Ajax-loader

Rendkívül ​értékes munkát nyújtunk át Gyomaendrőd város sportkedvelő lakóinak. A volt Endrőd labdarúgását megalakulástól megszűnésig a hitelesség teljességével adja. Munkájában az egykori krónikások szavahihetősége hallatszik. Hat évtized élményei benne.
A munkát már indulása stádiumától ismerem. Így módom volt nemcsak olvasójának, hanem alakítójának is lennem. Az előszóban is foglalkozom a dologgal, hisz annak írásakor még nem tudtam, hogy engem kérnek fel lektorálásra.
Csak az elismerés hangján tudok szólni a teljesítményről. Bizonyára nagy szeretettel fogadja a sportkedvelők népes serege, hisz a középkorúaktól az idősekig szinte kivétel nélkül nézője, szemtanúja volt a sporteseményeknek. S az akkor szemünk előtt lepergett események fő vonalban újra lejátszódnak bennünk.
Voltak olyan mérkőzések, mikor az ezrekre menő izzó-lelkes tömeg hajszolta-buzdította győzelemre az ETK—BARÁTSÁG—Spartacus vonal hőseit.
Újra találkozunk kedvenceinkkel, kik annyi örömet, izgalmat, aggódást szereztek, s kik közül egyre többen a temetőkben pihenik ki a nagy „hajtások” fáradalmait.
Emlékmű ez a Büngösdiek — Stüszi — Kovács Imréék — Simon Pista — Kertesék Csákány Jancsi… tettének, kik a könyv nyomán életre kelnek. A most öregesen botorkálók megifjúlva járnak közöttünk.
Valóságos ENDRŐDI FOCILEXIKON.
Nagy értéke, hogy a táblázatok segítségével sokat nyújt az ezután születő hasonló vállalkozásokhoz is.
Talán egy-két esemény szűkszavú elintézése kifogásolható.
A sportvezetők és tudósítók is megérdemelitek volna pár elismerő szót, hisz ők is fontos tényezői voltak hat évtized feledhetetlen élményeinek.
Salgótarján, 1990. szeptember 21.
Szabó Ernő lektor

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók