Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
4.0/5

Erről ​a könyvről semmit nem tudtam, csak a borítója miatt vettem meg anno.
Aztán elolvastam a fülszöveget és úgy gondoltam, ha van benne misztikum csak nem lehet rossz.
Most, hogy túl vagyok rajta, azt kell írjam tényleg élvezhető volt, van benne annyi csavar, hogy az érdeklődést fenntartsa, de olyan “egyszer” olvasható könyvnek tartom.


vIVIv
4.0/5

Nem ​egy egetrengető könyv, de ha van az embernek néhány szabad órája, akkor remek kikapcsolódást tud nyújtani.
A főszereplő csaj jelleme nagyon bejött. Kiáll ha kell saját magáért, nem szívbajos, bírtam a beszólásait :D
Ez a családi vállalkozás mondjuk,hogy elmegy, kicsit bugyuta, de végül is mindegy. De az anyuka karaktere elég bénán lett ábrázolva. Milyen anya az olvan, akinek fel sem tűnik az, hogy {{eltűnt a gyereke és nem is aggódik.. o.O Vagy hogy nem érzi jól magát és nem igazán mutatkozik, így Clare ugrik be helyette.}}
Viszont a két srác cuki, bár nekem inkább Justin a szimpi annak ellenére amit tett, de mégis {{próbál küzdeni a lányért, és barátként is számíthat rá Clare, de igaz, hogy ketten kellenek egy dologhoz, tehát Justinnak sem fogtak a fejéhez pisztolyt, hogy megcsalja Clare-t, viszont látszik, hogy tényleg megbánta}}
Kicsit komolytalannak tűnt, hogy bevonták a gyerekeket a nyomozásba, sőt teljesen olyan volt {{mintha a felnőttek nem csináltak volna semmit hanem ők göngyölítették volna fel az ügyet egyes egyedül. }}
A borító régen is tetszett és ez most sem változott. :)


Orsi999
4.0/5

Erről ​a könyvről eddig nem sokat halottam, szinte semmit. Pedig a borítója nagyon szép és azért a fülszöveg is eléggé fel tudja kelteni az ember figyelmét.
Maga a történet egyszeri olvasásra teljesen megfelel. Nem kell, egy nem tudom milyen nagy világmegváltó könyvre számítani. Rövid könyv és nagyon gyorsan lehet vele haladni. Meg persze van benne egy kicsi csavar, ami elég jól fenntartja az érdeklődést.


Navi
4.5/5

Számomra ​most izgalmas volt. Tegnap kicsit kétkedve vettem kézbe, nem is annyira fogott meg, ma viszont ledaráltam :) Pörgős, fordulatos, kicsit romantikus, kicsit pszicho. Megmondom a tettes felett én elsiklottam, teljesen más irányba ment el a vezérhangyám. Így meglepetés volt a vége. Így visszagondolva már minden összeáll, de közben annyira sodortak az események, hogy nem volt időm gondolkozni. Érdekes a Fern család. Sajnálom, ugyanakkor becsülöm és tisztelem őket az elvégzett munka miatt. Carla és Perry élete nem fenékig tejföl. Kíváncsi lennék, mire utalt Maslov azzal, hogy jobb, ha nem ismerik.
Gabrieléket sem irigylem, én egyébként neki szurkolok, nem Justinnak. Ha valaki egyszer képes volt megtenni, nem tudom, megbocsátanék-e. Perry meg hozta az összes rossz lépést, amit csak el lehet képzelni.
Jó volt, kerek egész. Nem bántam meg, sőt :)


Julos
4.5/5

Könnyed, ​aranyosnak mondható, nem szokványos krimi, jól felépített gyilkossággal, szerelmi háromszöggel és egy egészen kedvelhető főszereplővel.
Bár különösebben nem fogott meg, és újraolvasni sem fogom, tetszett, legalábbis kikapcsolódásnak tökéletes volt.

(Viszont a fordítás nemvolt az igazi: hány tizenéves lányt lehet manapság találni,aki kiejti a száján a “tökfej” szót?)


Hópárduc
5.0/5

Amikor ​elkezdtem olvasni a könyvet, nem gondoltam volna, de nagyon megtetszett! :)
A történet izgalmas és fordulatos. Nem utolsó sorban pedig haladós is, már alig vártam, hogy a könyv végére érjek és kiderüljön minden. :)
Enyhe romantikus szál is megjelenik benne, ami nem rontja el. :)
Szereplők kedvelhetőek.
Könnyed olvasmányra kell számítani, nem eget rengetőre….


Nagyon ​tetszett. Tényleg egy könnyű, kellően érdekes és izgalmas történet.
A különleges képességekkel megáldott emberek nálam mindig nyerők, úgyhogy itt sem volt ezzel semmi baj :)
Clarity szimpatikus, talán itt-ott kicsit… gyerekes, fura? Nem is nagyon tudom, de helyenként picit zavart a viselkedése. És ez a csomó srác, akik csak úgy zsongnak körülötte… E téren elég népszerűnek tűnt :D
A krimis szál se volt valami nagy robbanás, de nekem tetszett. Fiúk terén nem igazán tudom, ki jött be jobban. Valahogy nem volt elég idő megismerni őket.
De, lényeg, hogy tetszett. Pont erre volt most szükségem.


Marcsi
3.5/5

Hát, ​hát, hát…
Nagyon gyorsan ki lehet olvasni, mert vastagok a lapok és kb. 250 oldal a könyv. Egyszerű a nyelvezet, olvastatja magát a könyv, de olyan semmilyen.
Nem mondanám, hogy bárki is belopta magát a szívembe vagy hogy izgultam a szereplőkért, mert valahogy az egész sablonos volt… Eleve nem értettem, hogy egy gyilkosság nyomozására, egy turistaközpont polgármestere miért kérne fel egy kéteshírű 16! éves tisztánlátót. De hogy az egész nyomozás három 18 éven alulira bízzák… :S Ne már… Az viszont tény, hogy az utolsó 10 oldalig fogalmam nem volt, hogy ki az elkövető, ami ügyes, hisz nem volt annyi szereplő mozgatva.

Már majdnem azt hittem, hogy végre ez sima egykötetes történet, de persze kiderült a végén, hogy sorozat… ." Aztán ki tudja, lehet ez még csak egy bemelegítő történet volt és a következő részek picit jobbra sikerülnek.

#csak nekem tűnik úgy mintha UFO-t photoshop-oltak volna a borítón szereplő csajból? o.O#


kellyolvas
5.0/5

Eastportban ​az átlagos családokban maximum hétköznapi tehetséget örökölnek a gyerekek, Clarity Fern családjában viszont természetfeletti képességek szállnak szülőről gyermekre. Clarity tisztánlátó, felvillanó képsorokat lát, ha mások személyes tárgyaival érintkezik, a bátyja Perry médium, sikeresen idéz meg szellemeket, ha azok is hajlandóak kommunikálni vele. Anyjuk telepatikus képességgel rendelkezik, gyakorlatilag olvas mások gondolataiban.
A nyári turista szezon épphogy elkezdődött, ilyenkor fellendül a családi vállalkozás, a nyaralóhely vendégei szeretik igénybe venni a misztikus szolgáltatásokat. A legrosszabbkor érkezik a hír, egy fiatal lány holttestét találják meg a szállodai szobájában. A polgármester Clare segítségét kéri a gyilkossági ügy kinyomozásban, és máris ex-barátja Justin, aki a polgármester fia, és a városka új nyomozójának fia Gabriel társaságában találja magát, hogy együtt dolgozzanak az ügyön. Rövid idő alatt kiderül, a lány bátyja együtt töltötte az éjszakát az áldozattal, így első számú gyanúsítottá lép elő.
Elsőként a természetfeletti szálat kell kiemelnem, ami nem annyira egyedi, de ebben a kombinációban, az erős családi kötődéssel a háttérben nagyon vonzóvá vált számomra, ráadásul végre egy könyv, ahol nem kell titkolózni ezzel kapcsolatban. A képességek használata a nyílt színen zajlik, és ez tetszett, én például imádom a szeánszokat. Ez a természetfeletti szál azonban nem a központi témája a történetnek, inkább egy különleges körítése a nyomozásnak. Mivel a cselekmény fő vonala egy hidegvérű gyilkosság, és egy holttestnél nem is állunk meg, izgalmakban és fordulatokban nincs hiány. Nem fogod kitalálni az első pillanatban, hogy ki a gyilkos, sőt, bevallom, nekem egészen a végéig ingadozott a véleményem. Nem hiányozhat egy mai ya könyvből némi szerelmi háromszög. Ami itt szerepel, az teljesen okés, semmi nagy dráma, csak éppen legyen valami aranyos szerelemi szál is.
Nagyszerű karakterekkel ismerkedhetünk meg, akik érdekesek, többségüknek bizony megvoltak az apró kis titkaik. Clare okos, talpraesett lány, elviseli, hogy csodabogárként néznek rá az emberek, de emelt fővel és kellő bátorsággal veszi az akadályokat. A suliban nem túl népszerű, bár a fiúknak tetszik, nem igazán mernek közeledni hozzá. Bátyja elég szélcsap 18 éves srác, de ahogy meg is fogalmazza, nem hagyja ki az adódó alkalmakat. Anyukájuk meglehetősen jól használja ki a képességét, és ez sokszor okoz vidám perceket a könyvben, persze az nem nevet rajta, akinek épp a fejében jár. Ez a család igen erős személyiségekből áll, de ha a másik védelméről van szó, példásan törődnek egymással.
Justin az ex-barát, őt bizony sajnáltam, bár nem mentség a részegség arra, amit tett, én őszinte megbánást és szeretetet éreztem részéről. És önfeláldozást, ami nagyon kellett, hogy kellően megbonyolítsa a szálakat.
Gabriel alakítja a vonzó seggfej szerepét, egyáltalán nem hisz a természetfeletti hablatyolásban. Clare viszont bizonyít, nyomoz és eredményeket mutat fel. Gabriel tetkója okoz némi zavart, a háttértörténete viszont ütősre sikerült. Mindkét fiú szimpatikus, lesz itt még némi tipródás Clare részéről, mert teljesen valóságos mindkét srác, hibáznak, tévednek, ugyanakkor védelmezik és törődnek a lánnyal.
Összességében a könnyed írásmód az, ami nagyon élvezetessé tette számomra az olvasást. Szépek a leírások és a párbeszédek is reálisak. Tetszett a mai környezet, az izgalmas nyomozás, a megoldás puzzle darabkáinak összerakása. Nem találtam benne kivetnivalót, szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a nyomozós misztikus történeteket tini szereplőkkel.


Nahát, ​nem is gondoltam volna, hogy ez egy ilyen jó krimi. Persze, csak olyan tinédzseresen, de azért {{több}} igazi gyilkossággal és nyomozással. Kicsit olyan érzésem volt olvasás közben, mintha a A médium című film tiniváltozatát néztem volna. Nem sok hasonlóság van köztük, mégis ez jutott eszembe. Mindenesetre jól szórakoztam, miközben próbáltam rájönni a gyilkos kilétére. Mert itt szinte mindenki gyanúsított volt valamilyen mértékben, habár néhányat nem vettem komolyan. A baj az, hogy majdnem mindegyik szereplő szimpatikus, így sajnos sikerült megkedvelnem a {{z egyik}} gyilkost is. És igen, nagyot csalódtam. Sajnálom, hogy végül nem az derült ki, hogy nincs köze a gyilkosságokhoz.
Azt hittem, hangsúlyosabb lesz benne a romantika, de így utólag azt mondom, elég az, amit kaptam. Talán egy kicsit sok is, mert enyhén hihetetlen volt néhol Clare szerelmi élete_. {{Egy nyamvadt barátnőt nem tud felmutatni, de minden fiú utána lohol. Ó, igen.}}
Amivel annyira nem voltam kibékülve, az a Perry név. Hát max a papagájomnak adnám ezt a nevet, de egy férfinak!?
Szóval nem mondom, hogy nincsenek hibái, mert nem épp egy körömrágós krimi, és elég sok mindennel tudnék vitatkozni, de mindenképp előnyére válik, hogy gyorsan haladós, könnyed és nem feltétlenül kiszámítható történet. De nekem másért becses ez a könyv. Pont most egy éve kaptam születésnapomra drága @Light
House-tól, kedves szavaival a könyv elején. Utolsó kézzelfogható ajándékom tőle. :(


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
4.0/5

Statisztika

45.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók