt: a hangulata jó, bevetés előtti életkép. A furcsa az, hogy egyszerre érdekelne is több történet ebből a világból, meg nem is. Azt hiszem leginkább szívesen olvasnék tőle, de valami másról. :)

Greg Bear – Átutazóban, nincs hová: az ötlet nem rossz, de a banya igazán lehetett volna valami más inkább, számomra ez a megoldás levon az értékéből.

Edward Mackin – Az elfeledett: ez egy érdekes téma, és a novella is jól sikerült. Borzasztó belegondolni, mi minden és mindenki merülhet feledésbe, főleg némi technológiai rásegítéssel…

Fedina Lídia – Game over: Jó ötlet, a végkifejlet is jó, az érvelése, indokai sánták nekem egy kicsit – hogy miért is dönt úgy, ahogy, illetve ahogyan a főhős reagál a helyzetre.

Lucius Shepard – Salvador: elég borús kép a katonákról, és a háború rövid- és hosszútávú következményeiről, elég borzasztó.

Rachel Swirsky – Örök vadászmezők: a visszaemlékezések tetszettek, a buli ötlet is, a végkifejlet nem illett nekem igazán a képbe.

Tom Anderson – Hibátlan vörös: na, ez már kezd olyan képregény lenni, amilyennek egy ilyen rövid terjedelműnek lennie kell. Viszont rendben van, hogy novella-feldolgozás, de kicsit sok volt benne a magyarázó szöveg – ezekből párat simán meg lehetett volna oldani szóbuborékban is.

Vlagyimir Firszov: “Az ég angyalai”: nem tudom mennyire szándékos, de ezt remekül csinálják a Galaktika szerkesztői, hogy a végére mindig valami olyan novella jut, amit nehéz nem szeretni, így az olvasó jó szájízzel búcsúzik 1-1 lapszámtól. Ezek a repülő mindenfélék és a szórakozott professzor is telitalálat ilyen szempontból. Még sok ilyet! :)


zamil
2.5/5

Az ​ehavi magazin teljességgel átlagos lett, a novellák között nem tudok egyet se kiemelni, a cikkek közt volt olyan amit érdekesnek találtam.


Mezzanine
4.0/5

Április ​szám – ahogy a feleségem felhívta rá a figyelmemet – tréfával. A smaragdfa ugye nem csak szerintünk az?

Az irodalom:
- Pavel Amnuel: “Azért jöttem, hogy megöljem” – Nem emlékszem az időutazás ilyen módjára máshonnét. Jó ötlet.
- G. K. Chesterson: Hogyan találtam meg a Szuperembert – Ez pedig valós időutazás. Érződik, hogy több, mint 100 éves írás ez.
- Varga Csaba Béla: Bevetés előtt – Elkapott a lelkesedés, mint a Starship Troopers nézése közben:D Rohadtul utálnék katona lenni, de bírnám irtani a Gonoszt.
– Greg Bear: Átutazóban, nincs hová – Költői, zord.
- Edward Mackin: Az elfeledett – A legígéretesebb ebben a számban. 1964-ben elég pontos képet kaphattak az akkori olvasók a 2020-as (?)évekről. Kis hiányérzet maradt.
- Fedina Lídia: Game over – Lesz ez még jobb is!
- Lucius Shephard: Salvador – Megkapjuk a harmadik háborús novellát, habár nem a havi téma konkrétabb körében. Talán a 277. Galaktika legjobb novellája. Brutálisan szép. Lásd az idézetet!
- Rachel Swirsky: Örök vadászmezők – Jó, hogy több női író is képviseltetik. Ez a hölgy szintén jól ír, de ez a gyerekkori szerelem-nosztalgia katyvasz nem jött be.
- Vlagyimir Firszov: “Az ég angyalai” – A havi retro vidám jelentés, ami kétségkívül magasan lebegett át a kommunista cenzúra léce felett. Talán holtversenyes a Salvadorral, ha versenyeztetjük az irodalmat magazin-számonként. A “történelem” pedig ismételte önmagát: később a Pink Floyd is röptetett disznót, szintén nem kis galibát okozva! Az áprilisi számban feltűnően sok írásban hal meg, halott már eleve, vagy nagyban esélyes a halálra a fő(bb)szereplő. Szerintem 7 esetben a 9-ből. Ezért is lóg ki a sorból erősen Firszov optimizmusával és humorával.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

10.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók